Paramahansa Yogananda. Autobiografia unui yoghin . Scurt comentariu

Este povestea indianului care a raspandit cultul Yoga si secretul revelatiilor sale spirituale

Zvonuri:

-cartea ar fi fost prezisa de Lahiri Mahasaya, un sfant indian carea trait in sec 19. Acesta a prezis ca dupa moartea lui , la X ani se va scrie o carte care va raspandi beneficiile practicii yoga in lume. Iar Yogananda a aflat de la guru-ul sau ca lui ii revine atributia.

-cartea contine cele mai revelatoare mesaje spirituale editate vreodata

Faptic:

La 11 ani Yogananda devine discipol budist. Isi descrie minunat profesorul- pe Sri Yukteswar „mai delicat ca o floare cand e vorba de bunatate , mai tare ca tunetul cand in joc sunt principiile“. Autorul pleaca spre America in anii 30 dupa ce isi da licenta la Universitatea din Calcutta.Plecarea este determinata de o viziune. In anii care urmeaza trezeste interesul americanilor fata de hinduism, infiinteaza organizatia „Self Realization Fellowship“

Intalniri remarcabile . Va fi o delectare pentru cititori sa descopere personaje reale dar care par decupate din legede:

  • Sfantul Parfumului– un mare intelept care putea materializa mirosurile dupa dorinta sa
  • Monahul Tigrilor– un sfant care se lupta cu tigrii si ii imblanzea
  • Bhaduri Mahasaya– cel care levita
  • Nirmala Devi– care a petrecut o parte din viata in transa extatica
  • Giri Bala – sfanta care nu mananca. Folosea o tehnica yoga care ii permitea sa traiasca decenii intregi fara hrana. Nu s-a imbolnavit in tot acest timp si a fost supusa unor cercetari minutioase, supraveghere de specialitate . Giri Bala a spus ca ea a vrut doar sa arate lumii ca noi suntem in esenta spirit, energie si ca am putea invata sa traim din energiile lumii astrale.
  • Therese Neumann , mistica germana, a trait numai cu Sfanta Cuminecatura pe care o inghitea odata pe zi. Avea cicatrici la maini si la picioare, stigmate care sangerau odata pe saptamana.

Vindecari miraculoase, interventii divine, o carte pe care nu o poti lasa din mana.

Yogananda dezvaluie ca yoghinii se pot transpune intr-o stare care lepermite sa nu se mai identifice cu corpul material ci cu cel astral. Se mai spune ca ei isi schimba efectiv structura moleculara. De aici se deschide calea miracolelor…………..

Mesajul : controlul yoga al mintii si trupului este o stiinta pe care o poate invata oricine

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *