Ce aș vrea să mi se (mai) întâmple la 39 de ani?

medalioane superbe din argint maroc(pentru că de câteva luni am un fel de… coșmaruri. Eu nu aveam coșmaruri.)

1. Să mă machieze cineva extraordinar de frumos, arabic touch, să port o rochie neagră remarcabilă, să merg la un bal și toate privirile să se agațe (și) de mine. Să port brățări arăbești, să mă bârfească fetele sau femeile, să se mire bărbații sau să se întrebe cine-i femeia aia. E interesantă!

2. Să găsesc la ușă un buchet minunat de trandafiri galbeni și să nu aflu –de preferință niciodată- cine i-a pus acolo, așa încât să-mi pot alimenta eventuale scenarii.

3. Să fiu invitată la magazinul Mathilde și să probez toate articolele care mi se par absolut uimitoare, să facem poze multe și să mă avânt pe instagram.

4. Să scriu un basm pentru părinții singuri care-și pun întrebarea aia grea… Să afle din basmul meu că există o lume fermecată care le va da fiecare răspuns la momentul potrivit, în funcție de situația fiecăruia. Să-i fac să creadă că orice legendă poate avea un sâmbure de adevăr.

5. Să „am“ o grupă de 4-5 copii cu vârste între 2 și 7 ani, cu care să organizez periodic niște sedințe de joacă (împreună c-o altă mămică). Să vorbim în limba germană. Basic Deutsch. Cuvinte și expresii ușoare, să-i stimulăm. Totuși, 5 copii nu pot stăpâni singură, mă tem și de doi. A stăpâni egal a ne distra constructiv!

6. Aș vrea să găsesc în oraș o cofetărie sau o cafenea spicy, să fie doar savarine proaspete și indiene și cafele care întrec Starbucks-ul cu orice gust, la prețul celor făcute-n casă. Mai mult, vreau să o văd pe doamna care lucrează acolo că zâmbește și-are parte de tot respectul și are timp să-și facă părul dimineața și impresia reală că ESTE importantă pentru ce oferă clienților, că o cafea bună, o cană cu apă sau ceai rece și-o prăjitură fără blaturi din metro, împreună cu-n aer plăcut, fără Glade și parfumuri ieftine ar fi o oază pentru oraș. Deh, un miracol. N-o uit pe cofetăreasa de la complex si cu cât respect i se adresau clienții. Câte zâmbete avea la ea și ce distinsă era! Fără 5000 de prieteni pe FB cred că domnea în mințile multora. Curat sau murdar.

7. Aș vrea să știu că contez cu adevărat pentru cineva. Nu, nu mă refer la copil, la mama, este diferit. Vreau acea relație pe care eu am putut-o da: îmi pasă ce se întamplă cu tine și te ajut să duci cadavrul în pivniță. Ok, nu vara. Eram bună la metafore. Ideea e că nu vreau O relație. Nici cinci. Aș vrea ce-am dat eu. Sau nimic.

8 Vreau să ascult cu adevărat. Să fiu ascultată. Să întrebe, să răspund. Să înțeleg, nu doar s-aud cuvinte. Vreau să vorbesc mai mult cu oameni cărora le-ar putea păsa când pun banala întrebare: ce mai faci? Eu nu întreb dacă nu vreau să știu ce faci.

9 As vrea să organizez în oraș un spectacol caritabil de Miss. Mama și fiica. Sau mama și fiul. Cu fete, băieți și mame de toate vârstele. Să ne închirieze haine comercianții de aici, câteva magazine care se luptă să supraviețuiască pe piață desi au zeci de haine mai frumoase decât ce-am văzut la mall. Să le facem și lor reclamă, să simtă mamele că sunt frumoase și aranjate și pot zâmbi indiferent de kilograme și vârstă, să fie sigure că dacă măsura lor există la o singură rochiță elegantă, cu siguranță există și posibilitatea împlinirii unui vis la care-au renunțat de frică. Să râdem, să facem poze, să fim cu adevărat împreună. M-am săturat de snobi. În oraș sunt mame invizibile și nu merită! Unde mai punem că rudele lor, verișorii, apropiații, prietenii, ar plăti un bilet ca să vadă așa ceva. Bine organizat!

10 Să scriu povestea a 10 femei-mame din închisoarea din oraș! Cu un editor bun, ar fi jăratec în vitrina librăriilor. Aș expune niște cazuri care dau fiori și cine n-ar vrea să citească așa ceva? Despre justiție, nenoroc, dor, durere, speranțe. Sunt oare unele dintre ele mai libere ca noi cu sufletul? O altă perspectivă despre umilință, durere, greșeală, dragoste.
Dreams.
Ce ați vrea să vi se întâmple, hai, spuneți-mi!

Similar Posts

3 Comments

 1. Ce frumos ai scris😍
  Nu știu dacă aceste dorințe o sa se împlinească, unele sunt chiar rezonabile și nu ar avea motiv sa nu se împlinească, dar știu ca e bine sa îți dorești, sa știi ce vrei.
  Eu îmi doresc sa văd Ierusalimul- locurile sfinte.
  Îmi doresc sa văd Dubaiul. Lumea araba ma atrage și pe mine.
  Îmi doresc sa am un dressing plin cu rochii și pantofi/sandale 😃
  Cred ca lista ar putea continua 😇
  La mulți ani cu sănătate!!! Toate dorințele sa ți se împlinească!!!💐🎂🍾

 2. mi-ar plăcea un proiect care să implice copiii și visurile lor. și fricile lor. 2-5 copii, cum spui și tu. cu joacă multă, cu prezență, cu empatie și comunicare profundă, sinceră, autentică.
  mi-ar plăcea să citesc povestea celor 10 mame de care spui.
  mi-ar plăcea să termin romanul fantasy. sunt luni bune de când nici nu m-am uitat la el.
  mi-ar plăcea să fiu… exact cine sunt. 🙂

  la mulți ani! să fii în primul rând sănătoasă și să ai parte de tot ce ai nevoie, atunci când ai nevoie.

 3. Woaaa… Zuzi ❤️ îți doresc sa ti se întâmple ceea ce vrei… și am un feeling că vei reuși.
  Eu mi-aș dori să nu mai fiu toanta. Sa nu mai fiu așa emotiva, plângăcioasa s. a. m. d.
  Să nu îmi mai fac griji.
  Să las ceva în urma copiilor mei… măcar speranțe.
  Să am succes cu blogul… și tot așa. Anyway… nu mă plâng! ❤️ 😍 🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *