Ce efecte au vaccinurile asupra bebelușului? Dar asupra mamei?

hapi cu mascaVai, teribile! Am citit toate argumentele pro și contra, scormonind pe internet. Pentru că astăzi mergem la vaccinul de 9 luni. Bine, argumentele erau despre dez(avantajele) căsătoriei cu-n sexagenar și-a cascadoriilor cu-n virgin, dar asta nu contrazice cu nimic subiectul. Aveam nevoie să râd.

De ce te temi, tu, născătoareo, de vaccin?

În calitate de fostă virgină, actualmente pensionată, vă spun sincer c-am analizat la sânge subiectul. Mi-am ros unghiile flenduri. Mă tulbura complet faptul că-l duc la tanti doctor să-i facă ceva care-l pișcă. Dacă mă tem că devine obtuz, autist, că face cancer, că se declanșează nuștiuce suferință? Ooooooo. Da cum. Mă tem zi de zi. Asta înseamnă să fii mamă, să-ți lași bruma de viață deoparte, să anunți și când te strigă vezica pe colac și să dospești un pișcoțel de-ăsta cu frică și cutremur, ca la apocalipsă.

Te temi să nu cadă din pat și să facă tumoare, te temi să nu fie prea gras, slăbănog, subnutrit, cu fontanele neînchise, să nu devină rahitic, te temi c-ai luat un diazepam în sarcină și-o să devină el dependent peste 34 de ani. Te temi și când bebelușul mic și inocent îți crapă arcada cu elefănțelu din dotare, să nu aibă spasm, că e blând de felul lui.

Te temi de vânt, de alți copii, de reacțiile lui, de orice simptom. Îți e mai ușor să faci balet pe parchetul ud decât să-i tai lui unghiile. Când îți intră alocația, te temi să scrii metafore complete despre sfârșitul lumii și să sorcovești statu de drept, că te blochează SeReI-ul informatic.

De frică ce-mi era de vaccin, și urmările din fanteziile mele de olimpică la cărat baxuri de Borsec, am trimis vreo 10 mesaje: Nu pot să aduc dosaru că merg la vaccin cu bebe.
Da când mergi? Peste vreo 7 ore. (tembelăăăă!!!) Noh, bine.

Nu pot să mai stau o oră la program, vă rog eu frumos, binecuvântați, blagosloviți, fac vaccinu. Da ce, te-ai hotarât și tu pentru ăla cu bubu herpex simplex sexus? Nuuuu, bebe, am vaccin la bebe. Da când ai? Peste 4 ore. (doamne feri zici că-și leagă trompele). Du-te liniștită, forța fie cu voi.

Mesaj. Intră să iei avocado. Nu pooooot, că mergem la vaccin. Da ce, vă duce de la lucru? Nu tu mamă, mergem azi cu bebe la vaccin, unde dracu să ne du…bip bip bip.

Deci vă dați seama că dacă se amână sau se termină vaccinu, se năruie lumea. A mea, c-a lui bebe s-a năruit aseară, când pătuțul a decis că limita maximă este de 11 kile iar exercițiile de talanga-balanga în față și-n spate și datul cu capu de limitatoarele de viteză nu sunt admise.

Dincolo de glumă
Eu cred că părinții refuză vaccinul ca să isi justifice frica, nu ca să-și protejeze copiii!

Și mai cred că cei care fac campanii antivaccinare au deja, sau se îndreaptă cu pași nedisimulați către câștiguri frumușele, generate dinspre obedienții creduli. Adică tu-ți vaccinezi ambii copii și ai tupeu s-apari zilnic în presă și-n audiovizual cu prostia asta cu vaccinul și îmbolnavirea. Cine vrea să-și vadă copilul suferind, în perfuzii? Cine poate să sufere ideea că va avea un copil bolnav? Cum vă purtați și cum întoarceți capul spre cei care nu sunt ca majoritatea, vaccinați ori ba? Adică hai să respectăm corpul nostru dar nu și al altuia, hîm?

Mai cred că nu conspiră niciun guvern mondial și nicio companie farmaceutica pentru ca noi să ne indopăm cu paste, licori și pilule, care ne fac și mai bolnavi. Suntem deja bolnavi. Ca dovadă că într-o zi, murim. Și dacă am ști ce ne așteaptă nu ne-am mai putea da jos dimineața din pat, c-am crede că nu putem duce atâta durere. Despre asta cred că-i viața și despre umor ca să poți supraviețui. Și când nu sunt reduceri în mall, despre vaccin, căței, pisicoanțe, sex, adicții, sex și mall-ul în care nu sunt reduceri.

P.S

În Canada, școala vă poate refuza copilul dacă nu aveți lista cu vaccinurile actualizată. De ce? Pentru c-au apărut boli pe care le credeam eradicate și s-a dovedit că rata îmbolnăvirilor și a focarelor epidemice a crescut atunci când comunitățile au refuzat vaccinarea.
Prietena mea mi-a trimis zilele trecute o hârtie oficială, o copie: actualizează-ți vaccinările sau vino să-ți iei copilul. Ce se întâmplase? S-a mutat la alt medic și nu ajunsese lista actualizată cu vaccinurile băiețelului.
vaccinare obligatorie canada

Oricărei mame îi este frică să scrie despre vaccinare chiar înainte să-și ia copilul în brațe și să meargă la cabinet. Dacă va avea otită după aceea, tulai, vaccinul, dacă face forma ușoara a bolii (ceea ce e posibil și normal) tulai vaccinul, dacă bebelușul îl strigă tata pe barmanul de la restaurantul vienez, e de vină vaccinul și trecem pe homeopate.

Dincolo de toată nebunia asta, de parcă n-am ști că și de la paracetamol poți crăpa, mă întreb cine conspiră împotriva cetățenilor acestei țări și dorește reîntoarcerea lu Mazăre? Suntem pe primele locuri în Eu la tuberculoză, rujeolă și Hepatita B și voi vreți să vină Godzilla să ne umple de buboaie? Lăsați mă omu, bănuți de antibioterapie s-aibă și rămânem noi cu șobolanii noștri. De ce să-i importăm?

Am venit de la vaccin. Bebe  a grăit ham, ham către pisica ce lua masa, lângă bloc.
Eu inventez scenarii despre următoarea Frică. Dar nu vreau să fac din asta o carieră.
Voi?

9 thoughts on “Ce efecte au vaccinurile asupra bebelușului? Dar asupra mamei?

 • January 16, 2018 at 10:47 pm
  Permalink

  Dacă a zis “ham,ham”după vaccin,e super ok,te anunța că îi era foame… 😀
  Am făcut toate vaccinurile la bebei…fricile sînt multe și pe măsura evenimentelor pe care le trăim.
  big hug!

  Reply
  • January 17, 2018 at 8:11 am
   Permalink

   Sa stii ca da, a inceput cu anunturile pt foame ßham ham

   Reply
 • January 17, 2018 at 11:25 am
  Permalink

  si eu sunt pro vaccinuri, si imi doresc ca fiecare parinte sa ia cea mai buna decizie pt copii.
  am discutat cu pediatra copilului, am decis de comun acord si consider ca am facut bine ca l-am vaccinat.
  din pacate, suntem orbiti de online, nu ne mai incredem in persoane, credem in virtual, dc googleul zice apoi asa-i.

  Reply
 • January 18, 2018 at 2:13 pm
  Permalink

  Eu am facut toate vaccinurile la baietii mei , nu mi-a fost nici o clipa frica 🙂 Stiu care sunt beneficiile , stiu care sunt efectele adverse. Daca astepti esecul si iei in considerare numai efectele adverse ( ce pot desigur aparea) , ..ele vor veni pentru ca ( aproape ) le-ai chemat :)) Frica vine din nestiinta , din nesiguranta , din neinformare . Desigur , sunt multe surse care par toate de incredere . Dar de ce sa nu ai incredere in instinctul tau unic de mama si in ceea ce e logic si dovedit ??? Sau e mai simplu sa digeri postarile unor neaveniti ?? Ai grija de bebeul tau si de tine si fii curajoasa !!! O mama stie ce e mai bine pentru copilul ei !! hugs <3

  Reply
 • January 19, 2018 at 4:14 pm
  Permalink

  Slava Domnului ca mai sunt si oameni cu capul pe umeri. Pe FB posteaza toti aiuritii care vad doar teorii ale conspiratiei. Am spus mereu ca suntem atatea miliarde si fiecare reactionam in alt fel la tratamente medicale, nimeni nu poate garanta ca nu vor aparea efecte adverse, unele chiar urate, dar asta tine de diversitatea noastra ca oameni. Realitatea este ca niciun studiu n-a putut dovedi legatura dintre vaccinuri si unele afectiuni grave, asa cum nu s-a putut face legatura certa intre cancerul de san si aluminiul din deodorante, dar cu unii nu se poate discuta si pace!

  Reply
 • January 20, 2018 at 12:18 pm
  Permalink

  😃 eu is satula de oameni care au studiat medicina pe internet si dau sfaturi medicale fara sa fi trecut in viata lor printr-un tratat sau examen la facultatile alea care indoctrineaza oamenii si conspiratii din astea. Mai grav e ca sunt persoane care casca gura la prostii din astea si isi pun copiii in pericol
  Cum ar fi sa citesc eu sute de ore pe internet si sa dau sfaturi cum sa va reparati singur franele la masina sau centrala termica, nici eu, nici voi nefiind ingineri de meserie, a?

  Reply
  • January 26, 2018 at 2:22 pm
   Permalink

   La ce oameni te referi Diana? 🙂
   Sau la ce sfaturi?
   Uite, mai suntem si din cei care citesc cărți și vedem o dată-n viață Olanda, fericire pură, subiecte, nu pamflete 😛

   Reply
   • January 31, 2018 at 5:43 pm
    Permalink

    😃 e plin internetul de Olivii si Piersicute, la genul asta ma refeream

    Reply
    • February 3, 2018 at 10:04 pm
     Permalink

     Sunt eu pusă pe harță uneori, hormonii 🙂
     Se spune că ai nevoie de 9 luni ca să-ți revii? Ooooo, eu am nevoie de 19.

     Mare tragedie și păcat că le permit să expună așa opinii. Nu s-a pus niciodata dar niciodata in discuție faptul ca epidemii si boli au fost eradicate dupa vaccinari colective. Si iată că le avem din nou. Mi se pare un lucru oribil să manipuleze astfel populația ca să le cresca lor popularitatea.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *