Despre cancer. Mit, realitate (partea 1)

Acest articol nu este bazat pe un studiu de laborator , nu este o traducere , reflecta opinia personala pe o tema care ma preocupa

Nu consider ca terapiile alternative sunt inutile. Ba din contra, ele sustin, mobilizeaza organismul, intaresc imunitatea si pot avea efecte extraordinare asupra psihicului uman care adeseori  singur- este in masura sa invinga boala.Totusi, ele trebuie sa sprijine conduita terapeutica clasica. Din tot ce am vazut,citit,inteles – cele mai bune rezultate in tratarea cancerului au aparut atunci cand cele doua-  traditionala si alopata – au conlucrat impreuna.

Pe ce trebuie sa se sprijine medicina alopata? Evident , pe studii in facto.

Un adevar care devine mit cand e tras de coada :

Celulele canceroase infloresc in mediul acid“

Sangele are Ph-ul usor alcalin 7,35-7,40.Si multi pacienti cu cancer pastreaza acest Ph. Daca s-ar fi dovedit factual ca Ph-ul sangelui este constant acid la pacientii cu cancer si ca asta e o cauza a bolii in sine, cat de greu credeti ca ar fi pentru medici sa modifice chimic PH-ul sangelui ?

Sau -pacientii ar fi indrumati sa consume alimente care sa le pastreze aceasta reactie de „usor alcalin“ si s-ar vindeca in masa. Dar nu e asa.

Cetoacidoza apare frecvent in diabet datorita corpilor cetonici ,Phul scade sub 7, 30 dar acest fenomen nu e insotit de aparitia cancerului :blink:

Acidoza respiratorie apare cand creste dioxidul de carbon in sange din cauza unei deprimari respiratorii (consum de substante), anemie .

Organismul uman are un sistem functionabil prin care Phul este mentinut constant iar simpla aparitie a unei tumori canceroase nu deregleaza acest ceas personal.

Mecanismele de mentinere relativ constanta a PHului

Prin ventilatia pulmonara

Tract intestinal – ficatul transforma acidul lactic in glucoza si neutralizeaza o parte din acizii rezultati din metabolism

Pieleaprin secretiile glandelor sudoripare elimina acizi volatili la nevoie

Sangeleeste in continua miscare si transporta cataboliti cu rol in uniformizarea PH

Rinichi elimina excesul de baze sau excesul de acizi. Sigur ca atunci cand rinichii nu mai functioneaza se duce naibii distractia

Asadar faptul ca mananci cascaval si creste acidul si faci cancer…..lucru povestit frecvent de „tamaduitori” si mai nou de adepti ai dietei vegane este …..valabil daca dorim sa credem ca natura ne-a lasat la fel de neajutorati ca pe parameci……Si nu este asa. O dieta cu multe legume, fructe( daca medicul nu interzice) carne slaba , fara prajeli si mezeluri, paine alba si zahar prelucrat…..este de ajutor in multe afectiuni, inclusiv in cancer!

Orezul verde incoltit are si el rolul lui dar nu va modifica semnificativ PHul 🙂

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *