Tot ce trebuie să știi despre… bebeluși

 O adevărată conspirație în poveștile cu bebeluși. Că ce drăguți și inocenți sunt ei, cum te topești când îi privești, cum gânguresc, ce bucurie să sugă o bucată de sân acolo, ce mare fericire când îi aduci pe lume și vezi atâta frumusețe.

M-am gândit că odată și-odată trebuie să spună cineva Adevărul.

Bebelușii sunt niște creaturi aparent calme care se trag de fapt din specii dispărute de dinozauri.

Imaginează-ți următorul scenariul. Tu, mămica, dormi liniștită noaptea lângă bebelușul tău. Doar ce-a trecut seara de Halloween. Te ridici pe pipăite să-ți torni apă-n pahar. Bebelușul tău face un salt în aer, așa, cumva cu mâinile și picioarele de parcă-i electrocutat și-ți stă inima în loc. E doar reflexul Moro dar până nu cauți pe internet nu știi, că nu ești pediatru.

Te culci la loc și încep sunetele: mici grohăieli, sâsâituri de șarpe călcat pe clopoței, suspine, sughițuri, respirații sacadate, fornăieli în cascadă de parcă la voi în pat s-au mutat munții Pădurea Neagră.
Dacă nu-l bagi în seamă ai toate șansele să te trezești cu-n deget în ochi, suficient de subtil încât să-ți lipească corneea de baza craniului. Bebelușii au puteri ascunse, se spunea că J.K Rowling s-a inspirat din viața lor când l-a creat pe ochelaruțul mic ce joacă-n rolul principal.

Bebelușii se transformă din momentul în care primesc ordin de evacuare și până ajung la neonato

Vă spun din experiența proprie dar și din experiența unei prietene bune care-a născut acum trei ani.
Cât de frumos era al meu când l-au scos din caisă!! A urlat de s-a creponat tot, eu știam de-un țipăt, acolo. Mama e martoră, stătea la ușa sălii și-a întrebat: al nostru estem? Asistentele nu au îndrăznit să-i răspundă, că arăta cam nevrozată.
Apoi a avut nevoie de două zile de îngrijiri medicale. Mama. Până l-a vizitat la neonato și l-a revăzut acolo. Era într-adevăr cel mai frumos bebe din spital!

Prietena mea care-a născut acum trei ani mi-a spus la telefon că fetița ei seamănă leit cu ea. Că-i o minune, o artă pură a mamei natură. Prietena mea e blondă, are un ten de porțelan, picioare de gazelă, ochi migdalați, mâini fine, urechi conturate ca-n Mona Lisa și năsuc ca ciocul de lebădă, glas de sirenă.
Avea și nou născuta năsuc ca pelicanul, ochii ieșiti din orbite de parc-o strânseseră de gât, orăcăia sistematic ca un broscoi și era plină de bube și coji de parcă se pregătea pentru reclamă la Panemar. Picioarele-i erau strâmbe și stafidite, era cheală iar capul îi era țuguiat.
Când i-am spus lu mă-sa că numai cerceii îi mai lipsesc a trebuit să-mi caut altă prietenă.

Bebelușii sunt fericiți dacă: dorm, mănâncă și sunt schimbați.

Asta cade din start, mai ales finalul pentru că nimeni nu-i prost să vi-l schimbe. Încercați și voi.


Nu-l mai pot lăsa vă rog la Neonato? că aș avea o programare la…
Sau: nu-mi dați unu care să n-aibă sonoru stricat?
Sau: ăsta nu doarme deloc de două nopți, n-are ADHD? Sau insomnii?
Sau: vă rog să mi-l schimbați și să-mi dați de-ăla cu instrucțiuni de folosire cum a apărut în China. 

Cadrele medicale zâmbesc și-ți fac tai-tai. Să fiți sănătoși că o să supraviețuiți și voi cumva.

Bebelușii nu mănâncă, ia puneți un nou născut la sân în primele săptămâni. Ei mușcă, molfăie, distrug mameloane, trasează ragade, oricum ai lua-o, pe unde trece blândul bebeluș rămân măcar o dată urme de sânge ca-n arenă la Gladiatoru. Bebelușul suge fericit sânul unei mămici dezhidratate și lihnite de foame care n-a avut timp nici să-și ungă o felie de pâine cu unt. Ciocolată n-are voie că se balonează bebelușul. Iar dacă bea prea multă apă îi plesnesc ei țâțele și face mastită și laptele nu are destui nutrienți.

Bebelușii nu dorm, ei sunt fericiți dacă te țin și pe tine trează 48 de ore.

Bebelușii fac mămicile să iradieze.


Nu vreau să dezinformez, într-adevăr mămicile pot deveni radioactive, corozive, le recunoști după unghiile rupte, părul smuls, mersul legănat că oasele încep să cedeze de la purtatul în sling, wrap, marsupiu și alte minuni.
De asemenea, vederea mamelor de bebeluși capătă proprietăți de laser, e tăioasă. Au contraire,  privirea duioasă poate fi echivalentul microundelor mai ales în prezența lunganelor cu picioare de gazelă și sâni în aer.

Tăticii emit probabil radiații termice: când bebelușul plânge, tăticii se strâng laolaltă și jură că au o criză de ulcer sau că le-a căzut calciul până-n călcâie și nu se mai pot mișca.
Când văd o femeie care nu le-amintește de mă-sa ori de reclama la Michellin, creierul lor se dilată brusc și încep să vibreze trimițând electroni pozitivi în direcția femelei.

Bebelușii au nevoie de interacțiune.

Ba chiar deloc, ei te obligă să interacționezi: când ți-e lumea mai dragă îți regurgitează lapte brânzit pe cea mai drăguțică bluză iar dacă ești single mom și stai de vorbă cu un domn, bebelușii trag pârțuri într-una, intenționat!
Bebelușii au nevoie de 33 de body-uri în 3 zile pentru că altfel se împut precum cașcavalul de Năsal care, nu-i așa, e cel mai bun taman pentru că-i împuțit la maxim!

Bebelușii interacționează totuși cu străinii pe care-i vomează și pe ale căror haine salivează din plin. Bebelușii zgârie, ba chiar se automutilează dacă interacționezi cu ei în momentul nepotrivit! Ca să le tai unghiile ai nevoie de un psiholog și de o unghieră cât o scobitoare.

Bebelușii mușcă imediat ce-și face debutul un mugurel de dinte și scuipă lapte brânzit în părul proaspăt vopsit, acestea și încă vreo șapte năravuri fiind activitățile preferate.

Bebelușii sunt ca un magnet

De fapt bebelușii îndepărtează bărbații din preajma proaspetei mămici dar într-adevăr pot atrage tot felul de sociopați.

Micuțele creaturi îndepărtează și prietenii pentru că aceștia se tem să te mai viziteze: dacă mă cheamă de naș? Trebuie să-i duc cadou! Ce să-i iau c-aia era sucită și înainte darmite acum cu hormonii-n gât… Ce să vorbesc cu ea? Of Doamne, tre să-l iau în brațe p-ăla mic si să-i spun că-i frumos?

Răspunsul: nu trebuie nimic. Gravida singură, lăuza, mama singură, se bucură de un cuvânt de încurajare și să-i spui că stai 15 minute lângă bebe până face ea un duș. Mă opresc pentru că nu îmi place să plâng, refuz să cred că-mi plâng de milă în cafeaua de dimineață, după patru din cei mai frumoși și mai grei ani din existența mea.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *