Airsoft sau arta războiului elegant

aps_asr115_8_ Orice individ are un strop de agresivitate în el. Sau o găleată plina de stropi. De obicei e latentă, pentru că, de pe vremea babilonianului Hammurabi, oamenii au tot inventat legi ca sa nu ne mai dăm în cap. Drept urmare ne redirecționăm agresivitatea.
Unii fac clătite si tocăniță, altii intră în politică. Un procent deloc neglijabil ajung totusi pe prima pagina a ziarelor, pe prima bandă cu breaking news pentru că si-au uitat nevasta în congelator sau pe măsuța liberă de la medicină legală.

Poți transforma agresivitatea într-o competiție sportivă plină de adrenalină? Care în loc să dezbine o echipă, ar uni-o?

Cum te-ai simti dacă…

Ai fi unul dintre protagoniști în Jocurile Foamei? Numai că-n loc să-ți transpui instinctele într-un joc periculos, ai învăța să le controlezi, te-ai distra si-ai fi în deplină siguranță? Hei, n-ai strâns pumnii uitându-te la câteva episoade din Lost? Game of Thrones? Rome? Intrebându-te de ce X personaj n-a facut mișcarea care-ti părea ție logică?
Dacă răspunsul e negativ, înseamnă că n-ai timp de filme si de seriale. Atunci, ai putea să stai pe margine și să privești.
Iar daca e pozitiv, n-ar fi mai incitant să ai ocazia sa experimentezi „războiul“ si să fii tu cel care poate schimba evenimente în lumea reală, în propriul tău scenariu?

De ce aș alege airsoft -ul ?

In urmă cu câteva luni, un amic a postat pe FB o poză care-a primit o mulțime de likeuri si o multime de comentarii de la „părintii mai părinti decat el“. Doi tineri se antrenau cu pistoale airsoft. Adică, pentru Dumnezeu, țineau niste ARME în mână si nu păreau de ciocolată, trăgeau la țintă. N-aveau arc si săgeti, n-aveau o praștie, poza era explicită si instiga la… o să se gândeasca mai tarziu. NicuNic tocmai postase pictorialul cu bebelușa în colanți roz.

Vecinul de la apartamentul 7 avea un plod care punea explozibili numai în Battlefield, răsunau împușcăturile ca oalele lu mă-sa care gătea în bucatarie iar parola pentru hai sa mancam era „așa nu se mai poate“. Baiatul prefera chipsuri cu chilli în loc de tocana de iepure, numai ca să nu plece din Vietnam.

Cand vecinul de la 7 a văzut că baietii ăluia de la apartamentul 8 dețin ditamai pușcoiul cu încărcător mid-cap si-s badijonati cu veste tactice, l-a înjurat pe Zuckenberg pentru că n-a pus dislikeul si a lansat niste rachete verbale la adresa „ viitorilor ucigasi“, a nepăsării parentale care creștea în pomi pe vremea lui, apoi si-a dezactivat contul. In fond, trebuia să extragă propriul ADN din Vietnam, până nu se mutau inamicii în China. Dar asta mai suferea amânare, între timp probabil s-a certat cu nevasta-sa care dăduse like la poza care „insiga la violență“. Si-apoi a început talk showul. Doi anteniști urmau să-si spargă nasul. Toate live. Numai că regizate.

Airsoft-ul – este destinat pasionatilor de istorie, povesti de razboi, confruntări directe organizate pe echipe tactice, este pur si simplu un hobby. Dar airsoftul în Romania e etajat  probabil la faza couchsurfingului, adica la începuturi si multimile îl percep ca pe un sport agresiv, nu ca pe un joc de strategie.
Hei, la karate îți poți rupe oasele! Sau ți le poate fractura un boxer clujean când se îmbată iar tu nu știi karate. Un amic îmi repeta mereu ca POTI sa alegi!

Ce se întamplă de fapt cand te desprinzi de jocul de pe computer, de agresivitatea televizată si machiată, achiziționezi niste pistoale si bile airsoft, o geantă de transport si echipamentul de protectie? Iti suni prietenii si… le dai un link. In care nu se bate nimeni. Vor fi mai informati si vor raspunde cu da sau nu. Vor fi curiosi. Oare câti ar apăsa turn off computer si te-ar însoți doua zile într-o tabăra dacă i-ai chema? Intr-un loc special amenajat? Printre ruinele unui vechi castel?
veronese_intrare_castel_3_
Pentru nevestele cu angoasă, recomand vaselina siliconată de pe airsoft6.ro si flori de sunătoare.
Iar domnii găsesc prezentările armelor pe siteul mai sus mentionat. Sau pur si simplu pe youtube.

Evident că eu as merge. Iata planul A, B si Ce dacă:

As lua cateva persoane din Executiv. Un AK 47 cu țeavă de precizie. As avea nevoie de un fost ministru al informatiilor publice, pe post de turnător- ca sa stiu care pe unde se va ascunde. Complet echipată si folosind astfel armele non-letale, i-as ruga pe participanti sa-mi arate organele decizionale, ca sa văd de unde porneste viitorul acestei țări.
Relax, la cat de destepti sunt majoritatea conducatorilor nostri, ar fi imediat cu pantalonii în vine. Pana la urmă, de ce-ar face diferenta între organe decizionale si un joc de strategie? 🙂

M-am plimbat pe airsoft6.ro si m-a impresionat oferta. Probabil mămicile de băieti o sa zâmbească- nu neaparat la preț că doar nu-s în incinta Sephora- ci la propunerile de cadouri. Castel din rășină, soldati cu buzdugan, soldati samurai? Lipseste momentan din stoc „soțul călare cu sabie model“, dar nu va pierdeti speranța.
veronese_iancu_de_hunedoara_rasina_1_

Eu am zambit către rucsacuri, mănusi si jachete.

V-ar tenta airsoftul sau nu?

Similar Posts

8 Comments

  1. jocurile foamei mi-au plăcut mult (şi mă refer la carte, la idee, la punerea ei pe tapet… primul volum, că celelalte două au fost aşa de americane că şi-au pierdut din magie. filmul… o dezamăgire. mare. cruntă).
    şi ca să îţi răspund la întrebare ar trebui să folosesc o negaţie. 🙂 ceea ce naşte în mine o altă întrebare: cum îmi sting eu agresivitatea de fapt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *