Ferratum- creditele rapide (A)

bani hapiPrietena mea, contabila, o să-și scuipe cafeaua pe laptop cand v-a izbucni în râs. Scrii despre IFN-uri? (institutii financiare nebancare). Vezi? Am studiat 6 ore 😉

Si de ce-am acceptat sa scriu tocmai despre „creditele rapide asociate cu cămătăria“ cum le-ar spune unii? Am refuzat perdeluțe, lenjerii, jucării, nu mi se potriveau- nu știam ce să scriu în afară de un A în coada titlului!
Dar acesta e un subiect care produce repede combustie, mulți conaționali cunosc prea puțini parametri. Vreo doi. Dobânda e exorbitantă si banii trebuie dați înapoi!

Ferratum este una dintre acele institutii care oferă credite populației si nu are voie să atragă depozite. Dobânda este mare pentru că sumele împrumutate sunt mici, se acordă repede- o zi sau cateva ore- și le returnezi în câteva săptamâni sau zile. Nu se percep penalități, daca plătești rata la timp.

Creditul rapid împrumutat de la institutii financiare precum Ferratum, funcționeaza în Europa de mult timp. Multi dintre români consideră că ar fi absolut incorect practicat acest împrumut, cu toate astea, e foarte probabil sa fi stat pe vremuri la cozi la Caritas.

Este normal să împrumuti dar ȘI să dai banii înapoi.

Ideal este să citești cu atenție termenii contractuali de pe site. Atunci sclipește un beculeț: poate n-ar trebui să-mi tencuiesc casa accesând credit de IFN. Creditul rapid si cu dobândă mare este O AFACERE ca oricare alta. Dacă ești strâns cu ușa și-l iei, nu apare cămătarul sa-ți dea în cap, dar nu te gandi doar la ceea ce primești ci și la ceea ce vei înapoia. Pentru că:

Ferratum de exemplu, oferă sume mici pentru nevoi urgente si neprevăzute! Adică nu apelez la ei să-mi fac piscina, nici să bag banii la poker. Ferratum dorește să se poziționeze pe piață în viitorul apropiat acordând credite exclusiv online, de oriunde. Insă banii nu vin prin telefon, așadar trebuie să te deplasezi să-i iei.

De ce ai apela vreodată la Ferratum?

Dacă ai ramas în centrul Brașovului fără portmoneu, poti să scoți 250 ron de la CEC ca sa îți iei bilet de tren. Inițial te înregistrezi online.

Pierzi banii și esti în vacanță. N-ai card. Ai nervi. Ai bani la bancă, dar n-ai nici buletinul, e dus, închis în masină, cheia de rezervă e la 700 km. Da, cu siguranta ai tati, mami si vecini si prieteni care vor alerga imediat la Western Union să-ti trimita bani. Si daca nu, ce faci?

Nu demult, am făcut o prostie (nimic nou) si aveam de achitat o sumă- relativ mică, exact în acea zi. Ei bine, eu am avut „prietena aceea care se dă peste cap“ la miez de noapte, o aveți si voi? Nu de alta, dar si eu știam că dau banii în câteva ore dar ACUM-atunci, nu îi aveam!

O amică ce locuia în alt oraș, s-a certat cu colega de cameră si a trebuit sa plece. Ghiciți. Nu toți s-au înghesuit să-i dea 500 roni până îi trimitea maică-sa prin bancă, altfel nu știa trimite bani. I-am dat eu. „Eu“ nu e fiecare.

Locuiesc singura, îmi e bine, am bani. Dar nu azi, nu acasă. Am o prezentare în două zile. Mi se rupe un dinte, norocul dentistului. Păi nu pup eu bănuții aceia, pe bune, cu dobândă cu tot? Nu de alta dar mi-am reparat dintele, mă duc la prezentare, returnez suma si-am pierdut niște bani, nu prezentarea! Si n-am stat cu dintele rupt câteva zile!

Este usor sa stai în fotoliu si să te gândesti că ai nevoie de multă educatie financiară ca sa nu faci „așa o prostie“.

Dar sunt situații în care, pentru faptul că primești imediat 500 roni care te scot dintr-o situatie urâtă- pur si simplu nu-ți mai pasă că vei returna 700. Eu cand mă gândesc la „urgențe“ știu deja că banii sunt un mijloc, nu un scop. Nu e nevoie să fi terminat Finanțe-Bănci ca să întelegi asta.

In concluzie :

Ferratum este unul dintre principalii furnizori de credite rapide din România, acordate pe termen scurt persoanelor cu nevoi financiare mici și urgente! De aceea îți dau banii repede si-ți cer doar buletinul. Băncile mobile apar pe harta industriei ca să facă profit si să te ajute exact în momentul în care ai nevoie, nu sunt societăți caritabile din care sa câștigi! Fiind soluția la care poți apela oricând dacă ai un venit, e indicat sa consulți siteul lor pentru a citi condițiile.

Te-ai gândit ce adaos comercial au magazinele tale preferate? Cumpăr o bluză, nu e mare lucru, cumpăr 4 se schimbă viziunea, cumperi și tu și prietena mea. Ne-am gândit înainte că prețul de pe raft nu e prețul din atelier? Deci ei fac afaceri cu banii mei- da, eu rămân cu bluzele… și ei cu adaosul. Ai câștigat bluzele, veți spune, sunt în garderobă! Da, dar tu, cel cu problema urgentă, ai rezolvat-o si poate a fost mai importantă decât garderoba mea.

Am fost extorcată în afaceri de o firma cu un potențial uriaș. Nu mi s-au mai rambursat bani facturați. Nu e vorba de 300 roni. Au făcut-o ca sa-mi arate că POT. „Ia sa vedem ce-o sa faci?“. Ei bine, nimic. De-aceea au stiut că pot. Vanitatea mea i-a deranjat atât de mult, încât, deși câștigă săptămânal cât majoritatea nu câștigăm într-un an, au ales să îmi arate că pur si simplu mă pot trimite dracului, pentru că eu sunt prea mică si ei prea mari. Sănătatea mea nu are preț, așa că am spus pas chiar si amintirilor în ce-i privește. Nu mai sunt persoana căreia să-i plângi pe umăr când X „te-a furat“ pentru că ți se pare normal să iei bani si să nu-i dai înapoi! Să rulezi banii cuiva si să-i blochezi de tot. Am văzut că unii consideră viața o afacere. Eu o consider un puzzle si cand îmi lipsește ceva, banii sunt buni să-mi achiziționez o piesă. Nu să dorm pe ei.

 

Cand intervine o urgență si accesezi un credit rapid Ferratum, baza de la care trebuie sa pornești este urgența pe care altcineva n-o poate rezolva si neapărat, premisa că poți si vrei sa returnezi datoria. Absolut toate clauzele sunt stipulate clar în contractul de pe site. Nu o spun eu, am citit un articol în care o doamnă care lucreaza în domeniul finanțelor relata că a accesat creditul si apoi l-a returnat, cunoscând toate condițiile contractuale.

Similar Posts

10 Comments

 1. Cu vreo cinci ani în urmă m-am jurat că nu fac niciun împrumut niciunde (am asistat la două drame ale unor cunoscuţi după ce le s-au redus salariile şi aveau credite luate).
  Da’ dacă-ţi frige buza, poate fi o soluţie pe termen scurt.

  1. Chiar inainte sa scriu, mi-am intrebat consortu, citizen europeanus get beget si care n-ar avea de ce sa… imprumute 500 sau 1000. Amu da na, Domnu cu mila 🙂
   Am vrut doar sa vad conceptul de gandire.
   A zis “normal, daca sunt intr-o situatie pe care n-am cum s-o controlez, raman undeva si mi se fura portmoneul sau pur si simplu ma trezesc ca l-am uitat acasa si n-am la cine sa apelez, sigur ca as lua. Doar ma duc si-i dau inapoi imediat.”
   Probabil de asta functioneaza mai bine in alte tari. Adica… mi-ar fi jena sa iau si de la un prieten bani, sa stabilesc un termen si sa nu-i dau inapoi, cu dobanda sau nu.
   Eu am enumerat conditiile in care as accesa si-n nici un caz daca as sti ca n-am de unde sa ii dau!

 2. Intr-adevar, foarte multi oameni se sperie de conceptul acestor tipuri de imprumuturi… Cert este ca nimeni nu te obliga sa apelezi la ei, dar daca ai nevoie urgenta de o suma de bani si nu ai de unde sa te imprumuti, ce faci?

 3. Eu am fost intr-o astfel de situatie in trecut si am apelat chiar la acest ifn… da, am platit o dobanda pentru banii imprumutati, dar mi-am rezolvat problema…parerea mea e ca e bine sa existe, dar sa apelezi la ei doar daca iti permiti sa dai banii inapoi.

  1. Dac-ai avea o maxi urgenta, de ce n-ai lua? Sunt persoane pe care nu le ajuta nimeni exact cand au nevoie. E doar o afacere.
   Tipa despre care citisem in ziar- era economista si pt ca intrase la CEC cu ceva intarzieri- la biroul acela de credite, n-a mai vrut sa-i dea nimeni. Si si-a facut un calcul si a restituit banii- banuiesc ca nu imprumutase o suma mica.
   Nici eu n-as imprumuta ca vreau ruj 🙂

 4. Am avut urgente de-astea nu stiu cate, ce bine ar fi prins un credit rapid, asa m-am apucat sa vand cate ceva de prin casa, la pret prea mic ca aveam nevoie urgent. Tot am pierdut!

  1. Uite, la asta nu m-am gandit. Dar am zis- asa e facut totul- ca-n orice rau sa fie un bine.
   Sigur e un bine si-n situatia in care am fost eu smulsa de bani de un… bogatas. Probabil sanatatea si move on, girl, vezi-ti de altceva,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *