Prajitură cu cioco si pere plictisite
Perele sunt plictisite pentru că stau de-o saptamana în bucatarie si nu le bagă nimeni în seamă. Ultima data cand am mancat pere am fost log off trei zile. De atunci servesc numai compot , pajitura sau dulceată.
Reteta am preluat-o de aici:
Culorile din farfurie
Ingrediente pentru blat:
– 100 gr ciocolata amara
– 120 g unt
120 lapte
3 oua
– 150 g de zahar
– 250 g de faina
– 1 plic zahar vanilat
– un praf de copt
praf sare
Umplutura si packing: – 4-5 pere, 100 gr de ciocolata amaruie pentru glazura
Cele aproximativ 30-45 de minute în bucatarie le petreceti astfel:
curatati perele, le taiati cum vreti voi, preferabil în 2 sau 4 pe lungime. In reteta scrie sa le fierbeti 2-3 min cu zahar si scortisoara dar ale mele erau foarte coapte, asa ca am sarit peste etapă. N-am pus nimic pe ele.
Topiti 100 gr ciocolata (pe cuptorul electric se topeste foarte bine la nivelul 4, altii o topesc pe aburi. Daca aveti cine să vă aburească,merge si asa). Adaugati 3-4 linguri de lapte, amestecati, lasati deoparte
Mixati untul cu zaharul (vanilia, sarea) mai ceva ca DJ Project. Cică ar trebui sa iasa o spumă….Mie nu mi-a iesit nici-o spuma în schimb mi-a sarit untul cu tot cu zahar pe toti peretii, a zis al meu ca următorul experiment îl fac în beci. Buuun.
Adaugati pe rând ouăle. Asta e faza în care vi se taie rântașul daca aveti o zi proasta sau rămane teapan. Oricum , mixati bine dupa fiecare ou si spuneti Ingerelul ca sa atrageti energii pozitive. Apoi trântiți în castron ciocolata aia pe care-ati topit-o si nu înjurați cand o să vă sară pe guler. Turnati încet laptele în care-ati dizolvat praful de copt, apoi încorporati făina si e gata minunea.
Turnati jumatate din blat într-o tava , preferabil cu pereti detasabili. Tava unsa cu unt. Fara faina, ca s-o puteti arde elegant pe margini. Dupa ce ati turnat jumatate de blat, asezati perele – nu toate, jumatate sau cu 2-3 bucati mai mult. Apoi turnati restul de blat si asezati restul de pere.
La cuptor 160 C , pe butonasul cu ventilator, 40-45 min. Daca o puneti la 170-180 o ardeti pe margini si nu vi se coace înauntru, parerea mea de patisera pricepută într-ale 3 feluri de prajituri.
Nu ma întrebati dimensiunile tăvii ca n-am măsurat-o niciodata.
Am zis 40 de minute în bucatarie? O da, puneti ciocolata pentru glazura la topit si mergeti sa va dati cu lac pe unghii.Aveti toate sansele sa porniti alarma de incendiu.
Later edit:
O scoateti, o pupati si o lasati sa-si revina din socul termic, apoi desfaceti marginile si adaugati glazura.
ACUM puteti sa va dati cu lac pe unghii si sa trimiteti consoarta la spălat vase.
E delicioasă!
Ghiogâltz 🙁
E foarte buna, Tudor 🙂
un sticker cu nutrientii si caloriile nu pui? 🙂
cat poa sa aiba o felie….Vreo 500 de kcal? 😀
Nu știu să gătesc, dar am voie să-mi lipesc nasul de monitor, da?
Cred ca esti singura care nu a facut-o inca :))
delicios arata 🙂
asta trebuie sa incerc si eu 😛
Multumesc fetelor (Tudor e inclus astazi). Merită probată
Eu fac numai tampenii la cuptorul cu microunde, cred ca nu e temperatura care trebuie. Mi se revarsa toata ciocolata ca un vulcan. Pentru cei care nu-si cunosc bine microundele, recomand metoda bain marie (mai ales daca ai cantitate fixa de ciocolata 😛 )
Pana sa termin de citit era sa adorm. Ca sa vezi ce maestra sunt.
Ah,multumesc frumos pentru sinceritate 🙂 Si mie-mi vine sa mai adorm la postarile despre vedete …..
Incerc sa-mi aduc aminte daca am mancat vreodata o prajitura cu pere. Cred ca nu. 🙂 Dar, analizand atent ingredientele, realizez ca nu are cum sa nu fie buna. Eu ador toate prajiturile cu ciocolata. 😀
Eu am zis c-a fost cea mai buna prajitura pe care-am facut-o in decursul ultimilor ani ….Mi.a iesit bine
Am sa incerc si eu ca arata tare bine, dar cred ca am sa pun mere ca pere plictisite n-am :p
Nu stiu daca merge…..cu mere. Adica merge dar combinatia asta de ciocolata e mai buna pentru pere.
La praji cu mere se face o coca fara cacao si ciocolata , eventual se pune putina scortisoara si zahar brun…
http://www.youtube.com/watch?v=ji_6m4uSvvY
😀
bine mai hapi si nu trimiti si tu la blonda o praji? 😀
Cum sa nu 🙂
Iti pun si frisca pe deasupra……..
vai… sigur nu voi incerca sa pregatesc asta…
dar… daca ma servesti cu o portie.. sigur, nu doar ca nu voi refuza… dar iti voi multumi cum se cuvine…
ce zici???
mmmm
ce pofticios sunt uneori… nu ma recunosc…
Ovi, stii sa coci prajituri?
Mai rar asa ceva 🙂
nuuuu….
tocmia asta ziceam… ca cel mai cel… imi place si stiu sa mananc…
Aaa, eram atat de incantata de (propria-mi) reteta incat am citit “sigur voi incerca sa pregatesc asta” ………..
Ca si Nice, nici eu n-am mancat vreo prajitura cu pere pana acum dar cred ca sunt delicioase. 🙂
Oricum, eu vreau sa mai fac o pauza de prajituri, in ianuarie au fost multi sarbatoriti in familie si am tot mancat felii de tort cu ciocolata, de mi-a venit rau. 🙂
Si eu am mancat foarte multe prajituri pentru ca asa obisnuim…..sa avem mereu ceva dulce in casa. Ar trebui sa schimb “moda” dar nu ma indur…..
Arata foarte bine!
Fiica mea a zis ca nu-i pasa de calorii,vrea si ea…nu doar o portie 🙂
Ce bine e sa fii copil………..:)
Dacă mai vii cu chestii de-astea, io închid monitoru’!
Da’ tot iau reţeta şi i-o dau doamnei să-mi facă, c-altfel n-o las să-şi mai dea cu nimic pe unghii… 😀 😀 😀
🙂 Banuiesc ca o sa fie tare incantata
hmm, arata bine, dar m-ai inspaimantat nitel cu saritul ala pe toti peretii. urasc sa fac curat dupa! 😀
La gospodinele pricepute nu sare pe pereti. Hapi e nepriceputa
:)) deci e clar,eu nu fac. nu stiu sa mixez deloc,dar deloc…ma apuca dracii :))
Cum sa nu stii sa mixezi? Te bagi in priza si gata……..astepti să se frece untul
Bun, oficial ma declar imbatata…. de poftaaaaaaaaaaaa!!!!
Vai, de cand vreau sa iti spun ca mi-ai facut o poftaaaa! Arata super bine prajitura ta si chiar mai bine decat in reteta originala.
Si eu care eram la regim…
A fost tare tare buna si eu nu sunt o experta intr-ale cuptiorului cocator dar dar nu ma pot plange, a iesit bine !
Da, da… Eu ma pricep foarte bine la mancat ciocolata! 🙂
Se vede din poza 🙂
Doar ce am mancat 2 biscuiti citind si savurand vizual bunatatea asta de prajitura. Deja sunt UD fleasca. Batalia interioara data de subconstient cu constientul m-au epuizat. Banuiesc ca a fost delicioasa! 😀 yammy.
Esti puternic, am vazut in postarile tale pe parcursul…..incercarilor prin care ai trecut 🙂
cu prima ocazie când ne vedem, o pregătești… că eu sunt catastrofă la bucătărie.
sau putem să o realizăm împreună, dacă tu dictezi ce să fac, pentru că mie mi se pare mereu că vor sări ingredientele în aer, dacă le ating și nu e cineva care să mă ghideze… probabil că am vocație de marionetă, când e vorba despre gătit. 🙂
Nu cred ca esti catastrofa in bucatarie 🙂