“Doamne, cruță-ne Corabia” (trupul). !Doamne, cruță-ne pe noi”… Paștele 2020

O inima vesela este un leac minunat, pe cand un duh fara curaj *crushed usuca spiritele ( Proverbe 17_22)

Cand iminenta sfarsitului se apropie de noi – prin ce li s-a întamplat altora, prin boli, razboi sau lipsuri mari, suntem mult mai constienti de ceea ce conteaza cu adevarat.

Sunt o femeie care a nădăjduit mereu în Iisus si nimeni nu poate spune că Acesta, fiu de Om si întruparea Dumnezeirii nu a existat. Și intotdeauna mi-a fost frică de Isus si cand m-am rugat, m-am rugat sfinților, Maicii Lui, Creatorului, Universului și-am cerut pace, binecuvantare si sanatate. Ne e frică de ceea ce nu cunostem iar eu nu L-am cunoscut…

N-am știut sa ma raportez spiritual la Iisus Dumnezeu, desi nici un om sau prooroc  traitor pe pamantul ăsta n-a fost atat de bun si de bland precum Iisus. Iar dogmatic cu atat mai putin L-am înțeles, pentru că Teama nu are cum să vină de la El, era de la mine, din neputințele mele.

De Pastele astea cu Covid 19, am avut parte de introspectii fără să vreau.

Asadar, Iisuse: Cum să mă rog eu Ție când stiu că mă lupt cu mândria deșartă si că de cate ori îmi propun să fac un pas în spate, Mândria desarta- Ego-ul, mă zoreste să ies iar în față?

Să arăt că fac ceva bine, să nu las pe altul să mă umileasca, să văd că oamenii sunt de partea mea. Ne-ai dat cea mai grea porunca înainte sa mori ca om si sa învii ca Dumnezeu-Iubire:

Cap 15 Ioan Aceasta este porunca mea: sa va iubiti unul pe altul cum v-am iubit eu

Cum să fac asta Doamne cand aud zilnic despre părinți care-si chinuie copiii sau despre pedofili lăsati in libertate? Cum să întind si celalalt obraz celui care m-a scuipat pe nedrept? Astazi am citit un articol despre mieii taiati de un biet păstor si l-am judecat imaginandu-mi suferinta mieilor, pentru ca acolo era descris cum erau ucisi. Si mieii  țipă precum copiii...

Ori, păstorul acela si familia lui au rămas fără cele necesare traiului. Si de-acum le va fi si mai greu. De ce am plans oare după mieii pe care ni I-ai lăsat ca hrană si pentru pastor n-am simtit nimic?

Cine poate să îndure această ubicuitate sau s-o priceapa vreodata? Cred că multi din cei care spun: nu cred în El, au dreptatea lor. Fiecare dintre noi ne aflăm la un nivel spiritual diferit si nu avem cum să întelegem cu ganduri omenesti atrocitatile si nedreptatea din lume.  Credem in continuare că ele vin de la Tine nu de la noi! Si nu e deloc adevarat.

Oare nu se numeste asta ca-ti luam numele in desert, ca sa-l folosim cand pornim războaie si cand distrugem natura generand calamitati?

Cum să ne iubim Doamne când suntem atat de invidiosi si dornici de averi în loc să fim dornici să trăim decent, impreună, om cu om si animale împreuna cu natura pe care ne-ai asternut-o? Nici măcar nu ne putem suporta uneori. Vedem în  Aproapele tot ce-I mai  necurat si nedrept in noi!

Am incercat sa ma rog pentru oamenii care m-au înjosit, c-am inteles ca acestea mi se întampla ca să evoluez si n-a fost pic de putere-n mine si, plangand, am renuntat, rugandu-ma pentru cei pe care-I iubesc sau doar am auzit de ei.

Azi am citit… iata Corinteni, 12:7 VDC. Am inteles ca si ucenicii tai aveau cea mai mare lupta, a mandriei desarte. Cu toate darurile pe care le-ai lăsat lor, tot s-au luptat cu ea fiind in trup omenesc supus greselii si suferintei. Asa cum suntem si noi. Cu mici pauze de fericire si satisfactie. Si apoi iar ne lipseste ceva. Ne lipseste Mângaietorul… nu-L găsim 🙁

Si atunci vrem satisfactii lumești.

Cum să fim ca Tine cand nu putem recunoaste, ca Pavel:

Și ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuș în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască și să mă împiedice să mă îngâmf. De trei ori am rugat pe Domnul să mi-l ia. Și El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.”

Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Matei 9,12

Suntem bolnavi si obositi de suferință si nu suntem pregătiti să ne iertăm.

Nici sange din sânge, darmite sa-I iertam pe straini. Ne-am osândit singuri si pentru că ne făceam unul altuia mai mult rău – iar la bine trâmbițam tuturor, ca fariseii, ai dat putere Cuiva ca sa ne țină la distanță unul de altul. Auzind de oameni care mor, ne-ai făcut să pricepem că oricând, oricare, putem fi Acei oameni, care-au trecut în planurile pregătite lor.

Dar uită-Te la noi si alină-ne inimile si îndepărtează furia și neputințele care-au pus stăpânire pe noi, dă la o parte ceața din ochii si sufletele noastre, învie-ne si pe noi si spre viata asta cu care suntem datori si spre cea de dincolo. Învie-ne cum faci cu pomii în fiecare primăvară, că oricâtă brumă ar mai cădea pe ei, tot raman care sa dea rod.

Și precum faci cu florile care-si găsesc cale si-n crapaturile betonului, precum strangi nori ca să ne încălzești și să ne veselești inimile cu strălucirea soarelui care ne aminteste de Tine.

Oricum Te-am numi, suntem toti lucrul mainilor tale, nu-I asa?

Ajută-ne să ne iertăm unii pe alții ca să ne ierți si Tu pe noi. Fii bland cu noi, că nu de moarte mă tem, dar aleg Viata ca să termin ce am început. Nu de virus mă tem dar respect puterea si înfricosătoarea taină pe care i-ai dat-o asupra noastra.

Ca să nu mă mai chinuie suferința oilor tăiate de acel om, care din asta trăia, ca să nu mă mai chinuie propriile răutăți, isteria personala după încuierea-n case,  azi am citit Patimile tale. Mult ai făcut pentru noi si noi suntem oile tale și nimic nu pricepem. Dar Tu, păstorul cel bun, nu ne vei sacrifica daca alegem Viața! @  Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.  (Ioan 14-13)

5 Isus a ieşit deci afară, purtând cununa de spini şi haina de purpură. „Iată Omul!”, le-a zis Pilat.

 Când L-au zărit, preoţii cei mai de seamă şi aprozii au început să strige: „Răstigneşte-L! Răstigneşte-L!” „Luaţi-L voi şi răstigniţi-L”, le-a zis* Pilat, „căci eu nu găsesc nicio vină în El.”

Si chiar daca spunem ca nimic nu va mai fi la fel, sunt doar vorbe necunoscute nouă, n-avem viziuni, n-avem speranțe, suntem slabi si nebuni în continuare, necredinciosi ca Toma. Dar uite că Toma a avut puterea să-si recunoasca puțina credință iar noi nu vrem să vedem că iubim puțin, mult prea puțin ca să facem un pământ fertil, de soi bun. Ori, cum ar putea să nu Te supere când vezi ce-a iesit din lucrul mainilor Tale pe care tu l-ai făcut… Desăvârșit!

Și tot pe tine dăm vina. Iartă-ne…

Hristos a Înviat!

Orice suma, o ajuta pe Hapi sa ramana demna in fata Justitiei.Multumesc!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *