Mica vacanță, mama mare, copilul de doi ani

copil cu plasutaAlt loc de joacă

Ca să poată să stea bunica împreună cu nepotul ne-am dus în altă parte. Să fie mai liniște, fără corăbii, tsunami, cașcaval, sărit peste mese.
– Ești sigură că te descurci cu fregata de mare?
-Ce??
– Poate să fugă încontinuu o oră, fără să se oprească!
– Du-te liniștită și relaxează-te și… tulai Doamne, unde-i copilu?
– Lângă tejgheaua la care se plă… pfai de mine, am văzut bine, l-a mușcat pe domnu?
– Ce Domn (trilulilulilu)

Doi părinți plateau hospitality. Tatăl iezilor avea-n buzunar Ceva cu pai. Tudor trăgea din pai de mama focului. Cei trei iezi dormitau, mama-sa-I încălța, omu nu observase, ce să fac, să mă duc să-I scot lu ăla din buzunar recipientu, să i-l plătesc?… dacă-I vodcă?? Îl strig pe al meu, minune mare, funcționează. Îl miros, mă uit dacă nu I s-au mărit pupilele, e bine, hai valea, ne întalnim într-o oră.

Pe când vin să-I recuperez, mama striga la un supraveghetor: ăla mic adică înalt și blond și cu dungi, vă rog aduceți-mi-l. Tudor în varful unui tobogan cât un rollercoaster, ajungi acolo numai dacă te urci pe trei sfori, sari pe-o plasă, te-arunci în cap pe-o saltea. Militărie. Pân la urmă s-a îndurat un kinder de vreo 12 ani, l-a luat în brațe și coborâtu-mi-l-a prin tobogan.

Damages:
– am pierdut o cizmă dar n-am văzut decat acasă, chit c-am venit cu busul, sic! Noroc că i-am dat două perechi de șosete. Și-ăștia din bus neluați pe seamă, lasă bietu copil desculț, asa, nicio tanti care să ne spună că răcește fetița la ovare 🙁

– glicemie 188, stai chill că reziști până acasă

Măi, sincer nu știu ce-a fost în buzunar la nenea dar copilul se uită la insula iubirii, bate din palme și apoi fuge în cealaltă camera unde merge Kiss Tv si dansează ca irlandezii. Altădată dormea la ora asta.

Să cumpărăm încălțăminte

Dacă nu-I probez, nu-I nimeresc așa cum aș vrea și la varsta la care își dezvoltă mersul, alergatul, viteza luminii, ne trebuie papuci comozi care să sustină glezna.

Stă cuminte langa mine 2 minute, mă rog, roade un papucel de gumă dar nu-l las să termine. Și vine-o angajată pansată la nas, se apleacă să aranjeze cutiile. Deviație de sept, se știe.
– Bubu, bubu! Odată-I cu mâna pe pansamentul ei, asta cade-n fund, Tudor, nu-I voie, panseluța ne privește ucigător, eu zâmbesc bland, da uite ce frumoasă-I domnișoara, are bubu, nu pune mânuța.
– Tanti bubu nas, mami pupa!
– Las că are cine să mă pupe, puișor, zâmbește dureros Panseluța. Un ochi îi râdea, altu-I lăcrima, fața-I se albăstrea, buzele uscate, perii doar pe-o parte, norocoasă gândesc eu destul de necăjită. Tudor, tu nicio pupa nu mi-ai dat azi! Tudor îmi întoarce spatele și mușcă o cutie. 26-le transparent și hai că ești obosit și eu am gleznele de parcă am umblat printre duleuri.

Domnu de la cablu

Vine un băiat de la Digi că nu ne merge Tv-ul. Găsește un cablu defect și nu are decat unul mai scurt care nu ajunge la priză, în sfarsit, trebuie să mute canapeaua puțin. Și televizorul. Zi de Paște, eu îmi văd de-ale mele că-s oaspete, începe Gazelu să strige și să plângă: nu! Nu! Mami, mami pipi! Se ține de canapea și se uită disperat la mine. Se uită și băiatu de la Digi că se defectase cablul din cauză de rugină…

Acolo-i schimbam pampersurile, în rest obișnuiesc să merg la baie.

Oricum, eu pe El îl prefer, nu prestigiul.

Mamă, ce folos au banii?

Înainte să ies să cumpăr ceva, îi las mamei două hartii de 50. Vezi că-s pe noptieră, pune-ți-I în portmoneu că nu-I mai găsești.
Când mă întorc, aflu că fii-meu îi aruncase la coș în secunda doi, că mama n-a percutat, avea prea multe pe cap. Frate, de cand am venit aici, coșu de gunoi e ca bancomatul ING, nu știi unde-I amplasat dar dai de el când n-ai nevoie, lumânările de la tort au intrat la @depuneți lei, scârțăie cumva și se aprinde și-o lampă, ce mai, COȘU e atracția zonei. Așadar ce e mai bun sau pare important, vâj la coș.

Disclaimer: mulți au întrebat: e adevărat tot ce scrii? Nu e  Pot porni de la o faptă reală, de la una posibilă, și am o imaginație bogată. Cam asta. Jurnale nu mai țin demult.

P.S i-am luat lego din Auchan. I-am spus că îl rog să țină plasa puțin pentru că mami nu poate. A tras-o după el, a ridicat-o de fiecare toartă, a mutat-o, a căzut pe ea dar nici implorat nu mi-a predat-o până în lift. A plâns când i-am luat-o și s-a pus în fund, în parcare, predat plasa, reconfigurarea traseului.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *