Curiozitati despre corpul uman

portret de barbatDocumentandu-ma “pentru diverse” am gasit pe internet un site interesant in limba engleza, probabil unii il stiti, poate ca pe altii v-ar interesa, pe mine m-au fascinat cateva curiozitati despre organismul nostru si m-am gandit sa traduc cateva pentru voi (altii fac blogging din traduceri, ca si cum si-ar da lucrarea de doctorat). Stiti de expozitia “Our Body”? Ati fost? Vi se pare utila?

Mie-mi pare rau ca n-am scris o postare despre ea cand am vazut-o. Stiti ca entuziasmul, ca si iubirea, se mai topesc in timp. Asta e de la mine. Comentariile imi apartin iar partea boldata este

Stiinta si cercetare de pe factslides

1. Nasul tău isi poate “aminti” 50.000 de mirosuri diferite. De aceea barbatii trebuie sa tina minte ca nu comparam sosetele aruncate de al doilea sau al treilea iubit cu… ale primului.

2. “Năpârlim” cu totii. Cam 600.000 particule de celule moarte in fiecare ora. De aceea si barbatii trebuie sa faca musai, menajul!

3. Corpul tau contine suficient fier, necesarul care-ar produce un cui de 3 țoli (inches). Poate de-acolo vine vorba “esti beton”!

4. Toti avem mici paraziti care locuiesc… in gene. De aceea, eu mi-am pus unele false si dezinfectate la Ioana Stanciu 😉

5. Oamenii părosi, de fapt parul in exces pe corp indica si un intelect peste medie. Oaw! Va dati seama cat economisesc renuntand la Veet si la noul epilator de care-as avea nevoie?

6. Urechile si nasul nu se opresc niciodata din crescut. Va rog sa nu-mi mai dati mesaje private intrebandu-ma daca am depresie.

7. Similar amprentelor este si desenul unic… de pe limba. Deci ne mai gandim atunci cand spunem ca “stim mai multe limbi”.

8. Oamenii cu ochi albastri sunt mai rezistenti la alcool. De aceea innebunesc cand imi pun lentilele acelea.

9. 10% din timpul pe care nu-l petrecem dormind, stam totusi cu ochii inchisi. Pentru ca clipim. Astfel se explica faptul ca haina pe care-am vazut-o minunata ieri, nu ne place azi deloc.

10. Bataile inimii si mimica ti se schimba in functie de muzica pe care-o asculti la un moment dat. Uite un motiv pentru care si manelistii fac cardiopatie. Si veganii. Si… veveritele probabil, cand li se bat nuci laolalta.

11. Se afla mai multe bacterii in gura noastra decat oameni pe pamant! Asta e pentru ipohondrii care sunt in stare sa-si curete catelul cu aspiratorul.

12. In decurs de 3 zile dupa ce omul moare, enzimele care odata te ajutau sa digeri hrana, te vor digera pe tine. Dupa care se transforma probabil in larve si-n fluturi si… soarele e stralucitor 😛

craniu cu coroana13. Daca dormi mai putin de 7 ore pe noapte, iti reduci speranta de viata. DOR-MI-CUM ti se asterne.

14. Creierul tau se dezvolta pana dupa 40 de ani! Numai ca nu e evident la toata lumea.

15. Cea mai mare temperatura (febra) inregistrata la un om a fost de 46,5 grade celsius. Nu scrie c-ar fi fost vorba de Connect R in Burning Love.

16. Inima nu se afla pe “partea stanga” a corpului, ci in mijloc! La unele persoane e centrata undeva sub buric.

17.  In timpul unui orgasm obisnuit consumi 112 calorii, iar un orgasm mimat consuma 315 calorii. Asta am luat-o din alta parte si trebuie sa fie falsetă de tot c-altfel nu-mi explic de ce-s asa ciontoasă.

Similar Posts

6 Comments

  1. Aia cu bacteriile din gura i se potriveste alui meu iubit. Chiar cred ca ar fi in stare sa-si aspire cainele de microbi. Daca ii spun treaba asta cu bacteriile, cred ca nu ma mai saruta vreodata si se va spala de 10 ori pe zi pe dinti :))

  2. Eu am avut o rudă care a murit la 95 de ani și de care eram foarte apropiată. Înainte să moară mi s-a părut că avea niște urechi uriașe pe care nu le observasem până atunci. M-am uitat la pozele ei din tinerețe și, într-adevăr, îi crescuseră urechile foarte mult. Nu fac mișto, chiar așa e 🙂
    (Despre nas nu pot să bag mâna în foc)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *