PR  și Comunicare – cu deficiențe și umor

Noțiunea de relații publice nu definește doar un rol corporativ. Tu ai o relație de comunicare atât cu șeful de scară cât și cu cu cei care îți cer taxe. Relațiile publice nu sunt ușoare dar cum treci prin ele  poți decide singur.

Relațiile publice sunt de fapt comunicarea ta cu lumea și felul în care te incluzi în ea.

Sunt noțiuni de PR care necesită un bagaj minim de cunoștințe. Pentru altele ai nevoie doar de o inteligență spirituală, nativă pe care s-o reformatezi în funcție de situații. Personal, cel mai bine funcționez cu umor și un bagaj decent.

Deficiențele sunt absolut naturale și nu aș vrea să mă leg de Cuvântul deficiență. Pentru că dă impresia că ceva e rău, stricat sau  nu poate fi rezolvat. Din deficiențe învățăm, dacă ni le asumăm.

Umorul – trebuie cultivat. Viața e grea. Fără gaz ilariant nu-ți prea vine să rânjești când ai 2 apeluri pe linie, ești cu-n picior în cadă și copilul îți toarnă apa în paleta de la Melkior ca să vadă culorile curcubeului, ca la grădi. Când omul cu pizza sună la ușă, partenerul sau partenera e la analize și centrala de apartament dă eroare. Mai poți spera că la ușă e Arnold Schwarzeneger cu o cutie cu trandafiri și una de tranchilizante. Că te vei trezi cu copilașul tău pe o insulă, mână-n mână si c-ați fost răpiți ca să căutați trufe… belgiene.

Uneori nu ai cu cine să comunici. Atunci trebuie să lucrezi la interior și să selectezi corect filtrele. Să te resetezi. Tsunami-ul de gânduri și proiecțiile minții nu-ți sunt de ajutor. Atunci poți începe să meditezi. De ce nu?

Despre PR acasă, la magazin, la serviciu și la tine în placa de bază a sufletului.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *