Ce sa ma mai joc cu copilul acasa

Prima parte a articolului, cu 5 activitati interesante o gasiti aicihttps://www.hapi.ro/5-jocuri-interesante-de-jucat-acasa-cu-copilul-hiperactiv-in-perioade-de-izolare/

Am gasit la reducere o… racheta. De lemn. Pare pentru bebelusi dar cred ca scria 2 plus pe ea. Oricum, o puteti lua si pentru bebe. Are vreo 6 surubele de infiletat si o veti monta absolut singura, cu-n ochi la copilul care vrea să vă bage-n coaste surubelnița în formă de stea.

Construiti ceva impreuna.

E trainica, dă bine printre jucării si toată distracția a ținut cât s-au infiletat nenorocitele alea de suruburi. Cum eu nu-s mare experta la asamblare, dar încet, devin – de la muncă, nu de la jucării – am pus-o inițial invers, m-am tot întors în jurul ei pana m-am prins cat e de simplu. Poate voi găsiti o astfel de jucarie cu care-si va pierde ceva timp. Daca as fi luat-o cand avea un an si 6 luni, hai, 2 ani, sigur i-ar fi placut. Nu mai stiu prețul, dar era cu 50% reducerea prin februarie si chiar a meritat. Probabil o voi oferi cuiva. Nu, nu fac chestii de genul: ia cadoul ăsta, l-am cumparat pentru ziua baiatului tau 😛 That sucks! Si apoi cei care-o fac, oare nu-si dau seama ca jucaria aia n-a fost dorita?

Whatever. Eu si piticii mei.

Tabla magnetica cu numere, litere, abac, desene si carioci

Chiar ne-a ținut ocupati si o mai folosim si astazi. Pasionat de numere, as i said, poate momentan, că si eu eram pasionată de viața călugărească, dar nu la trei ani… Sa revin la subiect. Eu am achizitionat asta. Apoi, gasiti carioci cu radiera, 6 in set, la aproape orice papetarie daca eu am gasit in oraselul meu mic. 22 lei dar țin mai mult. Plus ca se si lipesc capacelele de tabla. https://www.emag.ro/tabla-de-scris-realizata-din-lemn-activitati-educative-cifre-si-litere-magnetice-incluse-numaratoare-si-ceas-incluse-600/pd/D57TKSBBM/?X-Search-Id=8ac7507c2d5833898d92&X-Product-Id=35044627&X-Search-Page=1&X-Search-Position=10&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Numai bine c-am putut să iesim pe balcon si cand era mai rece si soarele nu se mai vedea. Cum orașul era pustiu, de fapt si intre blocuri era pustiu, copilul meu si-a pierdut interesul de a merge afară. Chiar si pe langă bloc, cu declarație.

Asa se face că într-o zi l-am dus pur si simplu la serviciu ca să pornesc un led la un panou. N-are cu cine sta, la noi se vede avarie, e weekend, nu e nimeni pe drum, te iau cu mine si de ne prinde furtuna. Si nu ne-a prins. Si-a vazut si el de ce nu e bine să aruncăm pietre-n canal si cum sunt izolate firele caretrebuie izolate si cum arata o bucata de furtun flexibil din polietilenă. Am încercat să rezistăm, ba mai mult, să ne distrăm, să învățăm ce-i cu lumea asta… pe balcon. Cu orice mijloace! Recomand tabla, acum e in camera lui, pe masa birou si mai fircălește din cand in cand. Dar daca stau cu el, ne jucăm cu cifrele, ca la domino.

Masa de joaca cu apa si nisip – sau marea pe balconul tau

Asta e cea pe care am ales-o eu, la reducere, dar gasiti la prețuri si mai bune

Initial, cand l-am auzit ca intreaba, mama unde mergem cu colacul anul asta, la mare? Am inlemnit. Pui intrebari tot mai dificile. Apoi am tușit si-am zis că anul ăsta nu mergem nicăieri, că e Virusu. Si ne-am jucat doua ore pe balcon https://www.emag.ro/masuta-de-joaca-apa-si-nisip-df-30/pd/DHN76JBBM/?ref=graph_profiled_similar_1_2&provider=rec&recid=rec_49_a33a415a2fb9111e73d5d52aea3d3066ada8aeb45b8b8c048fa3a34f7ebfe103_1589138794&scenario_ID=49

Plusuri si minusuri la jucarie: daca e incepator, adica n-a mai avut de-a face cu amestecuri de-astea, faptul că măsuța stă pe capacele alea, nu vă ajută, poate preferati s-o lăsati fărăpiciorușe, eu asa am făcut.

Partea faină la ce-am ales eu – are de toate: forme, lopatica, grebla, vreo 25 de piese pe care-o să le tot studieze si-o să încerce să le rupă, dar e un plastic tare si după ce mai intră si nisip pe la încheieturi… Apoi, cand face baie, puteti să-i dați unele piese să se joace, are si o stropitoare mică.

Murdăriți-vă, lăsati-l să simtă nisipul, să coloreze, să facă experimente. Hainele se spală!

Cand stai la bloc, daca ai balcon, sigur o să găsești variante să nu-l uiti pe canapea la desene animate! Plus că timpul tău cu el si lumea reală sunt cele care-l formează acum, nu desenele!

Implică-l la… bucătărie.

Un bărbat trebuie să stie să gătească. De mic. punct

Ok, daca nu merge asa, puteti să-i dati o forfecuță

Să se priceapă la gradinărit. Florile sunt importante. Voi mutati sparanghelu-n ghiveci, el așează broasca, aruncă pământ în vasul de toaletă… Vă descurcati!

Un fel de mozaic cu multe culori si forme!

Spre surprinderea mea, jocul l-a captat si am făcut singură ursuleț, că ăla era mai mare, dar el a umplut cercul si a facut conturul steluței! Sunt niste piese mici, nu lăsati copilul să se joace singur, s-ar putea să fie curios dacă i s-ar potrivi si-n ureche.

E excelent pentru dexteritate, imaginatie, nu stiu unde se mai gaseste ceva asemanator pentru ca noi l-am primit de la Alis. Cu forme, cu bucățele de plastic pe care trebuie să le pui cu grijă în zecile de suporturi mici din forma pe care vrei s-o coci. Da, partea a doua e musai cu dexteritatea părintelui, ocazie cu care, după vreo 3 ani, am scos si eu fierul de călcat phillips – la treabă. Forma va fi înfierbantata, adică ții fierul cateva secunde, depinde ce fel de hartie folosesti, probabil merge si pe carton – si creezi minuni pe care noua, generatiei 80, ni le-ar fi cerut la desen, în clasa a patra sau la atelier. Atelierul ăla, fetele cu salamul de biscuiți, băietii cu traforajul.

Cuburi constructie lemn si sticla – gen Montessori

Le-am gasit la 30 de lei, reducere, tot pe la supermarket. Nu le poate sparge nici daca arunca cu ele-n capul tau, eventual faci bubu si stai în pat. Le-am combinat cu setul de constructie cuburi din căruț – si sunt mult mai stabile. E interesat de culorile sticlei, cum se văd la soare, că arată ca si un semafor (pe mine nu m-a văzut machiată de multă vreme)

Succes. Vi se pare greu? Eeeei, vine 15 mai, marea relaxare, ce urât i-au spus! mai periculos decat orice joc e să spui romanilor că e vremea relaxării… Alte sugestii de jocuri prin casăhttps://www.hapi.ro/5-jocuri-interesante-de-jucat-acasa-cu-copilul-hiperactiv-in-perioade-de-izolare/

Orice suma, o ajuta pe Hapi sa ramana demna in fata Justitiei.Multumesc!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *