Despre boli- numai de rau

Ma sperie cand aud ca cineva are cancer. Alzheimer. Artrite care duc la imobilizari.

Nu am o fobie .Nu sunt o ipohondra extremista. Dar nici nu imi plac „posmagii inmuiati in lapte“ si de aceea vreau sa impart cu cei dragi felul in care (incerc sa) traiesc sanatos

Pana deunazi ma paruiam cu o domnita pe un forum cand venea vorba de ceea ce mancam. O fac in continuare numai ca domnita e ocupata momentan si intra mai rar pe acolo. Eu cred ca ea exagereaza, ea crede ca eu nu vreau sa deschid ochii sa vad realitatea. Fiecare avem dreptatea noastra. Dansa considera ca numai mancand 100% raw vegan ne ferim de boli si traim mai mult.

Eu am ceterat ca ideea nu e sa traim neaparat mai mult ci sa avem o viata de calitate . Echilibru.

Nu pot sa imi imaginez ca un copil mic e total privat de ciocolata sau ca o persoana isi duce existenta fara supe si fara sa guste o cafea

Grija ne poate feri de probleme dar grija exagerata ne poate transforma in paranoici.

Sunt de acord insa ca „inghitim“ prea multe chimicale. Ganditi-va numai la cremele de corp, gelurile de dus, spumele de ras, balsamurile, parfumurile din baile noastre. Ne vopsim parul, stergem unghiile cu acetona . Folosim zilnic cel putin un produs cu parabeni sau aluminiu sau alte produse care in cantitate mica nu ar trebui sa dauneze dar utilizate regulat, se pot cumula in organism. Acesta nu le poate excreta pe toate, deci le va depozita undeva. In celule evident. Dupa care apar tumori. Ficat,pancreas, stomac, intestin subtire.

In afara de aceste produse sa nu uitam ca folosim (aproape zilnic) detergent. De haine, de vase. Cati utilizam manusi cand spalam? Pielea nu se comporta ca un burete pentru ca stratul cornos impiedica acest lucru .Totusi există substanţe care trec direct prin epidermă unele in cantitate foarte mica. Dar pe termen lung cat de neglijabile sunt aceste cantitati?

In afara de produsele cosmetice si de menaj …..consumam alimente cu Euri , indulcitori, coloranti.

Poluarea fonica, smogul, aparatele electrice- peste tot gasim o sursa de stress sau o radiatie infima care ne agreseaza organismul.

Solutia nu este renuntarea la beneficiile pe care le-a adus stiinta ci minimalizarea pericolelor la care ne expunem putin dar zilnic.

Asa ca pe viitor o sa scriu aici micile mele „trucuri“. Pentru sanatate

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *