Toate femeile din Romania, mamele si prietenele voastre au simțit un moment…

apusFelul în care ar fi putut muri.

Toate femeile din Romania si-au imaginat

chiar și pentru câteva secunde că viata lor s-ar putea sfarsi așa. Nu e vorba numai de mame. Sigur, ele si-au pus copilul pe locul unu si au re-re derulat imaginea. Cineva te răpește și tu esti constienta. Inima ți se oprește o clipă-n loc și o groază pe care niciodată n-ai mai simtit-o te paralizeaza. O bandă ți se lipește brutal de gură si o brută-ți respiră-n față și creierul îți îngheață și nu mai știi dacă ești tu sau un coșmar. Nu te poți mișca.

Îl vezi aruncandu-și hainele într-o cocină murdară și nu e nimeni acolo si tu ești legata cu sârmă sau cu sfoară. Și nu mori, nu leșini, nu cazi în inconștiență, trăiești toată oroarea deși, în virtual, ai fi povestit  cum l-ai fi mușcat, ai fi dat cu capul. Cumva ajungi la un telefon. Spui te rog, mulțumesc, veniți. Nu știu de ce nu și-a sunat Alexandra parinții sau pe cineva pe care se putea baza. Nu am mai putut citi tot, n-as fi vrut să aflu atatea dar tot am tras detalii ca un burete, peste tot în jur. Rar abuzează cineva bărbați așa că toate femeile – au trăit și au murit un moment în subconstientul Alexandrei.

Pentru că, nu-i asa, putini bărbati sunt luati la ocazie, violați sau sechestrati. Poate că vor să le fiti aproape si să nu le mai arătati cu degetul că-s feministe, nu, ele nu vor să le crească o… ele vor să le înțegeți și să acceptati că vă sunt egale chiar dacă nu pot căra un sac de 25 de kile, ele vor să vă bazati pe ele si ele pe voi, nu vor să le purtati copiii în pantec sau să purtati fustă si nici n-o să vă lase baltă că au salariul mai mic, pe aceeasi functie. Vor să le respectati, să întelegeti că zâmbetul către altul nu e flirt, hohoteala si berea nu-s dezmățuri iar fusta scurtă nu inseamnă Frei Eingang! O feministă NU urăște bărbații! Mai mult se pot urî doua muieri intre ele pentru functii, corp si bărbat sau vacanțe!

Feminista nu e corespondentul misoginului! Protejați-vă femeile. În orice funcție ati fi, oricât de mic, oricât de mare.  Eu am nevoie de protectie. Toate au. Unele o confundă cu singurătatea pentru că sunt sau se simt singure. dar protectia înseamna de multe ori o fraza: sunt aici pentru tine dacă ai nevoie de mine. Protectia nu înseamna: sunt ocupat acum sau nu mai ține linia ocupată!

Politici publice?

A venit Andronescu să ne spună ( nu o plac, e PSD si prin asociere nu o plac) că pe ea au invatat-o acasa să nu urce-n masini cu necunoscuți. Am zis că nu o plac dar sunt sigură că i-a scăpat porumbelul si contextul a fost perfect pentru Dăncilă să atragă atentia asupra marii surprize: un șut din fotoliul de ministru. De fapt Andronescu este același por din buretele PSD a lui Dragnea-Dăncilă și nu vreo reformată dintr-un nou partid social democrat care vrea să facă update total pe sistem. Iată de ce cred că a fost o strategie.

In mai, părinții nemultumiti pentru dezastrul din invatamant i-au cerut Ecaterinei demisia si au facut petitii online

https://evz.ro/parintii-elevilor-cer-demisia.html?utm_source=evz&utm_medium=recomandari_AI

Primul ministru tocmai a găsit soluția să se descotorosească de ministresa – patru mandate si tot era un portofoliu care-o stresa, nu-i așa că vi s-a părut că a fost demisă pentru că a comentat despre urcatul in masini straine? Și mie!!

Adică noi, părinții nu am contat deloc, nu a fost demisă pentru erorile din sistem si atunci e clar că presiunile au continuat. Daca vi se pare că cei din pSD sunt prosti si nu au strategie, vă înselati, eu cred că Dancila avea nevoie sa scape de o piatra din siragul care-i atârnă la gât. Si in bulversarea si nervii si furia unei țări care vrea capete picate pentru o tânără umilită de statul roman, porumbelul ministresei a ieșit la țanc! Cum să spui domle că tu ai învățat acasă că nu e voie să te urci în masină cu strănii? Te arunc din balon si o să aplaude toate fătucile care-au făcut si fac naveta – apropo, în orasul meu- municipiu nu exista nici un autobuz care să faca macar o linie in oras gen kaufland-gara, suntem obligati să circulam cu taxiurile 7 lei o cursa scurta sau să ne strecurăm cu căruciorul prin puhoiul de masini, numai cine n-are carnet sau e speriat de bombe ca mine, n-are masină aici. Altfel, respiri mașini, fugi printre mașini, asculți ce înjură cei din mașini.

 

Ajungem la alt sistem. Minister pardon. Gratiela Leordica Ga…

Habar nu aveți despre cine vorbesc, așa-i? Nici eu. Uitati-va voi pe site-ul ministerului si la Agenda ministru. De ce nu am auzit de dânsa, nu are competențe, nu ar putea face schimbări, implementări bune si durabile? Ba, eu cred că da, după CV. După capul meu, cred că dacă nu ar fi supusă guvernului Dăncilă, ar pleca imediat de pe tron. PSD vrea si are oameni obedienți în funcții cheie. Despre păduri si hoți care n-au răspuns niciodată, desi au fost depistati mână in mana cu politia, hai sa nu deschid subiectul că nu e eco.

A, in link uitati-va la figura 1, scroll down: Numărul de ani de viață sănătoasă pierduți din cauza poluării aerului înconjurător, la suta de locuitori

http://publications.europa.eu/webpub/eca/special-reports/air-quality-23-2018/ro/

 

Sanatatea.

Ministru: Sorina Pintea. Deschizi pagina ministerului si afli că nu trebuie să iei antibiotice la întamplare pentru că crapă ficații în tine.

Din presă afli de vizitele inopinante făcute de dânsa, vizite în care medicii au fost puși să vină cu gulerele scrobite zum arbeitplatz. Că la vizitele lor înspre pacienți săracii, să se îmbrace cum vor că și-așa is puțini, nu-și văd capul îngropați în hartii, eu i-aș ține numai în brațe p=ăia de mai fac și vizitele normale, dar nu mai spun asta c-o să creada trolli c-am un fetiș, nu o curiozitate și-un respect anume pentru cei Buni care salvează vieți si-au rămas aici.

– oamenii mor de cancer pentru că nu au citostatice, doamnă!

– bolnavii de diabet – cum e si mama mea, cu boli asociate NU au gratuitate, gratuitate e dioptrie maximă pentr-un om cu vedere normală. Nu zahărul îl omoară pe diabetic ci bolile asociate pentru care scoate bani grei din buzunar pentru că terapia cu substante gen: Sensivit picaturi, Advantan pt diverse boli de piele sau alte creme scumpe pentru că cele basic – pe care tot scumpe le avem la pensiile lor- nu au dat rezultate. Uroflow1 pentru infectiile si neplăcerile de după interventie si… mi-e greață de ministerul Dv, doamnă pentru că lista noastră e mai lungă decat 14 cupoane de pensii puse cap la cap. De gratuitatile serviciilor pentru copii nu e cazul să vorbesc, sărutmâna prietenilor din sistem, inclusiv cele doua doctorite de familie care sunt de nepretuit (!!), c-altfel Infarct scria pe mine și are doar 2 ani.

 

As continua cu transporturile.

În loc de asta, imi permit sa preiau o postare FB de la o prietena virtuala – Dana H: Doamna de la ghiseul de bilete al Garii de Nord mi-a zambit cand a incasat banii, trenul era in statie si a plecat la ora fixata, vagonul are aer conditionat.
#normalitate

As mai avea cate ceva de spus despre MAI si MAE dar le tot încurc, cred că și ele fac la fel.

Oameni buni, nu sunt impotriva PSD că așa vor muschii mei si așa mi s-a pus mie pata. Ci pentru că e același sistem vechi si împuțit la putere si țara asta, oricat ai analiza un caz e total impotentă sub oblăduirea lor. Să stea PeSeDisti noi ca ciocoii dar eu nu văd niciunul, ăi de erau cat de cat ok si-au cam dat demisiile. Ne-au înfiorat. Acum, Dăncilă-și face bucle si acoliții execută tot, fără a gândi, pe absolut fiecare minister si retea.

 

Credeți voi că cu oamenii ăstia, după Alexandra, 112 și restul serviciilor din care-au fost aruncati cativa oameni vor fi reformate? Training afară 8 luni si mai vorbim! Dar ce training, cu cine dacă tu nu întelegi engleză basic măcar? Ce alte limbi?

Credeti că după Colectiv s-a facut dreptate? Că noi, ăstia obisnuiti cu nedreptatea si de care ei nu se mai tem, ne vom schimba, vom face altceva decat gălăgie o săptămână? Nu vedeti că nu i-ați schimbat, că presa și constitutia sunt doar cuvinte care se plimbă de la guvern la o curte@constitutionala, nu vedeti că n-avem absolut nici-o legătură și nicio consecvență între lege- cetățean-acțiune-reacțiune?

Eu n-as mai folosi în frază “legea spune că” – iar atunci când pui un om în funcție să jure: voi face tot ce ține de meseria mea pentru binele cetățeanului. Nu cu mâna pe cărți. Cărțile tot de oameni au fost scrise, inimile au ritmul și sfințenia lor si dacă le încalci pe astea te duci în iadul conștiinței.

După tragedia din Apuseni, dupa maternitatea Giulesti, după toate tragediile prin care au trecut inimile noastre din cauza lor și a neputintei si a urii care ne macină, ce concluzie ați tras? Eu niciuna, bag seama sunt mai tută dacă citesc știri si opinii.

Undeva gresim noi de nu-i putem schimba. Nu mai întrebati cu cine, că cei buni care-s in jurul vostru nu vor flutura mâna să meargă singuri în guvern, că nimeni nu-i nepătat. Nici in UE nu-s Nepătatii ca Neînvinsii din Game of Thrones. Dar atat de manjiti cu sânge si bolnavi de minciunile lor cu salariile mărite, atat de mințiti de alimentele contrafăcute care se vand la noi ca fiind eco-bio si cu dovezi clare că nu corespund – atat de poluati, săraci, neajutorați si fricoși ca noi, cine-i în UE??

Nici profesorul, nici academicianul necunoscut din orasul tau, nici filologul, nici inginerul  ăla bun, nici directorul de bancă ce are excelente rezultate, nici necunoscutul cercetator platit prost nu vor flutura mâna că ei vor în guvern. De teama ca le veti gasi si lor o hibă. Că nu este om care să nu gresească (ce am,m-am spovedit recent??) DAR mai necurati ca cei din actuala guvernare, nu veți găsi oricât ați căuta. Si nu e doar prostie si lene.

E pur si simplu rea vointa și sete de putere si de bani, mai multi bani! Aflam ce bănuiam: că politia a apelat la interlopi s-o găseasca pe fată. Nu vă supărati dar sunt asa de disperata ca ma intreb: oare interlopii ăstia, care vor doar bani si au atâția oameni-servitori-informatori, nu ar deveni cinstiti daca i-am pune acolo sus? Că banii ar veni berechet si atunci n-ar avea nevoie frate să se ocupe de mizerii!

Pentru Alexandra, pentru Colectiv si pentru bolnavii nostri cronici ori ba, pentru copiii vostri si al meu si pentru educatia lor, cine luptă? Și cu ce rezultate?

O ultima intrebare. Despre ce ar fi vorbit azi toata presa daca, la 112 suna o fata, se prezenta pe nume si spunea: sunt Cutare, fiica ministrului sau a secretarului Cutare si am fost sechestrata si violata?

Vă spun eu, vorbeau despre In sula iubirii.

 

PS Scriu de-astea când ma apuc să citesc presa si vad si aud lucruri despre care de fapt n-as vrea să aflu. Pentru că mi-e ciudă de neputința mea la lucruri mici, darmite… Mi-e greu de ziduri, mă strang. N-a apucat-o nimic pe Hapi, revine la fel căci are altele de făcut. Însă dacă mă cheamă un prieten pentru o cauză în care cred, nu voi spune niciodata NU, oricat de greu mi-ar fi să-mi fac un program. Dar altfel, eu nu scriu așa si cred că n-as scrie nici dacă as fi platita.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *