Iubirea geto-Dacă se poate de ce nu?

nu vorbiSpunea un invatat, ca mai intelepți ca geto-dacii, nu era nime´ printre barbari. Romanii erau gaocei de primavară pe lângă dacii din spațiul Carpato-Danubiano-Pontic (profesore Chețaș, m-ați înnebunit cu spatiul ăsta, avurăți revelații cand s-au editat manualele? Pontic auzi).

Da ce frumoooooos se purtau dacii cu alesele lor! Bine, zicea el, Herodot, ca se umflau de plans pana săreau cămeșile de pe ei cand li se nasteau pruncii, stiau ei ca viata-i de… trăit mai greu.

Dupa cum intuim, traditiile nu mor, nu se schimba, cel mult se transforma. Păi n-am citit in toate tabloidele cum a bocit ca urzicata nevasta lu Guță cand a auzit ca una dintre amantele lu sotu-so a îndraznit sa nasca în direct, la ceva emisiune? (mușca-v-ar Zamolxe pe-alde operatori de filmotecă horroromânească).

Revenind la vechile iubiri

Triburile acestea balcanice, ne-au invatat ce-i frumusetea, tineretea, intelepciunea. Romantismul! Daca stramoșul nu seducea fata cu ditamai brătara de aur învârtoșată sub forma de cobră, se ducea sa-i arate galeria de boi, arii de pamânt pe care-i va avea de semănat si cules, locul de unde va aduna cârpici pentru luna de miere, etc.

De atunci a ramas vorba: munca-i bratara de aur. Majoritatea doamnelor, erau nevoite a se multumi cu munca si cu seful care le-a acceptat CV-ul.
Dacii îsi mai serveau iubitele cu cate-o sangria ( ați crezut că hispanicii si-au pus stampila pe ea?) si le cumparau parfumuri scumpe, bei!!

Pe-atunci conturile erau clare, nu cu dobandă, ca acum. Merg la razboi, văd copilul cand vin acasă, intreb oracolu daca-i al meu, te gasesc in cort si tot la tine vin daca m-a ademenit Gențiana cand imi legam calul de clopotniță. C-alte informatii nu prea avem despre femeile geto-dace, semn că erau atat de importante încat se usca cearneala-n penițe si lutul în mâna olarului, simțeau c-or sa le vina vremea, odată cu aparitia revistei Dacia.

Si tot de-acolo s-a inspirat Hugh Hefner, traducând cu google translate Plaiul cu boy. Avem motive să fim mereu mandri, mandri de tot si să nu mai primim pe nimeni p-aici, vă dati seama cat ar costa reeditarea manualelor cu spatiul Carpato-Danubiano-Schengen?

Pe atunci, iubirea era iubire, nu căutare si istericale si disperatocrație ca acum!

Daca-ti sucomba barbatul, te aburcau pe rug, sa traiesti sanatoasa si moartă, ca doar ăi ce rămâneau vii nu considerau că mortii-s decedati cu totul, doar că pleacă așa, în concediu, voia zeilor.

Astazi, daca se intamplă… ce sa faci, vorbesti intai cu doctorul care fu si daca nu se prinde… scroll in agendă.

Bine c-a aparut Deceneu cu reformele lui morale si religioase, c-altfel ne prajeau astia de tot, cred ca aflasera înaintea lu Darwin sau Lamark că ne-am trage din maimute. (Fie vorba intre noi, banuiesc că unul din cei doi si-a tras-o c-o maimuță si-a constatat potrivirea).
Dat fiind că pe-atunci lipsea birocrația si predomina libidoul, presupun ca sfatuitorul lui Burebista si-a soptit de multe ori pentru sine „DECE EU??“

femei egipt
Nu de alta, da gasira unii într-un templu doric o tanti si-un nene ținandu-se frumos de mână, pe cand autorii antici povesteau c-aveau dacogeții șmecheri si până la 30 de femei, si tot nu se considerau in rai. Alte „izvoare scrise“ si mult mai noi, desigur, pun aceste dezmaturi numai in spatele tracilor ălora de mai la sud, ca-n perioada in care a domnit Burebista ori Decebal, erau granite de-astea cum sunt astazi in Ungaria, să nu se ia vreo perversiune.

Am uitat sa va spun ca sotiile erau cumparate? Un mare pas catre identitatea nationala, motiv de evolutie social-democrata, c-acu nu-si mai permiteau sa dea atatia bani pe-o draguță ca s-o faca grill, daca se întampla sa adoarmă si sa nu se mai trezeasca.

Da totusi. Nu era mai bine cand se cumparau sotiile si nu Iubirile?

Va dati seama cat ar fi valorat atunci o femeie ca Angela Merkel?
Asa ți-e cu stramosii ăstia, numai surprize aduc. Sa vedeti cand or descoperi peste 500 de ani locul in care mi-am betonat eu animalul de companie cu-n sul de papirusuri. E păcat ca n-o sa mai traim s-aflam că noi am ridicat de fapt piramidele 🙁

Asta e „mocking“, da? Cel cu copilul mort pe plaja nu e, da?

Similar Posts

3 Comments

  1. Da, si pe mine ma uimeste cate obiceiuri ies la iveala asa, dintr-o data. Culmea este ca unele surse scriu numai laude despre stramosi, altele ii acuza de tot felul de apucaturi neortodoxe. Ce sa mai intelegi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *