Cine decide daca iei Lumina de Paste in vremea pandemiei de Covid 19?

Cred în continuare că iadul si paradisul constiintei noastre sunt Acum, aici. Ca ele vor continua dupa moarte. Nu cred într-un neant în care totul se pierde. ci într-o transformare energetică si numai de mine depinde cum îmi trăiesc viața asta si cât pot să repar din greșelile pe care le-am făcut. Dar ca să repari, trebuie să recunosti ce ai stricat.

Sa spui ca ai mintit ca sa se poata vindeca altii.

Sa nu te aperi pe tine in defavoarea altuia.

Nu simt că greșesc apărându-mă de cineva care vrea să mă distrugă dar încercand perpetuu să-i fac rău, îmi dau zile bune si linistite pe zile rele si pline de suferință.

Asa suntem noi acum. Indiferent ce ar spune un politician sau ce-ar face în alte țări, Universul ne lasă întotdeauna să alegem.

În zilele din urmă vor fi vremuri grele, căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, mândri, defăimători, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, vorbitori de rău, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, trădători, obraznici, îngâmfaţi, iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu” (2 Timotei 3:1-4).


Sa iau sa sa nu iau Lumina si Pastele?

Ele vor ajunge la tine daca vrei, daca trebuie sa ajunga. Numai că nu trebuie să consideri că lumina ta, luată cu permisivitatea unei ordonante sau cu semnatura unui politician, e mai vrednica a te călăuzi înspre primăvara vietii, decat lumina vecinului tău, care s-a aprins cu-n chibrit. Amandoua ard si se topesc la fel:

Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (In 8, 12)

Daca la sărbătoarea asta mare nu iau Pasca, nu ma mantuiesc.

Aici cred că BOR a făcut un mic joc si îmi pare rau să consider asta, si-a dat cu Pacea în Milostenie si-n Iubirea față de semeni, atat de propovaduite. Manipulând subtil.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, a spus aproape tehnic, exact ceea ce trebuia. Imi vine sa si râd.

“Acordul Patriarhiei Române cu MAI fost fost unul interinstituţional, oficial şi public. Este firesc, în calitate de creştini şi cetăţeni care respectăm riguros legea, să cerem în contextul celei mai mari Sărbători creştine câteva lucruri esenţiale care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare

La scara invizibila, e ca si cum mi-as indeparta eu butonul de donatii de pe blog pentru ca suntem in pandemie si oamenii ar trebui să doneze (evident, dacü vor) banii, in alte părți, nu pentru cauza mea, cunoscuta de cititorii mai vechi, cei care m-au si ajutat pana acum.  

BOR nu a incalcat legea, dar Pacea a tulburat-o intre noi

milostenie, daca-mi aratati dupa ultimele declaratii, unii fata de altii, mă înclin… Poate dezbinare si tulburare, de la crestinul de rand, la politicianul de rang inalt!

– iubire fata de semeni, nu! Nu scoti oamenii despre care stii ca in mare parte sunt obisnuiti sa se bage unu-n altu ca oițele, sunt obisnuiti cu cozi, cu miscari  tipice somnambulismului – să ajunga cat mai aproape de preot, biserica si de obiectul inspre care se închina sau care ii calauzeste. E acea vervă care animă un grup aparent divizat, care se are același țel.

Vă dati seama cate cadre: politisti jandarmi, armata mobilizata, avem atatia, cate biserici? Dar la sate, cu se va proceda? Pe cand copiii (si de 40-50ani) le-au spus parintilor si bunilor cat de important e să stea acasa, se dă pe toate posturile un acord.

– din alt unghi, nu e vinovat cel care cere, că cere pentru cauza lui, dar răspunzător este Acela care decide cat si cum să ofere. Sau dacă să ofere în anumite conditii. Ne-am schimbat oare în opinia BOR religia sau credința din cauza ca suntem în stare de urgenta decretata? Dati Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu… parcă asa era.

Iata ce spune Iisus.

Impărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru” (Luca 17, 21).

O puteti gasi acolo daca credeti cu adevarat, eu nu sunt atat de puternica si nu pot respecta toate  normele crestine impuse de BOR. Insă am momente când o trăiesc printr-o bucurie ce nu are seaman. Oare de ce să-mi scot mama să ia lumina de pe strada sau din fata blocului?

Mamei, ii plac si ei psalmii, îi voi aprinde eu sau T lumanarea si vom manca paine cu vin împreuna. Judecata este a mea, zice Domnul, ar trebui oare să-mi fac griji pentru stigmatul pus de ceilalti? Nu. Sub nicio formă.

Ne-am ferit prea mult, din respect pentru Viata si puterea ce s-a dat acestui virus ca să ne pornim acum la plimbare. Cand toti epidemiologii spun ca NU e cazul sa ne relaxăm. Oamenii care si-au pierdut serviciul, viitorul lor incert, toate durerile astea care deja le ard sufletul, le respect stand în proximitatea celor de acasa. Nu vă cere Iisus dragii mei să mergeti pe strazi sau in holuri, cate 3 (cine va viza aceasta masura in toate cartierele?).

Mai degrabă vă cere să-L păstrati curat in inima voastră, să spălați picioarele celorlalti despre care credeti ca vă sunt cu mult inferiori si să lepădati mandria. Cum isi arunca pomii frumoasele petale de care nu mai au nevoie, că singuri stiu că numai apoi vine si rodul!

Deuteronom

Iată eu astăzi ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binele şi răul,

: viaţă şi moarte Ti-am pus eu astăzi înainte, şi binecuvântare şi blestem. Alege viaţa ca să trăieşti tu şi urmaşii tăi.  Deuteronomul – A cincea carte a lui Moise, cap 30

Cine vrea să înteleagă ce are de făcut, va face cu inima, cine vrea să participe la ritualuri in vreme de restriște si de jale si de pierderi, o poate face. Dar sunt sigură că inima va spune fiecăruia că n-a venit niciun fax din Inalt. Că Lumina, Trupul, sangele, e deja sfințit de strămosii nostri si că noi putem fi părtași de oriunde. Si pentru asta ar trebui să fim multumitori, sunt sate in care nici curentul electric nu va ajunge.

Credeti ca lumina aprinsă cu un chibrit o sa valoreze acolo, la batranii aceia singuri si săraci Nimic fată de masa voastra imbelsugata si paharul de Paste acoperit cu servet alb?

Să fim sănătosi, să fim uniti, să trecem cu bine peste aceasta incercare. Mai avem de luptat si ne trebuie forta psihica si credință, speranță dar informarea si prevenția ne vor ajuta cel mai mult.

https://www.libertatea.ro/stiri/ministrul-sanatatii-modifica-masurile-de-carantina-pentru-cei-cu-covid-19-dar-asimptomatici-2957054

Orice suma, o ajuta pe Hapi sa ramana demna in fata Justitiei.Multumesc!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *