10 proceduri estetice cu efect imediat la nivelul feței. Înainte și după

(Voi trebuie să vă simțiți în regulă  după orice procedură – și dacă vă puneți fațete dentare sau vă faceți tatuaje, piercing ori acid  hialuronic. Nu mi se pare fair play să traseze cineva granițe despre ce e prea mult, prea invaziv, etc sau să fii jignită pe motiv c-ai apelat la proceduri estetice. La orice vârstă. În special la 40 plus. Dar în țara mea nu mai ridic sprânceana a mirare. Nu merită.)

1.Conturare  buze cu acid hialuronic

Am observat multe discuții pe forumuri sau la subiecte din contextul acid hialuronic. De genul: cât mă costă. Ce acid folosește medicul, chirurgul cutare? Câți ml v-ați pus?

Acidul hialuronic rezolvă problema buzelor subțiri.

 Reface volumul buzelor. Hidratează și nu ca o cremă cu acid hialuronic. De obicei am înțeles că se injectează 0, 5 si  sau 1 ml și prețul poate oscila între 250-500 euro – depinde de cantitatea injectată și produsul folosit!

Nu mi se pare ok să-ți spună altă persoană ce fel de acid hialuronic sau cât ți se potrivește ție. Doar medicul estetician.

De ce să-mi pun acid hialuronic în buze?

  • Am buze asimetrice și prea subțiri
  • Mi-aș dori și eu puțin volum, fără să fie vizibilă o intervenție
  • Pentru că pot și mă simt bine
  • Pentru că m-am dezobișnuit de ruj și acum buzele mele arata bine cu un balsam hidratant, mă machiez mai puțin
  • Pentru că îți reamintești să bei apă când îți simți buzele uscate și crede-mă, se întâmplă de câteva ori pe zi! Bei apă mai multă J
  • Pentru că 3 ani de zile  nu am mai avut nevoie de nicio injectare și acidul hialuronic s-a menținut excelent! Da, 3 ani, nu 12 luni cum scrie pe multe site-uri. Poate ești norocoasă și nu ai nevoie de menținere la un an ci la 2-3.

Cum arăt după ce-mi face injecția cu acid hialuronic?

Ca Celine Dion după ultimul concert. Glumesc. Așa arătam eu înainte să îmi fac vreo procedură.

Uneori chiar nu „iti dai seama pe ce ai dat atâția bani că nu sunt buzele pline cum credeai”...  Dacă ai vrut normalitate, după 3 zile vezi efectul frumos, asta dacă ai apelat la un medic bun, la o clinică de încredere.  După injectare, buzele sunt ușor înțepate, au volum, contur, dar a doua zi vor fi mai inflamate. Așa îți dai seama cum ți-ar sta cu mai mult acid în buze. Auch. Respectă indicațiile medicului referitor la masaj, că dacă nu, degeaba te plangi că ai granulom sau mai știu eu ce. Personal,  nu am avut niciodata astfel de probleme.

2. Umplere șanțuri nazolabiale, hialuronic injectat

Aceasta este  procedura care m-a ajutat cel mai mult să-mi recapăt zâmbetul. Au trecut 5 ani și nu am mai repetat injectarea, medicul s-a mirat și el cât de bine a rezistat fillerul. M-am mai îngrăsat puțin dar am avut o perioadă cu probleme. Eram foarte slabă și la față. Pielea dezhidratată, multe călătorii, oboseală, poate chiar o depresie la un moment dat, toate și-au lăsat amprenta asupra sufletului și implicit a felului în care arăt.

Nu știam de această procedură.

 Nu remarc aceste șanțuri, de altfel absolut normale – la alte persoane

La mine, mă deranja: nasul cu o mică cocoașă, bărbia prea alungită, pierdusem mult țesut adipos și inevitabil și din zona feței. Și mi-am zis: cum e posibil să am astfel de șanturi pe lângă gură la numai 28 de ani? Nu știam de ștergerea acelor șanțuri cu fillere adică umpluturi cu hialuronic cum ar veni. Acum, oricine dă un search, știe că diferența între acid hialuronic (constituent natural al organismului) și botox  e de la cer la pământ și fiecare are altă indicație.

Efectul se vede imediat și pot să spun că am fost impresionată de felul în care fața mea a devenit mai luminoasă, zâmbetul mă făcea de acum încrezătoare.

3. Corectarea nasului cu acid hialuronic

Nu prea știați că se face și așa ceva? Nici eu. Ei bine, multe femei apelează la această soluție pentru că nu o doresc pe cea radicală, chirurgicală, sau nu au bani pentru asta.

Minusul e că acidul hialuronic nu rămâne mult timp acolo dar marele plus e că, dacă ai o mică cocoașă, un specialist în medicină estetică îți poate îndrepta nasul în câteva minute!

Corectură la nas cu acid hialuronic

 4. Conturare obraji-pomeți cu acid hialuronic

(între 180 euro și 800 euro, am găsit eu niște prețuri)

Definire, contur obraji, da, acei obrăjori bucălați și naturali pe care îi au unele femei se pot obține prin injectarea cu acid hialuronic. Iar altele nu-ți vor spune că obrajii lor chiar sunt sculptați. Poate e colega, vecina ta sau chiar soția. Oups. Și tu care credeai că numai la Tv…

Aici intră mai mult acid, în funcție de simetria feței și cantitatea dorită respectiv efectul dorit. Rezultatele se văd pe loc, am văzut și eu că sunt într-adevăr remarcabile. Dacă ești foarte slabă la față sau cum se mai spune p-ardeleneste trasă la față, poți obține obrajii doriți.

Iarăși, cât timp se menține acidul hialuronic depinde de particularități anatomice dar și de tipul de acid folosit. Musai să ai un chirurg-plastician bun care să îți facă astfel de intervenții.

Pot să apară mici hematoame dar așa și trec. Anestezie? Poate de fițe, am înțeles că intervenția la obraji nu doare ci doar se simte ca si cum ai apăsa cu un obiect bont acolo, adică precum simți la intervențiile dentare la care esti complet anesteziat. Un disconfort ciudat și evident, ai emoții.  Procedura durează cam 20 de minute.

5 Șterge cearcănele cu ajutorul acidului hialuronic!

În primul rând insist pe alegerea chirurgului, a plasticianului care deja știe cum îți va modela acidul odată introdus. Zona ochilor e foarte sensibilă și nu-i așa că și-e puțin frică? Un mare NU pentru toate siteurile obscure care promit injectări ieftine cu rezultate miraculoase. Sau alte proceduri cu rezultate miraculoase. Nu există așa ceva, ești aceeași, doar tenul devine încet și sigur mai hidratat și luminos.

– Cearcănele sau pielea mai lăsată ori pigmentată de sub ochi se rezolvă așadar cu acid hialuronic.

Adio fonduri de ten nepotrivite sau scumpe. Adio anticearcăn, pa pa iluminator, o să vă cumpăr foarte rar și eventual folosesc la un eveniment special. Nu că ar fi multe evenimente speciale-n perioada asta. Dimineața te poți trezi mai încrezătoare lângă partenerul tău. Pentru mine machiatul era o rutină de 20 de minute plus retușuri, așazise împrospătări, acum, de când cu măștile și virusul, nu mai este.

Alege cu grijă clinica!

6. Blefarotomia!

Ok, e o metodă mai invazivă la nivelul feței.

Vreți o comparație amuzantă, o zic oricum, e tot medicală – îmi imaginez că tăierea pielii prepuțului în anumite religii e identic cu ce se face aici la pleoapa superioară și eventual cea inferioară. Indepărtarea pielii în exces. Numai că-n clinică se folosește anestezie, în funcție de tipul de intervenție.

Se aplică fire de sutură speciale care se scot după câteva zile. Cam două săptămâni poți să te aștepți să treci prin culorile curcubeului sau poate chiar ai noroc și nu se întâmplă.

Pleoapele lăsate care dau impresia de ochi mai mici și obosiți se corectează astfel. După 40-50 dar uneori și mai repede sunt femei care apelează la această procedură. Se spune că e una dintre cele mai cerute operații estetice în Europa, nu am citit despre România și m-ar mira să fie statistici.

Ai nevoie de:

-bani (1000 de euro pentru pleoapa superioară și poți ajunge la 3500 dacă alegi să combini mai multe proceduri și anestezia generală, ceea ce implică măcar o zi de internare). Pentru pleoapa superioara am înțeles că poți pleca acasă în aceeați zi, ți se dă un tratament cam o săptămână, apoi vii la scos firele și la control. Și-ți pui ochelari de soare dacă vrei.

-chirurg cu experiență

– aștepări reale: ridurile de la ochi sunt tot acolo, ele se șterg cu botox. Pielea decolorată sau petele nu se rezolvă că OP nu se referă la asta, idem pentru sprâncenele căzute – se face o altă procedură.

7. Aranjarea nechirurgicală a bărbiei, contur mandibulă cu acid hialuronic

Am înțeles că asta ține de simetria feței și că sunt persoane la care chiar se vede o diferență optică foarte bună după injectarea – schimbarea conturului bărbiei cu ajutorul acidului hialuronic. Revin la ideea că nu durează în timp, majoritatea procedurilor cu acid hialuronic sunt chiar reversibile la ora actuală dacă nu e ok rezultatul, chirurgul vă poate spune mai multe.

Evident, bărbia, forma ei, vine în echilibru cu nasul, buzele, ochii așa că presupun că persoana care apelează are deja o idee din diverse tutoriale sau poze before and after.

8. Toxina botulinică – chiar botoxul ostracizat la români  – șterge ridurile nedorite. O perioadă de timp poate nu le mai vrei…

Injecțiile cu toxina botulinică se fac de obicei pentru partea de sus a feței, ameliorează sau șterg laba gâștei din zona ochilor, acele riduri pronunțate. La fel, fruntea, ridurile nedorite dispar în 2-3 zile.  Dar dacă te duci tîrziu când deja pielea e prea ridată sau vârsta înaintată, probabil vei fi candidat la liftigunl facial, o procedură invazivă.

Acu, știu și eu că fiecare rid e o experiență de viață și un bocet și o lecție învățată ori ba, dar pentru 10 minute și un preț mult mai mic decât la acidul hialuronic, poate nu e cazul să îmi cultiv ridurile de expresie de la 35-40 de ani. Fiecare cum dorește.

Și apoi, un secret: eu am albit în câteva zile din cauza unor probleme. Ar trebui să mă mențin hippie și cu plete dalbe doar pentru că asta e viața și durerile ei? Nu. Uneori, dacă se poate, ia-ți energia ca să mergi cu încredere înspre tot ce-ți va oferi viața.

9. Întreținere facială, laser CO2 fracționat

E cel mai eficient tratament împotriva îmbătrânirii premature a pielii, menține textura si redă luminozitatea tenului. Sunt necesare 2-3 tratamente într-o lună dacă bine-am înțeles și apoi întreținere la un an.

Se efectuează sub anestezie locală, câteva zile pielea rămâne roșie dar se poate aplica deja fond de ten. Este totuși un tratament după care e mai bine să stai pe acasă vreo două zile, așa cum e indicat și la blefarotomie, așadar e puțin mai invazivă.

10. Tratamentul petelor vasculare – dilatări de vase mici pe față

Se face cu laser vascular ND: Yag și e nevoie de 1-2 intervenții. Laserul produce coagulare la nivelul vaselor sangvine care se estompează, respectiv dispar.

Efecte neplăcute: roșeață, edem 2-3 zile iar plăcute: vasele sparte mici dispar imediat J Cred că asta e ideea pentru care se apelează. A doua intervenție se efectuează după 1 sau două luni dacă nu au dispărut toate dilatările vasculare.

@ Nd:YAG laser energy is selectively absorbed by the deeper levels of the dermis and allows for treatment of deeper vascular lesions such as telangiectasias, hemangiomas and leg veins. The laser energy is delivered using long pulses which are converted into heat in the tissue. *sursa karger.com

(Acesta NU este un articol comandat. Este bazat pe experiențele personale sau pe discuția față în față cu pacienți sau cu un medic. Se poate să fi strecurat greșeli pentru că m-am și documentat din alte surse ca să scriu așa încât să înțelegeți cât mai bine)

Sănătate multă și sper să vă fie de folos informațiile.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *