Termopane, termopane, toate-s la fel?

Nu. Astea bune te duc înspre privațiuni dar merită!!

Cui i-am povestit c-aud de la etajul trei: cocoșul de la casa lu Iorgulescu, coco ăla cântă tare de tot, cocoșul de la căsuța de jos (ăsta e mai aerian, mai nemâncat deci fac diferența), cucu, vrăbiuțe și alte orătănii a zis că m-am tâmpit de la gașca Zurli. Pe care noi oricum n-o ascultăm, nu suport cântecelele pentru copii în limba română. Nu le pot auzi, cânta, oricum ăsta mic plânge când eu cânt. Cred că de-aia s-a mutat pe-un deal radioul în care lucram odată, nu pentru că nu le bătea semnalu dincolo de poartă.

Pentru zgomotele de afară vezi ce tip de termopane ai!

Mulți se plâng că peste tot e gălăgie la bloc. Puțini diferențiază ce tip de zgomot e foarte deranjant (într-o singura cameră când face sex potârnichea de vizavi, sau în baie când se trage apa? Sau când îți trece Regio pe sub geam?) Ai nenorocul de-a locui într-un spațiu cu efecte de amplificare din mai multe părți? Efectul de orgă?

Dacă zgomotele deranjante vin mai mult din afară schimbă termopanele.

Am schimbat termopanele în doua camere. Am ales cea mai bună firmă de pe piață Alidor. Nu sunt ieftine iar investitia trebuie gândita pe termen lung.

Deja sesizez clar diferențele după ce termopanele tripan (nu ma pricep dar și sticla e mai groasă, punctele de deschidere mai solide, mânerele au fost fixate mai sus pentru că pe celelalte copilul le deschidea deja cu ușurința la un an și 2 luni!).

– nu mai simt că-s în pădure. Câinele schelăia toamna, temperaturile-n cameră nu erau niciodată la fel și oricum, punctele de deschidere s-au defectat după ce am locuit aici câteva luni. Nu mai voiam căsuța de paie a purcelușilor, răceam des. Diferența dintre țipetele copiilor de afară sau claxoane, diferență care ar fi trebuit să se simtă când închizi și deschizi geamul era minimă! Medicii spun că aceste sunete inconstante, stridente se corticalizează. Oarecum deja știi ce te asteaptă seara sau peste zi, te superi, nu poți dormi, te trezești la patru pentru că auzi cocoșii din oraș! Tresare copilul la țipetele de joacă ale copiilor. Se trezește, plânge. La claxoane nu mai zic. Pana la urmă, jocul copiilor e normal, eu nu am avut în casă geamuri de calitate.

Am crescut lângă gară. Totuși… erau huruituri la ore fixe, nu le mai sesizam și nu mă trezeau noaptea sau ziua. Nu era ca și cum mi-ar trece trenul pe sub pat.

Iubesc pădurea și mai ales dealul meu din ora, vai, ce-aș mai vrea să urc la Observator (locuitorii știu ce e pe aici). Iubesc animăluțele și cred că trebuie îngrijite, tratate, apărate. Dar nu sunt sigură ca respectăm niște norme de bun simț dacă mai avem cotețul cu păsări sub nasul vecinului în mijlocul municipiului. În pădure poate faci camping, te plimbi, mergi la petreceri dacă se poate, la plaja, asculți muzică dar în apartament vreau să mă simt bine. Am mare nevoie de liniște ca să capăt și liniștea interioară pentru tot ce am de trecut în fiecare zi dăruită de Dumnezeu. Și mai am eu o dilemă, de ce de ce schelăie ca strivit un anume câine mai ales în anotimpul rece? În fiecare zi și noapte se întâmpla, de doi ani! Culmea, vara nu îl aud. De ce ți se sfâșie și inima și urechea când îl auzi, ce pot face cu el, nu-i dau de mâncare, ii e frig? Îl țin afara, asta e clar. Ba chiar aud că ar fi o familie de clasă pe-aici, cea cu cățelul.

Dacă aș fi știut ca acest gen de termopane de la Alidor îmi rezolvă o problemă care efectiv mă bântuia, făceam mai demult investiția! Vedeâi că e foarte important și felul în care sunt puse.

Aceasta nu e o reclamă, v-am dat linkurile ca să vedeți ce fel de profile alegeți sau despre ce să întrebati când vă mutați în casă nouă, contează!. Cei de la Alidor le-au făcut mai repede cu 2 săptămâni decât termenul promis inițial pentru că i-am rugat și am insistat.

Doamna de la noi a negociat cu mine la sânge 😛 Eu, biata de mine obisnuită numai cu cămile, beduini și cumpărat sclavi în Maroc :P. Nu sunt un bun negociator. Pentru că nu-mi place să negociez! Nu-mi place să mi se dea de la început impresia ca nu e posibil ce doresc eu pentru o diferență de 50 de euro. Bine, până la urmă ne-am înțeles pentru că au un agent de marketing care a căutat cea mai potrivita cale pentru bugetul meu și cererea lor. Problema veșnică în orașul nostru e lipsa forței de muncă. Sunt sigură că și ei se confruntă cu asta și atunci normal că aleg lucrări mari și acolo pot face discounturi.

Mulțumesc  Alidor pentru că m-ați ajutat aducându-le mai repede pentru ca asa mi s-au coordonat lucrările ceas!

Apropo, când au dat jos termopanele vechi, am găsit acolo un musuroi de furnici, cred că locuiesc între zidurile apartamentelor. La mine, cu lucrarea despre care o să va povestesc sper ca le-am oprit. Azi, mâine avem șoricei sau ouă de dragoni ca-n game of thrones. Nu c-aș avea vreme de clocit.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *