Dragă domnule Schornsteinfeger m-am retras de pe matrimoniale pentru că am motive să rămân

centru info turistic gherlaHerr Schornstai… așa și pe mine m-ați atras foarte mult, unu la mână că sunteți ciocolatier și doi, trei că vă place la nebunie spaziergangul, mersul cu bicicleta, micile trip-uri (la noi asta e infracțiune). N-ați înțeles, n-am un haustier mic și galben, am un băiețel care mușcă. Are un an și-un metru.

Dacă la noi se practică meseria d-vstră? Oh, am vrut să intru azi pe la centrul turistic de informare din oraș dar nu încăpea căruțu.

Așa că l-am întrebat pe domnu care era de serviciu la reparat ceasuri, în cofetărie. E bătrân și știe multe.  Mi-a spus că e ciocolata cu rom, singura brevetată la noi. Nu avem ciocolatier, ne folosim doar de o bandă cu Să nu mă minți iubirea mea (meine Liebe), aducem rom autentic care să scrie pe ciocolată Bukarest not Budapest. Adică noi le avem cu turismul local măi Schornstainfekete. Dacă vrei să vii la mine don t bai a tiket tu Budapest. Avem pe ce strica banii aici, te duc la spaziergang până-ți sar ramele alea colorate de la lunete. Și ce dacă am pus întoarse pozele? Din orice parte privești e 3D.

Spaziergang la noi în oraș. Cu adrenalină!

Tu n-ai auzit că Gherlah a fost recomandat în proiectul city card din 2016? Deci avem așa -citez de pe site-ul BCR: recomandarea unor locuri deosebite din Romania, acordarea de beneficii catre detinatorii de carduri si asigurarea functiei de ghidaj la obiectivele cultural-turistice din zona.  Nu PCR, ești rău Schorny! Aia era pe când voi vă dărâmați ziduri în cap prin Berlin. Da, înțeleg că v-ați revenit repede dar noi am avut o dramă și mai mare. De parcă voi o avurăți mică, în sfârșit. Drame mici, drame mari, nu e bine, dar la noi se poate orice!

La plimbare te trec prin toate obiectivele sau obiectele cultural turistice din zonă!

Avem puntea suspinelor, poarta strănutului (de la mucegaiuri) și promenada inimilor. Asta, ultima e pentru cei care se întorc în oraș după ce-au lipsit 10 ani. Iarbă verde? Păi parcul în sine e rezervație naturală, n-ai voie să smulgi o urzică. De ce? Pentru că-ți poate cădea-n chelie ginko biloba dar hei, vei fi mai inteligent. Toată lumea ne dorește numai binele. Copacii erau frecvent consultați. Copacii, nu copiii, ce-i așa greu de înțeles? Copiii să mergă la Cluj pentru consultații!

pod gherla parcpod gara gherlaIMG_3734poze parc

 

De atunci și pana acum lucrurile s-au schimbat în bine.

Ginko se găsește și-n farmacii, e ca un antidepresiv, poți să-l iei înainte de-a vizita parcul. Nu se știe niciodată cum ieși de-acolo.  Stai așa, mi-ai scris că tu ai dărâmat zidul Berlinului, oare am putea reprograma vizita pentru Spaziergang? Nu de alta dar avem biserici vechi, sinagogă care abia se ține, podul gării, câteva drumuri sunt grav avariate de mersul paralel al autovehic… Știi ce, mai bine-ți las astea aici. Pari un tip periculos, îi fi tu ciocolatier prin Koln!

IMG_4078a fost odata gradinita oaresinagoga Gherlabiserica gherlaPiste pentru biciclete? Dacă mă știu da cu rolele? Să alergăm pe stadion desculți? Ăăăă…

Oare nu ți-am spus odată că eu mi-aș dori să-mi cresc copilul în Spania? Să beau Sangria, să mă feresc de toreadori, să merg la spectacole de flamenco și să baila morena pe coasta mediteranei?

123rampa gherlaIMG_4061IMG_4429IMG_4272IMG_4050Acu construim piste. Fix alea ne lipsesc.

tasfalt gherlaDragă Scho… cum adică ce, cum și de care alegem noi? Păi să nu fie omu mândru. Să ne ia în brațe și să ne bată pe umăr pe stradă, că-i una singură și noi tot mai puțini pe drum, de la primărie-n sus. E un lied, da.

Să nu se fi fost divorțat, culcat, sculat, însurat, remăritat.

Să nu fie bogat c-a furat.

Să nu fie sărac că ne fură.

Să aibă experiență în administrație. Adică tu, dacă știi să împarți formele alea cu iepurași, dai de băut la toamnă și ne promiți o fabrică de ciocolată fix în parc lângă Someș, ești ca și ales. Și nu orice ciocolată. Lindt, de-aia! Nu, nu verificăm acte, relax, doar ne amenințăm de la distanță cu petit chantage. Adică știm noi cum e ușa de la biserică, c-acolo suntem toți duminica. Cum, tu ești cu Oastea Domnului? Păi n-ai zis că vii singur? Nu știu dacă vă cazează la manastire…, da pot întreba la penitenciar. Ăștia-s cazați prin tot orașul de-au crescut prețurile ca la Jivonși.

Uite, asta mai voiam să ți-o arăt! E faimoasa crâșmă în care băuse tata. A rezistat săraca. El nu.

IMG_5546

Nu vin măi deocamdată, am toate ușile deschise pe-aici. Știrile alea de le-ai tradus tu cu g translate sunt false, ușile-s deschise, crede-mă. Oamenii se iubesc unul pe altul și mărturisesc într-un gând. E drept că s-au umflat ca păunii când au ieșit preoții la pensie dar le-a trecut repede c-au fost zilele orașului. Urmează 15 august și vom merge toți cu cortul la Nicula.

PS. Nu mai judecați de-ale altora. Lăsați oamenii să greșească dacă au inima bună. Să trăiasca așa cum vor. De ce ne place să avem 3 opțiuni active care funcționează prost și ne costă scump? De ce nu o alegem pe cea care se potrivește nevoilor? Nu ale noastre, ale copiilor poate. Poate pentru generația mea e târziu, nu va mai schimba o mentalitate.

M, m-ai îmtrebat daca m-am obisnuit. Si eu ți-am spus că nu vreau să mă obișnuiesc. Și o să înțelegi de ce atunci când vei avea copilaș mic. Da, singură mă integram imediat :). Dar mi se face dor de țara lu Schnorsteinfeger (coșarului). Să nu-mi fie frică, să fiu relaxată, să nu te bage-n seamă lumea pentru că ești altfel, să-ți fie Normalul tău o parte din frumosul comunității, să ai opțiuni și să poți alege, să știi pentru ce ți-e obosit corpul seara da să-ți poți păstra mintea limpede. Să zâmbești în troleu și să mergi la cinema de mână cu nevasta pe la 67 de ani. V-ar plăcea, să știi!

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *