Adevărul despre….soia

N-o sa îl găsiti aici. Am pus așa, un titlu de inspiratie otveo-tembelistică pentru ca sa ma gaseasca googălu mai cu spor cand se intra în postul Pastelui. Dupa cum e moda pe internet. Nu va speriati, eu nu sunt o persoana modernă si n-o sa ma țin de prosteli pe termen lung.

Intâmplător, la mine e duminica azi. Cu intentia mârsavă de a-mi ateromiza colocatarii m-am dus sa coc o prajitură si sa-mi las niste niste boabe de soia la înmuiat. Dupa ce-am comis fapta,am pus cuptiorul pe 160 si m-am întors în camera unde am tastat pe google romanescul soia. Initial am aterizat pe o pagină pe care scriau mai multi „so ia dracu pe soacramea ca iară sa bagat în relatia noastra”, dar apoi am gasit o sursa demnă. Si sursa demna ,revolutionară, raw vegana din născare aproape m-a făcut sa cred ca-mi cresc coarne de la soia.

Citind am aflat că:
– vegetarienii în general nu mai trebuie sa manance soia si nimeni de pe pamantul asta. Dar mai ales cei RĂU vegani.
– „ultimele studii” facute de cei care mănâncă „cu adevarat sanatos” (atentie, frază rostită de un raw vegan) au adus la suprafață rahatul pardon trecutul soyei despre care se credea că e buna.
– de fapt nu mai e bună. Link youtube, link youwish, link youstupid
– un mare food-expert din patria hamburgherilor spune ca 99% din soia lumii e modificată genetic (lucru pe care daca l-ar afla nemtii s-ar duce naibii agricaltărul p-aci si s-ar isca un scandal de proportii. Astia-s în stare sa monteze microascoape în Aldi si Kaufland cand e vorba de ce pun pe masă)
chinezii nu (mai consumă) soia nefermentată.
Din pacate n-am nici un chinez în preajmă si nu pot verifica informatia
– soia contine fitoestrogeni (si noi continem , da nu-i bai) si daca o dai copiilor se umple de puf ca iepurii de angora.

Instant, mi-am amintit de lungile seri pe care le petreceam cu mama si cu tata în fata televizorului mancand soia prajita si uitandu-ne la Florin Piersic si la Robingo.Si-acum stiu cine-i de vina ca ai mei n-au ramas frumos împreuna ca vecinii de la 3 care merg duminica de mană la biserica si canta în cor desi ambii sunt hipoacuzici. SOIA. De acolo a început totul, numai ca pe atunci cercetatorii americani abia descoperisera Big Mackul cu maioneza si s-au gandit sa lase studiile pentru mai tarziu

Vreau sa stiu de fapt adevarul…..despre vegetarienii Raw. Ce vor ei. Sa traiască mai mult? Cât de mult? Mai bine ? Atunci de ce mai votează? Mai sanatos? Decât cine? Decat cei ce stau agătati deja în glucoze pe la terapiile intensive ale lumii sau noi ăstialalti care mai umblăm pe drum si mâncăm carne ?

M-am întors val vârtej în bucatarie si m-am uitat nervoasă la boabele din castron  sa vad dac-ar da semne ca sunt modificate genetic. Apoi m-am uitat la prajitura. Pusesem cuptorul pe 160 dar nu am mai apăsat pe Start. ……………E clar că soia si-a făcut efectul în timp