De ce nu reușesc să-mi vînd hainele pe Vinted?

P. S Da eu am vandut una la comanda, cu cat am cheltuit pe ea. Poate ca așa e. Majoritatea nu vand. Pe vinted intri să iei haine purtate dar în stare bună, la un preț care să-ți convină. Că dacă mergi de nănașă, bănuiesc că ești în mall, măcar la reduceri, nu pe Vinted să spargi 500 pe ceva ce nu știi cum îți vine.

În aproximativ două săptămani, am reușit să scot o sumă frumușică pe vinted, atît cat să pot renova  camera copilului și am fost mega fericită. Pe cât de noapte-a fost la început, încet, s-au deschis geamurile pe vinted și aș fi vrut să știu câteva lucruri dinainte. Dacă nu reușești să vinzi aproape nimic, greșești ceva. Am învățat pe hainele mele. Și nu e reclamă.

Majoritatea indexărilor SEO mă duceau la ghidul intern Vinted, pe de altă parte clar și util, dar cu zero la capitolul conținut  atractiv. Adică hai să te fac pe tine romanco să vinzi pe site-ul vinted. Și la un moment dat creatorul de continut scria că sigur că se vinde orice, și un inel de aur dar depinde dacă ceri pe el un leu sau mai mult. O comparație lipsită de imaginație.

De ce vinzi pe Vinted?

Că o face și vecina ta? Că e un trend la școală? Că crezi că o să faci bani din second hand și toate secondurile din orașul tău stau degeaba? Motivul este și el important pentru că pe Vinted NU te îmbogatesti, nu faci afaceri și dacă banul e scopul principal, faci repede greșeli.

Vând pentru că am multe haine pe care nu le-am mai purtat de cațiva ani dar le tot mut dintr-un dulap în altul. Vară iarnă.

  • Că-s frumoase și nu le-aș arunca.
  • Am tot donat. Eu am donat și căruciorul copilului,  o triciclketă, motocicletă, toate funcționale, dar am și primit o bicicletă. Acum nu îi mai e bună. Ideea e că de la cine primeam donații – eu nu aveam ce să-i dau iar cui aș fi avut ce să-i dau (mărimea la haine, pantofi etc) se simțea cumva jenat dacă am sugerat. Așa că am zis oaw, ce chestie, hai să vînd undeva!

Pe vinted nu faci afaceri gen: am cumpărat o bluza asta faină  la reduceri la Zara sau Mango. Am dat 50 lei pe ea, o dau cu 65. Poate merge o dată, de două ori, da așa nu @faci bani@ pentru un mic proiect prin casă de exemplu! De ce? Cum merge? Cum să gândesc? Cum gandeste cumpărătorul pe Vinted?

Am găsit o bluză-tricou de firmă. Foarte fain, genul meu. Am adăugat-o la favorite. E marcată cu 20 lei deci prețul pentru mine e ok.

  • Vinted percepe  4, 75 onorariu de protectie pentru cumpărător.
  • mai pun 5 lei taxa curier, tricoul meu a costat cam 30 de lei.
  •  

Și mă gîndesc imediat că măi, e posibil să găsesc ceva asemanator la reduceri si pana la urma, femeile se relaxează prin shoping si vânări de produse @ieftine în magazinele preferate. Puține sunt cele care spun că lor chiar nu le place să colinde magazinele măcar atunci cand sunt reduceri mari. Pana la urmă, clar că dacă tricoul pus de tine îi place foarte mult cuiva, îl va cumpăra. Dar gandiți mereu prețul final.  (a venit tricoul, e clar că e purtat si spalat de mai multe ori, dar e ok, nu are defecte, pretul a fost bun pentru modelul ăla)

Cum am procedat eu? Am încărcat produse @de firma (de la Massimo dutti la zara, mango și pimkie, etc, chiar și magazinul din orașul tău e firmă dacă are etichetă) pe care NU le-am purtat demult dar nici nu le-a dorit altcineva și n-am mai vrut să jignesc cunoștințe bogate care au di tăte. Și le-am vândut. Și cu 10 lei produsul și cu 150 tunica de colecție din egipt. Și uite așa, am făcut bani cît să cumpăr un pat nou.

1, Așadar; te gîndești ce preț pui dacă vrei să vinzi repede sau să vinzi… mai multe produse (există opțiunea de a cumpăra loturi de 3, 5 la reducere, depinde dacă o accepti)

Pozele bune pe vinted

2. Cum prezint produsul? Puține articole care au o poza și atat se vînd. Ideal ar fi să pui o poza cu tine îmbrăcata, faceless. Să dai dimensiunile tale. Cu cat specifici mai multe la sectiunea DESPRE, cu atat vei fi ferita de 44 de întrebări și chat gen: cat are cracul inferior, dar cel din afară (??) Cat are în talie, cat e de lunga rochia, etc. Produsul este deja descris cand îl pui la vanzare, se completează mărimea , faci poza la eticheta, și musai, dacă are vreun defect – gen curelusa rupta, nasturi lipsa, pozezi! Și în functie de asta poți să vinzi daca stabilești un preț mic, dar fii sinceră și oferă poze cat bai bune.

– dacă vand o rochie și scriu că am 1, 74 și 65 de kile, și că port M și se vede clar în poză că rochia mea e pana la glezne, nu mai are rost să mă întrebe ce lungime are! De ce că nu am chef de comunicare? Aici vezi punctul 3, care-i cam cu minus, banii nu se castiga usor.

Una e să arunci o bluză pe un pat sau jos pe parchet (sunt destule) și s-o pozezi de 2 ori de sus și alta e să se vadă cum cade îmbrăcată, la lumina naturală- și apoi eventual agatata undeva pe un umeras. Eu așa am vandut multe. Cînd le vezi aruncate pe jos și pozate, parcă-și trece cheful de a cumpăra. Dacă produsul e purtat și șifonat, pune-l așa, să se vadă și șifonat, că dacă e ok în rest, îl calcă, important e, cred eu să pui cat mai multe detalii la poze. Are un logo frumos pe o maneca? O despicătură? Pozează și încarcă, poți încărca mai multe poze.

3. Am o pereche faină de pantaloni. Am hotărât 30 lei. Pozat pe mine, pe pat cu o păturică specială pentru că arată bine culoarea, etc,  Încărcată, acum aștept. Mi se poate face propunerea de 25, accept sau nu? Depinde de tine pentru că dacă mai ai 3 colete de dus, dacă lucrezi, dacă ai și familie, dacă un curier e în alt capăt de oraș (nu, nu vine să-l ia, obții eticheta digitală și te duci tu la easy box sau la magazin)

Începe noțiunea de @timpul și efortul meu, merită să dau cu 25 pantalonii ăștia pe care poate-i mai port, sau doar cu 30 aș fi mulțumită?

Numărul trei înseamnă: cel puțin 15 minute pozat și aranjat produsul și verificat să nu fie surprize în plus, de care chiar și eu nu știu. Apoi cling, cineva a achiziționat cu 30 lei.

 Începe partea a doua: împachetatul.

Am folosit cateva cutii de pantofi dar recunosc că am și cumpărat 3-5 de la poștă, carton sau plicuri. Nu am prea vandut maiouri și produse foarte mici. Așa că ambalatul îți ia ceva timp. Am folosit și hartie creponată, să împachetez puțin produsul. Mulți cumpărători au fost din polonia. Peste cutie, am tras pungă mai rezistentă și apoi aproape le-am acoperit cu banda adezivă. Dacă-i ajunge rupt, desfăcut, degradat, ți-l poate refuza, și-și dă că nu e ok. Împachetatul la mine a durat si el cam 15 min plus produse cumpărate de mine, role de lipit, cutii de puzzle, etc.Am primit tricoul cumpărat într-o pungă catena și lipit cu puțină bandă. Eu zic că putea cumpăra o rolă de saci albastri rezistenți și arăta altfel. Mă rog…

Apoi te duci și pui efectiv coletul, transportul e deja plătit de cel care cumpără și tu ai deja în aplicație eticheta de expediere pe care o scanezi la easy box, deci pune și drumul. Și uite așa, pe 30 de lei ai lucrat ceva.

Cand am banii de pe vanzarea pe vinted?

Deh, aplicația dă impresia că atunci cand ai vandut, maine ai 30 în cont. Nope. De la primul produs vandut, au trecut cam 9 zile pana mi-au intrat primii bani.

Pana ce primește coletul (repet daca e Polonia, dureaza, nu pune sambata si duminica, la mine asa a fost) trec cam 4 zile sau 5. Apoi are 2 zile la dispoziție să apese pe butonul totul e ok, desi unii, dacă-s ok, o fac instant cand ajunge. Se poate să ia coletul a doua zi după sosire, deci mai stai. Apasa ok si banii intra, vezi la tine pe Vinted în Sold 30 lei. Apoi ai optiunea retrage în contul meu. Aici ai grijă să te înregistrezi cu adresa ta de mail, că se trimite un cod din 4 cifre. Intri, pui codul și transferi. Iar, te gandesti ca maine ai banii. O banca din Dublin ți-i va transfera cam în 4-5 zile.

Dacă vrei să vinzi pe vinted mai mult decat de o masă la McDonalts, ai un pic de lucru. Și de așteptat. Apoi, în funcție de cat ai vandut, tot așa, banii îți ajung în contul de unde-i poți folosi real, în cateva zile.

Succes!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *