Spune-mi cu ce (nu ) te dai, ca sa iti spun cum mirosi
Antiperspirante cu potential cancerigen ,creme care pot produce tumori si Colgate cu fluor :cheers:
Am citit atat de multe minunatii pe internet incat aveam impresia la un moment dat ca daca o sa trimit un CV insotit de noile mele „descoperiri“ cercetatorii din Marea Britanie ( ca ei sunt mai la moda) m-ar putea coopta in echipa lor. Macar ca sa ii invat cum sa formuleze articolele despre „noile descoperiri“.Si sa le spun ca „e posibil sa“, „ar putea cauza“ si „poate fi responsabil“ nu-si au locul in studiile stiintifice. Cuvintele astea pot fi inlocuite cu ceva de genul „Dumnezeu cu mila“
Totusi am aflat ca antiperspirantele clasice sunt pline de saruri de aluminiu, Clerasilul si batonul deodorant atat de laudat de la Aloe Forever ar avea triclosan (asta deregleaza cica metabolismul si iti creste gusa ca la pitigus ….Si ce daca pitigusii nu au gusa?). De parabeni nu mai zic, am ajuns sa ii caut pe ambalajul de la pachetul de unt
Pe de alta parte , alti cercetatori care au muncit si ei o vara intreaga, au lansat respectivele fraze calmante – care au fost rapid preluate de revistele glosy:
Zvon: Toxinele se acumuleaza in organism si determina dezvoltarea unor celule anormale, celulele canceroase mamare, datorita faptului ca antiperspirantele inhiba eliminarea toxinelor din organism.
Fals: Cancerul mamar nu se dezvolta datorita acumularilor de toxine in organism. Antiperspirantele nu inhiba eliminarea toxinelor din organism. In axila (subsioara), se afla glande sudoripare care permit “racorirea” organismului, nu eliminarea de toxine. Transpiratia este alcatuita din apa si sare si nu contine nici un fel de toxine. Ficatul si rinichii au functia de eliminare a toxinelor din organism.
Falsul lor din pacate nu este greu de rupt in bucatele. Stim ca cancerul nu se dezvolta EXCLUSIV din cauza acumularii de toxine din organism , dar aceasta acumulare este un FACTOR. Numai pentru ca ne-au explicat ei aiuristic procesul transpiratiei nu inseamna ca noi nu acumulam produsi toxici din cosmetice, alimentatie, mediu.
Asadar bag de seama ca adevarul trebuie sa fie pe undeva la mijloc.
Sa ne gandim logic: o celula este formata din molecule cu rol diferit. In functie de proportia cu care iau parte la structura celulei gasim macroelemente, ultramicroelemente, substante organice, substante anorganice. Ultramicroelementele sunt prezente in mod normal in cantitati reduse: iodul, manganul, zincul, cobaltul. Ce se poate intampla cand substante ca acestea ajung sa fie asimilate si depozitate in exces in celule? Ii perturba functia.
Inteleg ca factorii care produc boli sunt diversi, multi, ciudati , asadar, daca reusim sa reducem din ei, avem sanse mai mari sa nu ne imbolnavim (nu numai de cancer) sau chiar sa recastigam sanatatea pierduta.Fara sa exageram, fara sa cadem in extreme si fara sa mancam sarmale raw o viata intreaga
Caut inca explicatie pentru transpiratia care miroase a ceapa :)))
hm. Interesant
O sa tin cont si de asta cand mai scriu.
Banuiesc ca vara miroase a ceapa stropita cu alcool dublu rafinat
Şi iarna a ceapă cu comoţie(bătută-n cap, adică) cu slănină afumată şi usturoi 🙂
Pe bune, nu glumeam cand am scris asta. Am fost cat se poate de serioasa. E transpiratie care cateodata miroase a ceapa, cand respectivul/va care se ocupa cu transpiratul nu a mancat nimic cu ceapa cel putin o saptamana.
Cica hipertiroidia sau chisturile pe ovare ar putea da un miros neplacut al transpiratiei. In general dereglarile hormonale.