Cadouri de Sărbători care să lase în urma lor povești

busola iLux cadouri barbatiEi bine,  în rostogolirea sentimentală de astăzi  pare foarte ușor s-alegi un cadou. Găsești orice, vorba aceea, combustibil să ai. Mereu m-am gândit că-i floare la ureche să dăruiești ceva copiilor și nevestei. Poate gândirea lor pură, visele pe care le-ascund în ceruri, prietenii imaginari, predispun categoriile astea două la așteptări mai… mici? Sau din contră.

Nu se foiesc de emoție nopți întregi – copilul sau nevasta-  anticipând ambalajul acela special, deosebit, cutia cu miracole, cine-a spus că nu contează ambalajul? Oh, Doamne, cum arată sub brăduț sau pur și simplu pe o tejghea, un cadou bine împachetat! Copilul visează Moșul și se strecoară eventual noaptea, din pat, să-l prindă.
Nevasta și ea, se ridică din pat să lase Moșul să sforăie-n voie pentru c-a doua zi îi asteaptă, nu-i așa, momente unice. Deja-și știe cadoul și e mulțumită, ea a ales pân la urmă tableta Lenovo și era, ce mai, un chilipir! Soțul ei ar trebui să fie extaziat că au găsit și anul acesta black fraidaiu iubirii. Oare să-l reîmpacheteze astăzi și să-l pozeze sub cetină și să-l posteze săptămâna viitoare sau cum ar fi mai emoționant? Las că e aifonu dincolo, să nu trezească casa, o să-l pozeze mâine!

Cadouri speciale pentru soț

99% dintre femei sunt vrednice soții de bărbați mereu tineri. După 8 ani (când e o breșă acolo în relație) și eventual 17, s-au săturat de căutat cadouri pentru soț ca de papucii desperecheați de care se împiedică zilnic. I-am pus pentru Moș Nicolae, e replica pruncului și bucură-te că i-am pus totuși la ușă că mă trecea la baie, e replica bărbatului. Romantismul tot trebuie hrănit în familie, condimentat, așa că iată câteva sugestii de cadouri care-l vor surprinde. Fără efort:

Timpul este un lux, o valoare, am să stau lângă tine până încărunțești.

Mă rog, ideea este să-i arăți că tu ești și vei fi acolo mereu, așa cum spuse popa atunci când aveai gura uscată de la extraveral și era să te îneci cu pișcotu. Dacă sunteți împreună de ceva vreme, fă-i un cadou personalizat, de lux, cum ar fi busola Dalvey. Mai ales dacă soțul tău e un explorator și ți-a explicat în ultimii doi ani, de mai multe ori, că harta de pe GPS nu s-a actualizat și că de-aia a venit numai a doua zi de la Congresul din Sinaia.
Perie bine de tot casa, aspiră, șterge paianjenii, găsește cadoul pentru amantă. Așteaptă-l după ușă, sari în spatele lui când intră-n căsuța voastră fermecată. Strigă-i în ureche că nici nu visai așa ceva, să te scuze, ai vrut doar să aerisești salteaua de 33 de kile pe care n-ai pus mâna-n veci și ia uite ce-am găsit iubi! În spiritul Crăciunului, colierul original de la Swarovski îți vine la fix, ba chiar merge și la blugi.
Ignoră paloarea lui și du-te la duș, în fond ai muncit o zi întreagă.

Cele mai potrivite cadouri pentru partenerii de afaceri sau pentru șefi

Cineva m-a întrebat de ce sunt mai scumpe niște produse care, aparent, se găsesc în altă parte muuuult mai ieftin.

Nu am fost niciodată o femeie bogată. Am stat lângă un bărbat bogat. Nu știu să deosebesc niște Loubutini de Anna Cori sau Enzo Bertini. Dar cei cu gusturi rafinate, cei interesați de asta, cei care doresc să se facă recunoscuți în anumite cercuri, ei știu. Un cadou de lux vorbește despre tine. Un ceas de mii de euro va fi remarcat acolo unde vrea să deruleze afaceri omul care și-a permis ceasul. Luxul adevărat nu este o iscălitură a unui supraeu și nici nu este afișat ca să îi facă pe ceilalți să se simtă inferiori.
De aceea, un cadou de la iLUX sugerează rafinament și nu  opulență. Are în spate o istorioară și te îndeamnă să-l decoperi. Rămâne potrivit chiar și când relațiile s-au stins în neguri. O cutie pentru ceasurile preferate, una pentru bijuterii, un sfeșnic sau niște portmonee unicat, pictate manual îți amintesc exact momentul, conjunctura, emoția, uimirea, locul în care ai desfăcut surpriza.
Un mărțișor special la vremea potrivită, pe cămașa potrivită, o cravată, un parfum fin, subtil, care nu se găsește oriunde, o carte dintr-un anticariat, o piesă “chilipir” care completează hobbi-ul cuiva, sunt cadouri de lux. Așa că e grozav să le personalizezi dacă se poate.
Zoffoli de la iLUX are o mini-colecție de obiecte remarcabile, care emoționează prin design și finețe. Mie mi-a plăcut globul tip bar pe rotile  din colectia Classica.

ilux busola si cadouri barbati
Toate cadourile pot fi personalizate cu un mesaj bine ales. Gen: “Cât e Cerul și globul pământesc nu mai calc pe la voi”. Ei? Te vor uita vreodată?
Sau pui o sticlă de scotch vechi scoțian și mulțumești pentru o colaborare fructuoasă.

Cadouri de Crăciun pentru Ea
1. Bani. Îmi cumpăr eu.
2. Bani. Ultima dată te-ai prefăcut că nu auzi că vreau să intru în mall.
3. Bani. Știi, fac economii, e lista mea pentru la anul (iar pentru tipul ăla care-mi place și-mi tot scrie pe FB n-am pus nimic deoparte și sigur o să-mi dea ceva, iar eu??)
4. O carte pe care-am văzut-o sheruită pe feisbuc și bani. Ca semn de carte sheruită pe…

Negreșit, nicio femeie respectabilă nu dorește un astfel de cadou vulgar, cum să o jignești??
Un cadou împachetat artistic, o cutie simplă sau colorată și cu fundă, după cum știi că-i place, transmite că ai dăruit din timpul tău. Chiar dacă l-a ambalat altcineva. Ai sunat sau ai scris un mail și-ai solicitat: împachetați-l frumos că eu îl pun în pungă, am luat din cea cu peștișori de la Mega Imaj. Uite un detaliu care contează pentru că-ți vine să-l pozezi, să-l întorci de pe-o parte pe alta și ai prima emoție. Anticiparea. Adică poți fii fericit(a) până îl deschizi!

Cu o poșetă s-ar putea să dai greș pentru că, chiar dacă ai fost în pielea ei (ca să mă exprim plastic), nu știi gusturile iubitei. Nici ea nu le știe de pe un an la altul. Îndrăznesc să recomand o poșetă unicat, una cu iz oriental, design bizar și culori incredibile. Geanta Anusckha, oricare ar fi alegerea ta este completă dacă mai pui și portofelul lângă ea.
Sunt ani buni de când port și eu un astfel de portofel din piele, pictat manual. Arată exact ca-n ziua în care l-am primit. Iată pe scurt povestea unui brand: Anuschka

brand unicat Anuschka

“Fondata în India de Swapan Basu si sotia lui Roma, Anuschka este si azi singura afacere de familie care vinde produse de artizanat in magazinele din 20 de tari”.

N-o să vă sugerez cadourile pentru amanți. Nici nu știu de ce mai e trecut în dex cuvântul acesta. Realmente nimeni nu folosește niște produse cu origine incertă. În sfârșit.

Nu fiți zgarciți cu ultima categorie c-or să vă stea în gât sarmalele din Ajun.

Ah, era să uit. iLUX este un magazin online, showroom iLUX și stand aveți voi bucureștenii în Promenada Mall (parte, vis-à-vis de C&A)

Sărbători frumoase, liniștite, zen, cu fulgi mari și nori puțini <3 !

Similar Posts

3 Comments

  1. Bar de-ala in forma de glob am vazut odata, prin tinerete, si-am zis ca ala e dezideratul meu in materie de design interior. Imi place si-acum la nebunie. Posetele sunt o minunatie, mor dupa cele pictate, sunt pline de personalitate. Ai dreptate, cand cauti ceva special trebuie sa te orientezi spre surse verificate, se vede cand un obiect e de calitate sau nu si nu vrei sa o dai in bara cu anumite persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *