In direct, procesul lui Hosni Mubarak

Hosni Mubarak,s-a prezentat azi la propriul proces lasand insoritul Sharm el Sheikh pentru colivia din tribunalul capitalei- Cairo .

In spatele gratiilor,ca intr-o cusca, Hosni intins pe pat, cei doi fii langa el  (Gamal si Alaa) si  ministrul de interne Habib el-Adly ……si o armata de avocati in sala……M-a impresionat. Ma intreb de ce nu s-a oprit la timp omul asta? S-a gandit oare vreodata ca “domnia” lui se va termina rau? Acum e batran si bolnav dar care  e mostenirea lasata fiilor?

….intrebarile sunt retorice. Istoria isi cere si ea tributul sau………

Traieste si lasa si pe altii sa traiasca……… asta ar trebui sa invete cei care devin la un moment dat “puternici” in aceasta  viata…………..

Sursa

http://english.aljazeera.net/

Similar Posts

15 Comments

 1. Puterea ajunge să-ţi ia minţile. Ajungi să te crezi ceea ce nu poţi fii şi nici nu poţi deveni. Şi totuşi, “beţia” lui a dus la pierderea a sute de vieţi nevinovate.

  1. Da, egiptenii au avut tot dreptul sa aleaga cum il vor judeca
   Sa nu uitam ca noi l-am impuscat pe al nostru fara nici o “judecata”.
   Nici aici nu zic ca e rau, e bine……..oamenilor le era inca foarte frica de el si de”teroristii” despre care vorbea Ceausescu atunci (aka securitatea)

   1. Deci presupun ca nu i se va pune si lu asta un streang de gat, precum i-au pus lui Saddam ? Mda. Egiptenii au dreptul sa-si judece singuri fostul presedinte, dar ailaltii nu.

   2. Sirienii scandeaza pe strada ceva de genul “faptul ca nu interveniti si taceti duce la mai multe crime”
    Stii ce? Nicicum nu e bine
    Acu, daca vin americanii si ii arunca un glont in basca la Bashir asta, ar exploda regiunea.
    Pe de alta parte , faptul ca ii macelareste chiar presedintele e mai acceptabil……..

   3. Oricum pentru ce sa intervina americanii in Siria, ulei de masline ? 😆 Iar sirienii sa faca bine si sa nu mai ceara ajutor extern dupa care sa ajunga sa se bata cu pumnul in piept ca li sa invadat tara. Fiecare sa-si vada de ograda proprie cum poate mai bine. La urma urmei, ai dreptate, nicicum nu e bine.

  1. Ce zici, daca ar ajunge ca Romania post Ceausista am putea considera lucrul asta un improvement sau … ? 😆

   1. Oawww, pai nu am cum sa compar. Am mai vazut asta pe diverse bloguri dar, eu nu cred ca pot compara pentru ca noi am fost avizi dupa “democratie” si am luat din ea ce a fost mai rau- libertatea a mers pana la limita prostitutiei intelectuale, ne-am batut joc de valori, ne-am ales azi politicienii si maine nu i-am mai vrut………fiecare a inceput sa “privatizeze” tara dupa cum a vrut, cei care au avut putere financiara au devenit stapani peste lucruri care apartineau patrimoniului de stat, legea n-a mai tinut de constututie ci de numitori comuni la care ajungeau zecile de partide nou infiintate…………Nu, nu pot compara
    In Egipt deocamdata este aceeasi mamaliga , cu alt gust. Regimul nu s-a schimbat prin inlaturarea lui Mubarak si a unui ministru

    Nu am nicio parere despre evolutia lor. O sa mai citesc si cand imi formulez una, o sa scriu despre asta……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *