Excluderea mesei de noapte la bebeluș – parănting modern

jucarie de plus(Nu încercați asta de capul vostru, preferabil de testat pe bebelușul alteia)

„Mă vorbesc„ eu cu specialistul după 3 luni de burdușeală acută: deschis ditamai borcanu cu Comfortis, terminat borcanu, mâncat un biberon, urlat după al doilea, al doilea nu-i în schemă că explodează copilu, doarme copilul și mami-și vopsește-o unghie, urlă copilu de foame, prinde mami unghia la ușă și strigă și ea în sinea ei cu Căpșunel în brațe. Păi nu pot maaaami să-ți dau c-acu ai păpat 180 și-alții nu bagă atât la 3 ani cu tot cu Actimelu și mărgelele lu mumă-sa.

Scoateți doamnă masa de noapte zice medicul, copilul nu se trezește acum că-i e foame, el are nutrienți până dimineață. Oricum nu alăptați.
Da ceai pot să…?
Da. Copilul se va trezi la aceeași oră din instinct o săptămână poate două, apoi încet se va regla somnul după comportamentul alimentar pe care-l inoculați. Sigur că marea plăcere e mâncatul. Haideți să facem un program să fie bine și pentru dv cu somnul și cu greutatea lui. Renunțăm la masa de noapte. E izolat antifonic la dvstră?

Prima noapte.

Se trezește bebe la 3. Fornăie, face ca dinozaurii da nu plânge. Fug repede s-aduc batista bebelusului, cea încropită de ORList. Clar, bebe are muci de-aia face-așa ca-n savană. Aprind becul de 80 și pe când să arunce cu lacrimi și cu suzeta-n sus îi pun ser în nas. Lui îi place serul când i se înfundă nasul dar nu la 3 noaptea. Pun sonda la baza nasului, trag, bebe gâlgâie, strănută, bag bibi și-adoarme.
La 5 își amintește că n-a mâncat, pe când să protesteze, gâlgâl doza de ceai și somn.
La 6, 20 luăm masa veseli amândoi, lăbărțați pe-o pernă.

A doua noapte.

Căldură ca-n Tanzania, bebe agitat, totuși numai la 5 se trezește. Da și când casc-un ochi și mă vede pe mine fornăind ca nesimțita (că domnim cu lampa) și el cu stomacul gol, începe scandalul.
Evident că m-am trezit liniștită și veselă ca o mamă informată, deparazitată și cultivată ce mi-s și i-am explicat că-i înțeleg frustrarea legată de proteina laptelui dar nu se cade să-l îngraș la 5 dimi, că mai avem o oră și că-l rog frumos să mă înțeleagă și pe mine deoarece conform studiilor care mi-au convenit (știți că acum sunt studii care arată exact ce se potrivește oricui ;)…

Moment în care i-am vârât suzeta-n gură cu viteză iar el un deget în ochi. Mi-a spart două capilare A scuipat instant bibi și s-a pus pe urlat. Paralizată de durere, stăteam cu el sub braț și cu mâna ailaltă căutam ceaiul pe sub pat. Totuși i-am explicat iarăși că e spre binele lui să nu îi dau acum lapte și că da, toate mamelele conștiente n-ar da ceai cu glucoză bebelușului c-ar putea face diabet la 41 de ani. Dar am văzut eu că nu-i bine Trump cu ăla din Coreea și nu știm oricum câți ani mai… Hiiiiiroshimaaaaaa, nani nani, Every you, every me, sleep baby…
A sugativat ceaiul, a scos aerul, apoi a vărsat jumate pe mine și am adormit fericiți încă o oră până când se făcu vremea laptelui (ce frumos sună, da numa-n povești).

Dimineața cine era la farmacie la ora deschiderii cu capilarele sparte să ceară Tarosin și vitamina Ceee? Farmacista, femeie de treabă, nu poate gândi altfel decât că după ce mă păruie și mă plesnește soțul, nici cu căruțu nu iese-n veci.
– Soțul?… ca să converseze…
– Ah, la biserică. Zâmbesc și exersez încă odată vederea-n lateral. Foarte devreme nu mai știam în care parte-i dulapu și în care fereastra. Dormicum aveți?
– Da nu se dă fără… câte pastile doriți, oftează ea.

A treia noapte

Ora 5, Ueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee fără nici un fel de bâzâială prealabilă, plus reflex Moro, ocazie cu care îmi mai lipește odată fundu de ochi. La propriu. Dimineața îi place lui să se bage în mine cu totul și mă găsește pe oriunde prin pat, ne trezim deodată. Unul electrocutat de foame, altu de spaimă. Ueeeeeeeeeeeeeee, gheeeeeeeeeee!
Gre viața asta măi, da las că te faci tu mare și noi doi ne descurcăm.
Salivat, dat cu capul de-al meu, lapteleeeee tu! Ueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Incerc să-i detaliez copilului că e-n regulă să se descarce nervos c-așa a făcut și bunicu odinioară când era să-l trăznească-n pădure și-a scăpat săracu, nu lemnele ci alcoolul l-a… Bebe nu ascultă glasul meu mieros și nu pricepe deloc parentingu modern.
Așa că-l mufez la ceai. Râgăie și-mi adoarme-n brațe aproape convins că lapte nu mai primește după ce poveștile cu Șeherazada iau sfârșit noaptea și perdelele se trag.

A patra noapte.
Urmează. Da eu cred c-am scos masa de noapte. Aș mai da ceva de prin casă dar încă mă simt deprimată.

 

P.S M-ați întrebat cum am trecut prin… acestea au fost câteva povestiri. Cu umor. Învăț să mă detașez.Sa ajut când îmi cere cineva ceva. Și credința.

La mine n-a mers: mănâncă, iubeste… doar roagă-te cum simți tu și fă ce aștepți să facă alții.

Similar Posts

6 Comments

  1. Noi avem pe acasa o carte foarte veche despre cresterea copiilor. Si acolo se recomanda scoaterea mesei (meselor) de noapte la bebelusi si chiar din primele zile de viata. Sper sa reusesti. Mult succes! 🙂

  2. Doamne, ce mai rad cu tine!!! As vrea sa zic ca am trecut prin toate astea, dar adevarul este ca al meu a incetat brusc si cu de la sine vointa sa se mai trezeasca noaptea. Dar intotdeauna i-a placut mai mult sa doarma decat sa manance, asa ca probabil nu s-a mai trezit de lene. Oricum, nu e prea bine sa bagi atata lapte noaptea, stomacul trebuie sa se mai odihneasca.

  3. inca nu am prins de ce ti-o zis doctorul sa scoti masa de noapte, da’ eu i-am dat pana nu a mai vrut. Cat era la san mergea usor ca manca de x ori noapte, cat o inceput laptele praf ii mai adaugam un 10-20ml de apa ca nu aveam alta idee, apoi mi-a venit una minunata din putzul creierului neodignit: am luat un biberon nefolosit mic mic cu tetina de zero luni din care curgea doar daca tragea cu sport si ii puneam apa si dormea cu biberonul ala in pat. Pana dimineata vedeam ca l-a gasit in patutz (in loc de suzeta) si ca a si baut din apa, in special vara ca era f. cald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *