Vreau haine cool si pantaloni colorati si lungi și de calitate si vreau reduceri pentru băietii de 2-3 ani. Nu, albastru si negru și verde închis!

ioana mall Ma duc întâi la hm. Nu că are Tudor nevoie de ceva dar mă creponez toată când văd o fustă pe manechin și reducere 70%. Mă uit la ea, mă gândesc ce bine ar merge la serviciu – o pipăi, portărelul se face că nu încape printre umerașe, mă pipăie și el, toate bune și frumoase. Pân la urmă fac analogiile

– Cin te vede băh, la serviciu, da ai 4 fuste care seamănă cu asta și-apoi, ești cam balonată-n ultimul timp, pari slabă și gravidă c-ai renunțat de 3 săptămâni la abdomene, creponată-ți trebuie când copilul tău n-are decât 8 perechi de pantaloni de vară și 14,5 de iarnă, să-i rupă pe toate toboganele din oraș?
(da i-s scurți majoritatea că el e mai înăltuț. Cei albi cu albastru din in ce faini erau… si de blugi m-am săturat, ați încercat vreodată să trageti blugii pe câte-un picioruș de la scaun? Si scaunul să fie rabatabil? Si să aibă cleme de prindere? Și să strige la final că l-ai rupt, de stai cu aerosolii lângă tine si cu riscul de “asmă”? )

Da-i incolo blugi că-s toți albastri si incomozi. In, bumbac. Oaw, reduceri! Stau 45 de minute între 2 rafturi. Pe o parte e Sale, pe o parte e (semnul ăla) dar în vartejul căutării, nu vezi, e ca pe matrimoniale.
În sfarșit găsesc un 110. Super, au elastic, sunt destul de lungi si-s… verzi, bine dar verde de-ăsta nu mai are. Rupți în cur că de-aia-s 50% redusi. Uf, bine că m-am uitat și că toate mămicuțele din Cluj – care mai au si copii de 2 ani- au ajuns aici înaintea mea și-acu-s in concediu la mare.

Ooooo, da ce de rochițe, ce de colanți, ce de culori, dungi, picățele. La băieți, am văzut colectia asta de 5 ori în ultimii 2 ani.

Alt magazin. Auchan.

Aici găsesc clar și pijamale. Mai întai, dau la o parte căruțul cu copilul altcuiva, ăla micu nici nu simte, e ocupat să dea cu înghețată pe-o jachetă. Văd o femeie cochetă și un tati, p-ăsta l-o fi săltat cucoana din pat că pare-n pijamale și repetă hăituit: hai odată, hai odată. Nici copilul nici mămica nu-l bagă-n seamă. Aș putea să iau copilu să-l duc să se joace cu Tudor, dar pare mai periculos ca al meu. Acum strânge de gât un broscoi și-l dă cu capu de fiarele căruțului. Noroc că broscoiul e de pluș, așa pare și tati.

Reiau căutarile, setez search for baby trousers.

Negri. Maro. Maro mai deschis, mai închis, mai cu 2 dungi. 155 de rochițe și bluzițe cu unicorni și cu funde. Mărimea 2-3 ani, că așa scrie p-aici.
Pantaloni de băieți? Oaw, oranj, oranj is the new black! Stau pe un umeras lângă 17 perechi de budigăi de bebeluș. Îi văd clar, sunt potriviți, craci lungi, singura pereche. Îi iau, nici nu mă mai uit la număr. Cu mâna întinsă, mămica anterioară, mă privește cu zvâc. Vezi de treabă c-al tău are 6 ani, nu-I erau buni, mergi la alea scumpe, cu reclama back to school.

Crocodilo sau cum s-o fi chemand.

Pantaloni de baieti 2-3 ani la reducere mai aveti? Parcă mi-e și rusine s-o întreb pe Cosânzeana despre Reducere, se uită la mine ca la cea mai insignifiantă hymenoptera dintr-o colonie. Strâmbă ea din năsucul operat, care-I oricum puțin strâmb: nu cred că mai avem, numa ce-I aici. Din 5 umerașe cu blugi, reduși de la 223 la 120, scoate-un pantalon maro din jerse și mi-l întinde mândră: e Doar 95 de lei.

– Ăsta? Si aceia colorati de acolo cu buburuze și iepuri albi pe material lila și porno, pardon bordo și…
– Pentru fetițe! Aceia sunt pentru fetite!
As vrea să-I spun că deocamdată Tudor are voie să intre-n pantaloni de fetițe, dar deja-s obosită și-mi tremură o plăcuță sub nervii care mă țin pe pardoseală: În sfrșit, asta e. Arată binișor nasul, cam într-un an își revine, nu? M-am gandit și eu, să știi…
Urechile fetei se colorează maro. Ca pantalonii de băieți  2-3 ani.

Fatăăă, ai auzit de little black dress? Una și bună. Trebuie s-o ai în dulap. Nu 10, nu 3, una, aia perfecta, s-arăți ca Jane Eyre înainte să afle că bărbat-so-i deja însurat!

Acum, că mi-am dat toată silința să-I pictez garderoba copilului, e timpul să mă ocup de mine.

IR, îmi trebuie ir si cum nu mai apuc să intru la Sephora, să iau balsamul ăla de cocos, intru la farmacie.

Și mă uit după de-ale frumuseții. Mustella, Avene, Biochestie, reduceri.
Gata am găsit. Mustella. Nu are miros, hidrateaza, fara parabeni, se poate da și pe față (????) peste sau pe sub fondul de ten? întreb o femeie de serviciu de pe-acolo, sau paza, ce era. A, păi de la naștere, că-i pentru bebelusi și copii. What? Păi de ce să-l dau cu ir de la naștere când nici nu I se văd buzele, ba mai mult, să i-l intind pe toata fața de la naștere pân se însoară?
Că-l protejează, c-azi au pielea sensibilă și e Mustella si uitați, e reducere!

(oare le dau bonus din vânzări?)

Tu-ți. Păi ție și-ar plăcea să te ung cu unsoare înainte să vii la lucru și apoi să-ți mai trag și-un SPF și-un spray anti țânțari pe la dejte în loc de pedichiură? Iar la dunga chilotului s-aplic un strat de unt Napolact să nu te iriți de la căldurică și-apoi să-ți pun și-o pălărie cu șoricei în cap? Shopingul la dublu mă depășește, deja presupun că intru-n competiție cu toddler-ul.

Ah, îmi trebuie un rucsăcel nou, c-ăla cu care mă duc la serviciu e si pentru ieșitul cu ăsta micu.
Iar la Auchan.  Mă lovesc de-alea de mers la școală. Undeva, într-un colt, ditamai capitalismul a aruncat din varful vreunui zgarie nori, un rucsăcel mic, albastru cu alb, pe care scrie 2-3 ani. Ce dacă nu folosim olița încă, hai să-I dau si lui ceva să care, să-l responsabilizez. Îl cumpăr. Așa că rucsacul meu de serviciu rămâne p-altădată, e bun si ăla vechi…

Aș mai avea nevoie de șampon, de un detergent, de lapte pentru cafea dar, ca să nu mai dau de produse pe care scrie: de la naștere, ies din mall. Am de toate.

copii in parc

Nu mai e mult si apar produsele pe care le poți folosi in utero. Parcă-mi si imaginez programarea:

Buna ziua domnule doctor gineco-obstetricistilist, aș dori să-I punem fundiță roșie pe cordonul ombilical pentru că nașul insistă să filmeze și e un moment unic, știți, eu cu nașu și soțu, care-o să leșine oricum… Auziti, dacă tot vin, vin cu soru-mea să-l repoziționați p-ăsta micu, ea are băiat, papioane în ce culori aveți? A, normal că albastru! De ce să-l prindem? De pu… Păi nu mai bine de gât? Ah, are deja cordon… bine domnu doctor, da o brățărică de aur la dejtu mic ar merge? Nu, nu-i spunem, să fie surpriză, doar vin cum ți-I lasă Dumnezeu.

În jurul meu, pe la pizza hut, zburătăcesc fetițe colorate, cu fundițe, mărgele, zorzoane, unghiuțe stracojii, colanți sclipitori. E clar sunt geloasă. Și băieti alb-negru și albastru, parcă-s din primul film a lu Clark Gable. Un puști de vreo 3-4 ani trage de voalul rochiei de prințesică a lu sor-sa și i-l rupe, fata urlă ca o maimuțică și dă cu multe multe lacrimi pe-afară, sare să-l tragă și ea de ceva dar n-are de ce, nici cămășuța nu i-o poate sfașia că-i albastră și cartonată. Lasă fată, că ai vreme.

Râd pe sub mustăți, c-am uitat să-mi iau ceară veet, să nu aflu că e atât de benefică încât al trebui să-l dau preventiv pe genunchi înainte să ieșim din casă.

Revin in orașul mic. La un second, găsesc cu 2 lei pantaloni haiosi cu crac lung și cred că-i pot asorta grozav. Secondrillo, reducere de la 4 la 2 lei, crac lung, talie subțire. Nu scrie nicăieri că-s pentru fete. Și de-ar scrie, dacă nu-i de Cărtărescu, nu contează.

4

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *