Injecțiile cu acid hialuronic *partea întâi

Multe vedete nu recunosc că au operații estetice. Din mai multe motive, deși, dacă ne uităm la dive de 40, 50 spre 60 de ani, e clar că nu arată precum ne amintim noi de mămicile noastre la vârsta lor.

Mamele noastre erau obosite, muncite și tot frumoase iar prototipul cel mai cel, era figura cu coc din revista Femeia.

De ce vedetele nu recunosc…

– păi în primul rând pentru că multe chiar NU au operații estetice așa cum tot apare scris în presă, majoritatea  sunt intervenții minim invazive făcute la cabinetul chirurgului estetician. Există o mulțime de proceduri interesante la care apelează multe femei. Intervenție și operație – două lucruri diferite.

– dacă ar spune că au una, două sau mai multe operații – sâni, nas, gambe, etc. unde mai e noutatea când ele din asta trăiesc? Trebuie să fie vânate de paparazzi , comentate, negate sau acceptate.

– chiar vor să te facă să crezi că au ele gene bune și nu-s cele puse pe pleoape, că le ajută sportul, pătrunjelul, alergatul sau iubirea. Cred că ăsta e un motiv foarte frustrant pentru femeia de rând care eventual nu-și permite  (sau crede că nu-și permite) o intervenție pe care și-o dorește.

Sunt pro intervenții estetice. Nu la fete tinere, nu între 20 și 35 de ani decât dacă chiar te simți demotivată rău și înțelegi că apelezi la estetician ca să te placi TU.

Din punctul meu de vedere, aș  ezita să spun că am trecut pragul chirurgului estetician pentru că:

– bărbații români – care își fac și ei destule – dau o conotație sexuală implicită, cu un context negativ, femeilor care au apelat la proceduri. Le fac cu ou și cu oțet de parcă îi afectează cu ceva că o străină și-a aranjat pleoapele. Pentru ei, există femeile model, cu ghilimelele de rigoare, care abia își poartă buzele ori sânii. Parcă-s din altă lume, bărbații care critică chirurgia estetică nu pricep calea de mijloc.

– e împietrită ideea că ești frustrată de ceva și de-aia te duci la medicul estetician. Sau nemulțumită de viață, sau, sau. Hai pe bune, nu suntem toate așa din când în când? Sau că tu nu vrei să îmbătrânești ci să pari Britney Spears în One more time. Serios?  Vreau să trăiesc până la 80 de ani și să fiu babă cu riduri și cu ce mi-o mai da Dumnezeu dar e clar, vreau să îmbătrânesc, mă rog lui Dumnezeu să-mi dea ani! Însă dacă aș putea să decid cum să arăt o anumită perioadă de timp mi se pare super tare!

–  intervențiile chirurgicale sau cele minim invazive le faci pentru tine, musai! Nu pentru că te gândești la alții ci pentru că îți dau încredere, bucurie, etc. Și nici măcar nu remarci ridurile alteia sau buzele naturale și subțiri, chiar e adevărat că orice femeie poate fi frumoasă prin ceea ce alege să semene în jur!

Medicina chirurgicală estetică  este o știință și o artă de război. Mulți medici au salvat chipuri, membre – mâini, picioare, au peticit oameni mutilați pentru ca aceștia să ducă o viață cât mai apropiată de ceea ce vrea să vadă societatea. Apoi știința asta a evoluat. Apoi au început să și-o permită doar cele pe care le numim dive și, într-o Românie conservatoare au ieșit în față prea puțini bărbați care au spus: da, pectoralii mei sunt falși sau am făcut implant de păr că mă deranja chelia sau mi-am operat nasul. De ce oare? Păi nu e un subiect care să ne intereseze, femeile sunt mult mai îngăduitoare când vine vorba de bărbați și intervenții de genul ăsta.

Scriu despre asta pentru că am văzut un număr mare de căutări și întrebări. Poate ai nevoie de o schimbare și te-ai săturat să tot faci shopping. O să vezi că lista cu proceduri minim invazive, mai ales cele care includ injectarea cu acid hialuronic e și pe măsura buzunarului tău.

Voi vedeți la televizor cam 10-15 femei, mereu aceleași, same story, same face. Dar de fapt sunt zeci de doamne absolut normale sau banale (eu de exemplu) care strâng bani poate ani de zile pentru niște proceduri minim invazive. Sunt femeile care simt că e momentul să facă ceva pentru bucuria lor personală, că viața e grea și așa aleg ele să își încarce bateriile! Fără să iasă în evidență.

– sunt adepta procedurilor care m-au făcut să renunț la creme și fond de ten și pudre care costau o mulțime de bani. În schimb, trec pe la clinica de chirurgie estetică o dată pe an. Acum, că au fost niște ani mult mai dificili pentru mine, nu am apelat 3 ani. Surpriza? Filerele cu acid hialuronic au rezistat!

Ce mi-am făcut? Am o piele subțire, skinny și cearcănele erau foarte vizibile, așa că mi-am permis să… le șterg. Am făcut întâi un calcul:

– gata cu problemele! A fost o etapă din viață și mi-o asum dar acum gata!

–  o mulțime de oameni m-au ajutat să depășesc necazurile. Mulți sau mai bine zis multe, mă știau mai bine decât oameni cu care vorbesc zi de zi. Mulțumesc! Știam că voi reuși să mă ridic.

– am nevoie de ceva care să mă împlinească, pe lângă faptul că sunt mamă și plâng adesea-n baie că ceva nu fac eu bine, că nu-i ofer destule copilului în jurul căruia gravitează existența mea. Între matrimoniale și estetică, am ales ultima variantă.  Sper ca urmarea, cu informații mai detaliate, să fie de folos multor surate!

De asemenea cred că vă pot spune câteva trucuri despre ce să NU faceți după o anumită intervenție. Gen: mărire sau conturare buze – vizibil. Dacă e să alegi între luciu și un balsam hidratant alege balsamul :))).

*va urma

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *