De ce apelează femeile la chirurgie estetică?

hapi riverwoman– Pentru că ele cred că vor fi mai frumoase?
– Cele care nu apelează consideră că frumusețea lor este oricum adecvată și… ele doar se tund, se tatueză (culmea, pentru că li se pare cool, oricum, nu consideră că schimbă ceva și evident o fac pentru ele însele. În timp ce femeile care trec pe la estetician sunt nesigure pe ele și vor să se schimbe pentru alții (sic!)
– Pentru că au de multă vreme o problemă cu felul în care arată o parte a corpului lor.

Alții mai cred că: ele merg acolo c-au bani. E adevărat, nu poți să-ți pui silicoane dacă nu ai bani. Culmea, nici dinții nu ți-i poți menține alb strălucitor fără pată dacă nu ai bani!
– au probleme cu capul, cum mă, să-ți pui țâțe sau să-ți operezi nasul?

Uite așa cum o fac bărbații. Sunt bărbați care au gagici mai tinere și își pierd încrederea în ei, vor să pară mai tineri (blefarotomii, botox). Sunt bărbați care vor… hm, ce expresie să folosesc eu… să-și îngroașe membrul pe care-l consideră, dah, mic! Acești bărbați nu știu că adevăratele cazuri de micropenie sunt extreeeem de rare și că ei se încadrează în media normală. Aici cred și eu că lungimea ipotenuzei dă cu minus da nu-n chiloți ci pe tecile de mielină.

De fapt DE CE și CÂND apelează femeile la chirurgul estetician?

 

Hai s-o spunem p-aia dreaptă. Tu ești absolut conștientă că te duci întreagă la trup și sănătoasă, știi la ce riscuri te supui, ești informată. M-a tot întrebat o doamnă pe mail ce să facă ea cu-al ei nas că i-a greșit operația medicul  și-amu nu-i place nasul și-a mai făcut vreo 3 operații. Evident din cauza medicului, a primului. Care-a și glumit cu ea a doua oară cu ea spunându-i și aratandu-i poze: dar nu vezi ce dezastru era înainte? (a folosit un cuvânt mai dulce dar tipa s-a sictirit rău)

Medicul la care merg eu o dată pe an glumește des. Ii place să mai și râdă de nasul meu pe care nu vreau să-l schimb. Nici el, zice că râdem si glumim dar se potrivește… feței, nah! De obicei glumește ca să nu chițăi eu că mă pișcă acul ăla mic între sprancene. E un doctor super!!!! Majoritatea medicilor sunt cam constipați deși aș putea să jur că această afecțiune nu e prezentă la bărbați.

Ați auzit vreodată un bărbat să se plângă: vaaaai ce constipat sunt de câteva zile? Nu!

Am deviat. Tipa se supărase că medicul a glumit. A trântit oareunde o epistolă de corazon la adresa lui și la final a cerut banii înapoi. Putea să-i ceară direct în față.

Femeile apelează de obicei la chirurgia estetică atunci când sunt cam disperate. Ele știu foooooarte clar ca e posibil să nu arate ulterior nici ca mă-sa lu Angelina darmite ca Shakira… Semnează formulare stufoase, li se răspunde la întrebări, aleg și-l lasă pe chirurg să invadeze zona pe care ele nu o consideră în regulă!

Femeile nu ar recunoaște că acel moment din viață nu era exact roz. Nu mă refer la fotomodele sau vedete sau dive, motivele lor sunt puțin diferite. Poate.

Femeia are nevoie de atenție. După ce trece intervenția, e posibil să nu iasă 100% așa cum era desenat modelul nasului în mintea femeii. Și atunci dă vina exclusiv pe chirurg. El i-a greșit nasul, pe Dumnezeu l-a dat deja cineva-n judecată și s-a clasat cazul că lipseau părțile…

Pentru atenție faci niște valuri mari în jur deși știai exact la ce riscuri te supui (aș zice că mai mari decât în orice altă specialitate invaziva pentru că un medic sculptor e doar o metaforă, nici lemnul nu se comportă exact la fel darmite țesuturile) Prietena care l-a recomandat e o ciudată, o nesimțită domle. Ți-au mai apărut și cinci vânătăi la glezne. Care sunt din cauza operației la nas, știi tu, că de unde-or fi??? Click click poze! Medicul a râs de tine. Constați că vai, umorul englezesc și glumele din piața Obor sunt pe placul tău și ești sigură că omul era rău intenționat. În loc să arăți ca Sfânta Vineri s-a plâns bărbatu că nu te poate pupa din cauza noului nas. Nu, de acid hialuronic în buze nu i-ai spus, ți-a greșit nasu, ce naiba!

În țara nostră chirurgia estetică și psihoterapia sunt un fel de diavoli tasmanieni.

În timp ce afară, cum spunem noi -și bine spunem că mentalitatea noastră a rămas ca o șosetă întoarsă în mai multe domenii- acestea sunt mijloace naturale de a corecta un defect fizic cu care tu nu te împaci, de a îmbunătăți ce vrei tu fără să dai socoteală, de a te trata după o traumă, despărțire, deces, mutare sau toate la un loc. Nimeni nu are dreptul să-ți spună ce să faci cu corpul tău cât timp nu-l lezezi pe altul, iar tu ar trebui să știi că același Nimeni îți garantează reușita intervenției sau a psihoterapiei!

Ceea ce nu te face pe tine Nebună. Ce-o fi însemnând nebuna? Sau pe medic incompetent. Niciun organism nu va răspunde la fel chiar dacă e vorba de aceeași operație și aceleași materiale. Niciun creier nu va asimila identic psihoterapia și medicamentele ajutătoare la doi indivizi diferiți!

Femeile românce apelează la chirurgia estetică atunci când au nevoie de o schimbare în plan psihic. Așa cred eu. Și cum psihicul e un port prin care trec vase de croazieră, de mărfuri sau mai nou, nave cu pirați, chirurgul nu poate rezolva problema cu acostatul în port. El va încerca de bună credință să facă tot ce e posibil ca să fii mulțumită de schimbarea sau retușul de pe corpul tău.

Și va glumi sper, pentru ca tu să râzi și să te refaci mai repede. Dacă ești pissed off și nu-i înțelegi vorba, nu e vina lui.

Recomand ca mai întâi să vă rezolvați problema cu voi înșivă, bărbați și femei în aceiași proporție și apoi să vă mai uitați în oglindă și să vă bucurați că există mijloacele și oamenii (aleși de voi) care vă pot îndeplini un vis.

Îmi amintesc că după singura intervenție invazivă pe care am făcut-o, i-am mărturisit prietenei mele că DA, eram sigură că-mi doream exact așa ceva dar mai important fusese pentru mine momentul ales: să mă doară corpul în zilele de recuperare să simt mai putin durerea sufletului pentru oamenii pierduți recent!

 

Disclaimer: aceasta NU este o reclamă. Articolele medicale de pe blog nu sunt reclame. Intervențiie mici sau mari -problema mea care cum au fost, căutați pe blog :P- au fost plătite, glumite, reușite.

La cea majoră chiar a fost supărat oarecum dl Dr, că-mi apăruse un hematom mai mare decât în cazurile zilnice. Dânsul n-a zis nimic dar mi-am dat seama că se gândea că poate sunt dezamăgită. Nu am fost! era normal să trec printr-o reacție neplăcută, mică sau mare. Eram fericită că m-am trezit și țipam pe-acolo plină de branule că-s în viațăăă și îmi venea să-i pup pe toți. Credeam că-s în picioare dar eram lată pe-o targă cu multe beculețe, voci în surdină și apoi nani până în salon.

Apoi am avut un neg care apăruse subit după sarcină, era situat sub burta mare, crescuse repede și nu-l văzusem. Doamne ce m-am speriat! Am avut curaj să-l rog pe dr Ivan să mi-l scoată. Nu numai că l-a scos dar mi-a făcut și testarea anatomopatologică fără să vrea să-mi ia bani. Cred că știa că eram într-o situație grea. Numai un om bun face asta la timpul, valoarea și gradul de ocupare din clinică și viața dânsului de zi cu zi!

Mi-a tratat copilașul cu arsură de gradul doi, și cu ajutorul lui, bebe nu a plâns deloc, nu a suferit! (decât atunci când a trebuit să scot bandajul pus la Artis și bebe și-a rupt pielița spre seară, a fost absolut oribil). Am avut noroc că l-am prins în țară și m-a primit pe loc (drum Gherla Cluj, da ok, haideți acum ca apoi intru în sală) deși programările sunt făcute pe luni de zile iar Artis nu e o clinică pentru urgențe sau pansat bebeluși! Iarăși, a făcut-o pentru că așa are dânsul inima și umorul și priceperea de-a ajuta oamenii. Nu a vrut să îmi ia bani deși am insistat de data asta.

Mi l-a recomandat pe Dr Petruțiu la care nu aș fi ajuns fără ajutorul dânsului. Dr Petruțiu oncologie-urologie l-a operat, tratat pe unul dintre apropiații mei. I-a salvat rinichiul.

Data viitoare gândiți-vă dacă aveți nevoie cu adevărat de un nas perfect sau de Prozac. Ăsta e răspunsul meu la întrebările doamnei. Sau ale concurenței că doar nu știu cui i s-a stricat nasul sau capul.

Recomand cu drag și pe pielea mea Artis3. Faptul că eu și alte 100 de paciente am fost mulțumite nu inseamnă că la 101 nu se poate întâmpla nepotrivirea medic-țesut-pacient!

 

Pentru medicul pe care-l prețuiesc mult și căruia îi voi fi mereu recunoscătoare pentru inima bună, inciziile curate și ajutorul medical -în cazurile în care chiar nu aveam la cine să apelez. Dr meu de la Artis3, respect și succes mult mult!

Similar Posts

4 Comments

 1. Ce mică e lumea aceasta. Te urmăresc de foarte mulți ani, iar acum am ajuns pe blogul tău căutând informații despre dr. Ivan Ovidiu. Te pup Hapi!

   1. Sunt cu bebe :* nu am mai avut timp sa scriu mai nimic.
    M-am operat în aprilie la domnul doctor, sunt fascinată de el si îndrăgostită de Cluj iremediabil si de oamenii de acolo.

    1. Cris mă bucur mult mult! Adica esti pe jumătate… ca mine :)))

     Bebe plus cel mai bun estetician egal bucurie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *