Singură cu bebelușul și diversificarea la o lună

bebe in slingSingură cu bebe

S-a auzit un hârăit. Așa făcusem eu anul trecut când am avut amigdalită pultacee și mi-a apăsat medicul amigdalele cu lingura aia.
Căpșunel adoptase poziția de broscoi, așa face când are colici, când n-are nimic, când nu râgâie, după ce râgâie, când îl doare ceva și când nu-l doare nimic, de fapt în opinia mea, un bebeluș e absolut imprevizibil fără nicio explicație clară.
Mirosea a iepure tranșat așa că îi schimb pampersu. Începe să urle.Are o tonalitate de țambal neacordat, din maternitate l-am recunoscut, dintre șapte. Ueh, ueh, ueeeeeeeh, îh, îh, îh (astea de la final nu sunt chiar indicii de suferință ci un fel de tulai, greu îi pă lumea asta, ia-mă-n brațe).

Parcă a simțit cât n-a fost mama mea acasă.
A plâns înainte de lapte, după lapte, înainte și după vigantol, în timpul espumisanului, la schimbat și la cărat cu slingu dintr-o parte în alte.

La un moment dat l-am pițigat de-un picior cu slingu soarelui că mă grăbeam să ajung la budă și el plângea și bănțălea că-l pun acolo-n traistă.

Dacă mi-am făcut eu treburile și le-a făcut și el, nu oriunde ci pe toate hainele noi pentru că grăbindu-mă, nu i-am pus bine pampersu. Eu nu știam că se poate scurge și altceva decât gaze la câtă reclamă se face.

Ne-am dus la biserică, cu trăsurica. E drept că drumul până acolo e foarte accidentat pentru cărucioare. Pe de altă parte vorba mamei: atunci mergeți și voi când nu-i nimeni.
– Ca să nu strigăm, de-aceea.

Era deschis, era răcoare, era treaz și copilu după ce îndurase căldura de-afară. Dacă a văzut că stăm (oriunde) s-a lăsat c-un pârț, cu-n râgăit și-apoi vomat de la atâta scuturat. Ne-am cerut scuze de la înconjuraaaați de ingeraaaași și-am fugit repede acasă.
Mi-am făcut cruce numai când a ajuns și mama.

Diversificarea la o lună (șoc și groază)

Niciodată nu voi fi pregătită de măritiș și nebun ar fi ăl de m-ar lua.

invelitoare de nevasta

De obicei mama mea pregătește laptele. Ne-am împărțit așa de bine, mutual, sarcinile încât eu nici nu știu EXACT cât LP pun la 100ml apă dar știu la 90. De fapt cunosc, vreau să arăt că oarecum depindem și noi una de alta precum copilul de noi.
Înainte de a procrea, eu mâncam uneori ca lihnita, e adevărat, cei care-și permiteau mă mai apostrofau: mai încet, tu, că nu-ți ia nime´ șaorma din mână.
Nu, zic, da mi-i mică glicemia.
Când locuiam în altă țară și ne așeza,m toți la masă mă cuprindea rușinea și mă autoreglam, c-altfel până-și ungea vară-mea o pâine prăjită cu gem, eu aș fi mâncat și lasagna reîncălzită de la cină și fulgii cu lapte și pateuri cu brânză, ceai, micul dejun era marea masă a zilei pentru mine.

Așa mănâncă și copilașu, poți fixa ceasu după el. Dacă a urlat o dată, se înființează mama cu sticla cu lapte: nici rece nici călduț, bine scuturat, calculat, sticla cu găurică mică, o adevărată geometrie gastronomică. Dacă el strigă și țipă-n hohote de mai multe ori, mamei îi scade glicemia de frică #ceapătitcopilu, așa că nu se rabdă de foame la noi.

Drept e c-avem motive patologice care de care mai reale: mama e cu diabet și tensiune, orice i-ar scădea sau i-ar crește n-o putem pune la îndoială, eu reușesc să mănânc atât de prost și puțin încât amețesc și-atunci zic și io că-mi scade… ăsta mic, ce știe el, că-n burtă trăgea de cordon și venea suplimentu. Până l-a înfășurat și p-acela (cordonul) în jurul gâtului de-a ieșit ca Robert Mugabe, președintele din Zimbabwe.

Noi ținem laptele praf undeva pe un hol, unde-i mai răcoare. Primisem vreo 2-3 cutii mari cu formulă și mai aveam două mici. Mă enervează când îmi mută mama lucrurile prin apartament deși acum avem drepturi egale. Ea le pusese pe-alea mici undeva sus în dulapior  în bucătărie, eu le-am mutat înapoi peste cele mari, pe hol.

Iau copilu-n brațe și începe să tragă săracu din bibi cu toată puterea sa și cu tot cugetu, eu îi suflam în cap să mai respire. I se bulbucau ochii de efort, și-atunci văd că se brânzise formula-n biberon. De-mi puneai un crevete-ntre țâțe și nu strigam așa.
Noh tulai doamne, că leșină copilu, s-a stricat laptele, o fi tras vreun mililitru, aruncă-l, 35 roni p-apa sâmbetei, dă-o naibii, fu stricată,

era să unuunudoi.

Numai o mamă știe cum te sperii la astfel de stupizenii.  Să mori, nu alta.

Ieri cum stăteam noi așa într-un moment de liniște, zice mama, nu te duci tu la profi să mai iei una alta? Că mie mi-e cam lene. Și mi s-a terminat grisu. Și fac supică…
Cum s-a și terminat că era plin de gris în sertaru de sus, numa gris și făină de mălai, că luam amândouă fără să ne întrebăm de-am zis c-ajunge până la Crăciun... (mie-mi place mult mămăliga și grisu cu lapte si gem)

– Dapoi io nu știu dragă, le-am pus săptămâna trecută în cutia goală de Nan, erau într-adevăr trei pungi de gris desfăcute…

În grabă, mama pusese gris în loc de lapte praf, de unde să știe c-am mutat borcanele, și normal că se întărise, nici nu iese pe gaura biberonului. Totuși, o gură de apă de gris o fi tras bebelușul.

Bine că nu i-am dat borș. Îl păstrăm tot pentru prietena din Canada :).
Și-așa-i cu diversificarea la o luniță și cu bunica zăpăcită și mamica iresponsabilă 😉

Ceva studii că-s cu toate acasă, există?

Similar Posts

5 Comments

  1. E doispe noaptea si te citesc pe tine, iar odrasla sta cu ochii-n tableta…iresponsabila si eu… Instinctul ne mana sa reactionam exagerat la toate fleacurile, acum vorbesc cu detasare dar cate sperieturi de-astea, stupide, am tras si eu.

  2. :)))
    Bv Hapi, daca nu pateste nimic, ai scapat de teama alergiei la gluten. Raman frunctele de padure, albusul, lactoza, nucile si altele . :)))

  3. Cu pufuleti soro, ca doar esti in Romania. Ai sa vezi ulterior prin parcuri, pufuleti, pufarine, si alte derivate … si dupa aia, cand o sa fiti avansati treceti pe chips-uri (sper ca lumea stie ca glumim aici :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *