De ce esti singură la 40 de ani?

Scriu astăzi despre cele care se simt bine în acest șablon.

În primul rând, o femeie singură care se descurcă bine în viață la 40 de ani, face totul asumat. Că n-o vezi tu insoțită de un bărbat, nu se traduce nicidecum in singurătate.

Multi asociaza singurătatea cu-n soi de plangere de milă. Un stigmat fals, de genul: e urata, e proasta, n-a vrut-o nimeni, e fițoasă, e așa si pe dincolo. Femeia singură si sigură pe ea nu se simte deloc așa. Sunt foarte multe motivele daca ne referim la singuratate:

– da, am deja cablat un intreg lanț de pitici amuzanti care-mi conduc viața si printre ei, abia imi fac timp să mă văd cu un prieten sau o prietenă din puținii rămași.

– unele si-au pierdut cu adevarat increderea in barbati pentru că n-au lăsat în urmă relatiile din trecut, așa că nu doresc să-si schimbe statusul

– la 40 nu esti pregatita sa îți pui viața pe tavă oricărui posibil match si nici nu mai vrei să te prefaci că lesini după meciurile din liga intai sau cand vezi carasul de un kil pe care l-a prins dupa ce-ai tremurat 2 ore in frig. La 40 vrei sa  ii spui clar si bland: ia-ti carasul si prietenii, enjoy, nu mă trezi când vii, îmi poti spune maine cum a mușcat din mamaliga ta si din nada lu Costi.

A, ok, la 21 incepe meciul, eu oricum voiam să scriu sau să măculc mai devreme cu ăsta micu.

Are cine stie ce ciudățenii. Normal că are. Ca tine! Numai că ea nu mai are pretentia să le explice cuiva sau să se rusineze cu ele.

– la 40 de ani, culmea ciudateniilor, ai curaj sa-i spui că pur si simplu nu poti DORMI cu cineva in pat. Pai ca el nu e cineva ca e Făt Frumos din Lacrima lui Ovidiu. Prin basme ai trecut deja iar lacrimile lu Ovidiu pot curge din cand in cand dar asta e problema ta, somnul e somn, eu sforăi. Si nu-mi miroase gura a flori de primăvară dimineața. Si până să am copilul, am fost intr-o relatie dar am dormit mereu singura. In afara de vacante. Daca ceilalti au inteles si tu nu, pare rău.

Cuuuum, ceilalti?

Vai Doamne, iarta-ma, mi corazon, Fernando al meu, tu esti my first, my last, my everything, mă refeream strict la tatal copilului. Limbi străine stiu numai să grăiesc, altfel sărutam numai flori, că te-am asteptat, stiam eu că te ascunzi undeva în alt judet în care probabil, n-am să calc vreodată…

Cine esti tu măi sa-mi contabilizezi relatiile, Tăriceanu reloaded? Gata, nu ne intelegem.

Si micile obligatii pe care tocmai ai vrut sa le aduci in discutie devin mari, se termină si lacrimile lu Ovidiu. Poti să dai si cu Tamaioasa regala, simti gustul amărui al pretențiilor iar vina neglijării micilor obligatii e insuportabilă pentru unele!

Singuratatea femeii de 40-50 nu este deloc egala cu o izolare sau autoizolare sociala impusa ori aleasă. Totusi Singuratatea in doi este acceptata tacit.

Si atunci de ce singuratatea femeii fara barbat ar trebui să fie problema cuiva? Pentru că majoritatea dă tonul iar majoritatea e pestriță.

Un studiu interesant despre infidelitatea femeii, in genere. Sunt zeci de astfel de studii care arata ca o femeie singura nu este sub nicio forma problema primordială a unui cuplu casatorit. Despre subiectul asta nu se prea vorbeste pentru că in continuare, infidelitatea bărbatului este mult mai tolerabilăpe cand cea a femeii, intr-o societate rigidă, e tabu cu stigmat pe viață.

https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/studiu-femeile-isi-insala-partenerii-mai-mult-ca-oricand-motivul-infidelitatilor-808432

La 40 de ani, nu mai ține pamfletul sifonat cu care agață unii bărbați singuri si nesiguri pe ei.

Cum că el vrea dragoste dezinteresată în care triumfă binele dar femeile-s niște macroorganisme gata oricând să le fagociteze averile. Care averi nu există neapărat, da-s potențiale, ca si dragostea aia pe care-o doresc dânșii. Când un bărbat trecut de 40 îți spune că vrea o relație serioasă, după ce v-ați văzut de 3 ori în 4 cafenele, că odată era însoțit – esti doar una dintre cele pe care putea sa le intalneasca la intamplare. Esti random, ii placi, poate chiar vă placeti, daca te multumesti cu asta (multe o fac) e super tare. Unele-s mai ciudate, un fel de Rapunzel combinate cu baba Cloanta.

Cine te alege intamplator pentru că chiar are nevoie să NU fie singur, că nu-i place, se teme, nu se descurcă, naiba stie, nu vrea neapărat intelegere, iubire, confortul perechii clasice. Vrea o relatie (nu pe tine musai) daaaar s-a intamplat să apari tu si nu alta. Probabil esti femeia vietii lui, precum e pălinca suc de prune. Exceptie de la regulă face dragostea la prima vedere si prieteniile lungi care sfarsesc printr-o relatie, că cei doi isi dau seama ce va rămâne după ce testosteronul scade si ridurile or să-și facă prezența. De unde stiu asta? Crede-mă, de obicei, o femeie de 40 stie in ce se bagă si de unde a pornit scanteia: de la șemineu, de la o țigară sau de la cremene frecate intens.

Dragostea sau mariajul fără o prietenie temeinică, seamănă cu Veneția, mulți visează să ajungă acolo dar majoritatea fuge cu bărci cu tot, când apar inundațiile.

La 40 de ani stii ce-s acele mici obligatii despre care citeai, murgă tânără fiind. Fireste, din curiozitate citeai, pe matrimoniale. Micile obligatii erau probabil o băbuță-bunică din Viseul de Sus, căreia trebuie să-i mai ducă flăcăul o sacoșă cu merinde, de Crăciun si de Paște. Incă te infiora gândul c=ai să poți să bucuri si tu așa un suflet sărman.

 • acum, cunoști efervescent că micile obligatii vor să studieze la cel mai bun liceu din capitală, încă nu stie care Capitală – si domnul ar cam trebui să plătească dacă-i domn, încă vreo 10 ani de studii, un flecușteț.
 • acum, dacă ești stăpână pe viața ta, poți să-i spui si tu că mica ta obligatie are aproape 20 de kile, are măcar un purcel de porțelan sau un cont de economii, cat de mic o fi el, care-ți înghite bănuții de la care va urma să vă certati imediat ce trece fiorul de noutate al rămânerii împreună. Si eu recunosc,  nu prea vreau să stau fără mica mea obligatie ca să-i fac lu Greuceanu tocană de iepure, cum a văzut la chefi și cuțite și undițe.

!! Micile obligatii sunt niște saci enormi pe care trebuie să-i luați amandoi in cârcă, numai că nimeni nu-ti spune asta. Înainte de-ai încărca ar fi bine să-ți faci toate radiografiile posibile, să vezi dacă sciaticul și alți nervi vor putea duce.

!! Micile obligatii sunt oameni care au contat si vor conta mereu într-un fel, sunt suflete care iti vor lua ție din banii de țoale, sunt părinți ale căror medicamente nu sunt compensate, sunt oameni bolnavi pe care n-ai voie să-i dai la o parte si cu care, ființa din tine n-ar trebui să intre vreodata in concurență.

!! Micile obligatii sunt, in mintea mea, precum iubirea descrisă-n Epistola lui Pavel catre Corinteni. Poți duce atâta, poți merge drept fără să emiți pretenții despre ce si cum ar trebui să facă în legătură cu situatia pe care o stiai dinainte? Dacă inima iti spune că nu, mai bine stai singură, adică exact cu ce ți-a dat ție viața și fă rai din ce ai.

Si dacă nu există obligatii, sunt tabieturile, adică niște pitici deghizați în apucături și obiceiuri care or să te enerveze la culme!

Sigur că ele sunt si-n așazisa familie traditionala insa au blagoslovenia acceptării tacite iar acceptarea e primul pas catre ceea ce numesc oamenii normalitate. Cum normalitatea nu are o definitie foarte clară, după 40, ai putea constata că e imposibil să-ti imaginezi o viață în care să trăiești alături de o ființă care are unghii strâmbe la picioare, scoate sunete ciudate la baie sau s-a blocat de-o oră în fața televizorului cu Esmeralda pe fundal si cu un trening care atârnă pe fundul ei.

Și mai știi că după ce iese el din baie, tre să dai trei ture din cameră-n bucătărie si săte prefaci că aerisești c-așa au recomandat virusologii ăia cu Covidu, ce haram o fi ingurgitat de pute-n halu ăsta? Și zâmbești în loc să-i spui să deschidă geamul în baie după ce îl deranjează stomăcelu, că si tu faci la fel, de-aia stai acolo o jumară de oră, pardon jumate de oră de trei ori pe zi. Dacă tu iesi mirosind a busuioc si lemn de santal, ție de ce să-ți pice perișorii din nas?

Si nu, nu vrei să-i epilezi si p-ăia ai 40 De ani! Si-ai citit pe romedic care-i rolul lor . Eh, tot asa e de usor de găsit iubirea vieții?

Totusi, drama queen, de ce vrei atunci să stai singură

Dincolo de ceea ce vezi, crezi sau iti imaginezi tu, o femeie singura de 30-40-50, cu sau fara copii…

– a trecut deja printr-o relatie lunga, adica singura diferenta intre ea si alta e ca nu a vrut sa legalizeze relatia. Apoi, aceasta s-a sfarsit prost. Ea a suferit, nu ai de unde sa cunosti detaliile si probabil nu este pregatita chiar deloc să se arunce in alta relatie, chiar dacă au trecut anii.

– sunt femei care nu vor orice le ofera piata, chiar daca e pe gratis. Nu, nu le intereseaza banii tăi, ea nu se trezeste dimineata lânga cardul tău ci langa tine. E aia proasta, nebuna si ciudata care mai crede in relatia care va veni la momentul potrivit si nu considera ca tot al treilea barbat singur care ar trece pe drum sau ar saluta-o pe facebook, i s-ar potrivi. Da, ea asteapta o dragoste mare sau nu se va băga deloc si e foarte impăcată cu piticii ei.

– ideile preconcepute cum că e mândră si nu se bagă în seamă cu oricine sunt false. Vorbește cu ea dacă ți-a dat undă verde. Poate vei vedea că e o femeie de treabă si te alegi cu o amică cool.

– e adevarat, cand e vorba de sex sau relatie nu va accepta „ce pică” doar pentru că tu presupui că ea isi foloseste părțile intime numai ca să facă pipi. De fapt, nu o intereseaza ce crezi tu, oricine ai fi. O interesează insă oamenii pe care-i iubeste si-i numără pe degetele de la o mână.

– stie ce se intampla dupa ce trec fluturii din stomac in intestinul subtire. Se lasă cu balonări, pete, botic si flatulențe.  Si nu are chef să mai treaca acum prin asta si eventual să-și tragă după ea și copiii. Asadar concluzia e că preferă această stare de fapt dacă viața nu-i va scoate în cale Magia.

– proastă sau deșteapta, poti sa-i spui cum vrei, o intereseaza mult să aveti ce vorbi. Că sunteti de acord asupra culorii de la lenjeria de pat e egal cu zero. Nu, nu trebuie să stii cine-a fost primul presedinte american sau ce rol are pancreasul in organism. Poate aveti altceva in comun: ceva artistic, tehnic, orice. Ca să nu ajungeti să vorbiti singuri sau fiecare cu altcineva după primul an…

Cam ăsta e, pe jumătate, adevărul din spatele femeii aparent singure. Altfel, pe categorii, se poate scrie un roman.

Similar Posts

2 Comments

 1. Bună! Bine te-am regăsit!

  Deci ai fost bestială la faza cu carasul…ei bine mă apropii de 30, și că multor bărbați și mie îmi place la pescuit dar niciodată nu am tarait pe cineva după mine fiindca știu că poate părea plictisitor și nu numai.
  Soția nu prea e încântată, adică ii place să iasă în natura o ora maxim…dar la pescuit îți ia o ora doar sa înșiri arsenalul și să-l strangi.

  Revenind la subiect fiecare trăiește cum simte. că o fi bine că nu…oamenii sunt diferiți, au placeri diferite, așa că nu mira pe nimeni că unii preferă să fie singuri.

  Dar cred că oarecum, chiar dacă ești împăcat cu asta e un pic trist daca nu depresiv.

  1. Nu e trist si depresiv. Baiatul meu nu e o scuza, cred ca familia e cea mai importanta acum. Numai ca familia mea e altfel compusa decat la altii Pato, nu am timp chef, si la varsta asta adevarul e ca nu vreau surogate de tatici si pe cineva care sa-mi graviteze in jur. Daca nu m-a pocnit dragostea de ce si unde sa ma bag? 😛

   Tristi si depresivi mi-au fost ultimii ani cu fostul. Nimic nu se compara cu linistea sufleteasca de acum. Fara bani dar cu multumire in suflet. Cred ca nu multi pot spune asta cu mana pe inima.

   Bine ai revenit. Mai bagi pe blog? N-am mai trecut demult pe la altii 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *