Maimonide si filosofia sexului regal

maimonide -medic 1135-1204 Mama nu ma citeste azi, ca-s Floriile, da? Si e ocupata cu diverse

Asa ca impartasesc cu voi, in mare secret desigur, ce-am aflat asta noapte .
Stateam cu ea in brate si ma prapadeam de ras.
Cu cartea, da.
Si nu e fictiune, e istorie. La scoala, copiii vostri ar putea invata despre celebrul tratament pentru virilitate conceput de faimosul medic regal Maimonide.

Ne aflăm la curtea lui Saladin
, ultimul vizir fatimid devenit sultan al Egiptului, Siriei, inteligent, extraordinar de bun strateg, cu masura in toate – dar si dur cu dusmanii -caruia scriitorii i-au inchinat ode si i-au laudat calitatile.

Saladin nu a fost un depravat, se abtinea de la „toate placerile cu femei“la un moment dat, concentrandu-si energia pe razboiul sfant pentru recucerirea Ierusalimului

Dar la curtea lui , tinerii printi organizau orgii si „panzele de paianjen invadau moscheile“ scrie satiristul al-Wahrani

Despre Taki-al-Din, nepotul lui Saladin se spune ca era cel mai depravat dintre printi. Taki era atat de subjugat de placerile corpului incat a inceput sa piarda virilitatea.
Un´ sa se duca, ce sa faca, iaca, la curte se gasea un fel de Dr Cristian Andrei pe nume Maimonide

Maimonide recomanda pentru popor (cei de rand, saraci ca vai de ei): sa nu faca excese de mancare, bautura si copulatie.

Dar pentru pacientii sai regali avea un alt tratament. Tineti-va bine:
– consum limitat de alcool, femei nici prea batrane dar nici prea tinere
– un cocteil pe baza de vin si papadie.

Faimoasa Viagra medievala:

Masajul penisului princiar timp de doua ore inainte de raportul sexual cu un amestec de uleiuri care incorporau furnici de culoarea sofranului (atentie domnilor, nu furnici de-astea mici romanesti).Maimonide promitea ca erectia va tine mult si dupa actual sexual

Cartile au si ele limitele lor. Nu aflăm cine avea un astfel de job

Similar Posts

44 Comments

 1. Păi, dacă-i trebuie două ore de… să-i zicem masaj (azi are altă denumire, care începe tot cu “ma” :D), înseamnă că e aproape moartă, ce naiba. Ar trebui lăsată să-şi doarmă somnul de veci.

 2. articolul ăsta e bestial, atâta am râs pe seama soțului, citea cu atâta interes 😀
  dacă sincer, mie îmi place să citesc asemenea istorii, bine, nu din astea cu furnici și penisuri, dar să aflu ceea ce în manualele școlare nu s-a zis și nici istorii din astea pe care le poate citi oricine și oriunde 🙂

 3. 🙂 am ras cu lacrimi. mai, furnicile or fi fost vii si doar erau erau “unse” ca sa le ingreuneze mersul, sa fie senzatia mai de soi 🙂 daca or mai fi si muscat un pic, iti dai seama ce senzatie de … curentat avea printisorul 🙂
  retete naturiste de succes! 🙂

 4. M-am documentat tocmai pt c arecent scrisesem si eu un articol despre Maimonides si am devenit curios ! http://eucraciun.blogspot.dk/2013/03/azi-e-ziua-lui-moses-maimonides-care.html

  Reteta completa include, se pare, furnici galbene vii amestecate cu morcov si ridiche rasa plus ulei de seminte de mustar alb, insa nu este prea probabil ca textul sa fi fost scris cu siguranta de Maimonides. Este adevarat ca Maimonides a functionat si ca medic desigur, atat la curtea lui Saladin cat si la un cabinet particular al lui pt populatia generala a orasului Cairo, din cauza ca avea nevoie de bani (din cauza ca un frate de-al lui facuse niste investitii destul de nesabuite), si, in decursul activitatii de medic a scris destule lucrari academice medicale, plus era medicul familiei regale si a avut chiar corespondenta specifica cu un fiu al lui Saladin pe care l-a tratat in mod special de constipatie si depresie. Insa acest text de tip manual de educatie si igiena sexuala, cu sfaturi specifice asa pt sex din care face parte reteta de mai sus (texte care erau de altfel ff la moda la acele vremuri in populatia generala, si atunci probabil ca si acum), care pare a fi fost scris pt acel nepot al lui Saladin mentionat mai sus, NU este sigur ca l-ar fi scris Mamonides si acesta i-ar fi fost atribuit stiindu-se ca in general Maimonides a avut ceva de spus de gen recomandari pt o viata sexuala corecta si in cazul fiului lui Saladin, de ex sa isi limiteze activitatile sexuale la o anumita frecventa si la anumite ore, si chiar sa nu faca sex cu oricine, si oricand, etc, si in general Maimonides a fost interesat de a scrie si despre etica mai generala a comportamentelor sexuale, el fiind in principal un etician in plus de medic.Textul din care face parte reteta de mai sus cu furnicile si care este in original in lb araba, si a fost ulterior introdus in UE medievala unde a fost chiar destul de popular, (inclusiv aceasta reteta care a fost asa transmisa efectiv de la unul la altul si vad ca pana si in vremea noastra pe bloguri !), si a fost si mai tarziu apoi tradus atat in germana cat si in engleza, plus vandut, etc, a fost suspectat de ambii traducatori, care erau chiar experti pe scrierile lui Maimonides, ca nu este un text scris de Maimonides, ci este posibil ca acest text i-a fost atribuit lui poate asa mai mult cu scop comercial pt a se vinde mai larg, pt ca desigur renumele lui Maimonides era larg recunoscut de mai toti, arabi si non-arabi, atat la vremea lui cat si cateva sute de ani dupa aceea chiar si pana in UE, (de unde fusese izgonit in tinerete din Spania de sud andaluza), pt ca in general se pare ca, in ciuda a cateva critici, el il sustinea asa principial pe Galen, deci, sustinandu-l pe Galen, devenea astfel oarecum aprobat pt consum UE si de crestinii cenzori pe medicina academica din UE medievala, asa ca un text din asta cu sfaturi sexuale si cu o atributie catre Maimonides s-ar fi vandut la nivel de bestseller !

  Intr-adevar pe Internet am gasit chiar cateva persoane destul de serioase, de gen medici urologi si profesori de istoria medicinii care zic ca acest manual specific de igiena sexuala ar fi fost al lui Maimonides, insa eu m-am luat dupa un expert in Maimonides, nu dupa un expert din asta mai general in medicina sau istoria medicinii, (pt ca Maimonides nu a fost numai medic, si a fost medic mai mult doar pt ca nu avea incotro si trebuia sa-si intretina familia, desii desigur ca s-a comportat exemplar si ca medic), dl Herbert Davidson, profesor emerit de limbi din orientul apropiat la UCLA, care a scris un tratat destul de complex special despre Maimonides si scrierile lui, numit Moses Maimonides: Omul si Opera lui, pe care l-am gasit pe Google books, si unde, printre altele, este mentionat acest manual de igiena sexuala, si se discuta mai pe larg atat in textul principal cat si in note de subsol ca este probabil un text mis-atribuit.

  Dar desigur nu asta conteaza, dar pt ca scrisesem recent despre Maimonides, si ramasesem chiar uimit de productivitatea lui scrisa (care a fost autentica, adica omul asta chiar a scris mii si mii de pagini de nivel de tratate academice, juridice, etice, filozofice, medicale, etc, si inca si toate considerate destul de reputabile, in afara desigur de cateva chestii medicale mai specifice care nu aveau cum sa fi tinut pasul cu dezvoltarea stiintelor de atunci pana acuma, insa asa ca discutie si principii, ramane desigur ff reputabil), si chiar devenisem curios !

  1. Nu am dat linkul de mai sus atat ca sa-mi fac reclama la blog, dar pt ca intr-adevar este unul din putinele articole scrise de mine in legatura cu care chiar m-am straduit asa plus am aflat in timp ce-l scriam niste chestii chiar interesante despre care chiar nu aveam habar, de ex despre Universitatea Al Karaouine din Fes, Maroc, unde a studiat Maimonides, (unde printre altii a studiat tot in vremuri medievale Ibn Khaldun, de origine tunisiana, unul din tatii fondatori ai istoriografiei si sociologiei si economiei, care efectiv a fost cel care a explicat pt academicienii europeeni de mult mai tarziu ai sec 19 cum sta chestia cu Imperiile si cu istoria lumii, numai ca astia din sec 19 habar nu aveau despre el, si cand au auzit ce scrisese el cu vreo 5-600 de ani mai deverme au ramas toti asa cam masca si imediat i-au dat medalie de tata fondator al unor discipline despre care se credea ca fusesera inventate de europeeni prin sec 17-18 sau istoria poate anterior mai vag asa de grecii antici, dar astia nu asa cu elemente de economie politica aplicate, ci mai mult cu povesti de istorie), universitate care a fost intr-adevar prima universitate chiar din lume, asa serioasa acreditata, care dadea diplome serioase si avea un curriculum mai complex dezvoltat, si care fusese infiintata de o femeie, o fiica a unui negustor arab bogat pe la anul 800…desigur dupa era medievala a inceput sa decada oarecum in importanta, dar totusi a ramas o universitate importanta in lumea araba si musulmana cat de cat invatata pt niste leaderi si copii de leaderi de tip diversi sultani, pe urma iar a decazut prin sec 19-20, si acum incerca sa fie o universitate mai moderna mai obisnuita.

 5. Pe mine m-a amuzat faza cu membru care va sta sculat si dupa sex. Ala avea sa fie efect secundar nedorit ? :))))

  1. Tu-ti dai seama ce prostie? Eu am auzit ca asa ceva e dureros :))) Si am vazut si in Anatomia lu Grey :)))

 6. :)) Ce sa mai zic si eu? Mare specialist Maimonides asta… 😉
  Nu prea am idee cat sufera dumnealor din acea pricina. Totusi pare una importanta daca i se dadea si i se da si azi atata atentie. Ma gandesc ca asa cum exista azi saloanele de masaj care fac masaje foarte specializate…existau si atunci persoane care sa faca asa ceva…specific pentru problema aceea… 😉 Din pacate, multe lucruri nu au ajuns la noi si din cele care au ajuns sunt multe distorsionate, cu siguranta. Cert e ca oamenii nu se plictiseau nici atunci si erau plini de idei. :))

  1. Da, Elly, dar doo ore? ==)) Grooooaznic

   Nu stiu daca descoperisera telina pe atunci dar cred ca si-ar fi bagat-o in fund la ce obiceiuri aveau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *