Stimată ridată. Eu nici nu ți-aș fi observat liniuțele dacă nu te rupea pe tine grija despre ce bag eu în gură…

make up grozavSunt ele, așa, o specie de niciunde, cârtitoare, nici frumoase da nici urâte, preocupate între două bătăi din palme, 3 de șnițele, și două Ob-uri, preocupate de lucruri pe care nu le cunosc. Nu le-au făcut, testat, observat, n-au participat, nu vor să-și facă, nu vor să le-o pună careva dar simt nevoia de expulzie a părerilor și de implementare a lor. Las că le-arată ele injectatelor, botoxatelor. O dată nu ajunge. Ele revin pe muchie de cuțit bont când nu mai au subiecte.

Și atunci traficul crește, fațeta de sfântă sclipește-n feed și din alți ochi, cu gene false, curg lacrimi de doamneproastăiasta. Totuși, Mama Natură nu va considera genele un lucru invaziv. Adica nu în privat.

Sunt fetele femei, naturale și nemulțumite, care plâng la gard că dușmancele lor nu vor să îmbătrânească. Simt ele-n mitocondrii că procedurile dermato-invazive la care apelăm unele, stâlcește elasticitatea țâței și-a pielii lor de-aproape 40. Tipologia este aceeași. Ele sunt:
Fardate. Că tatuaju pe sprânceană e kitch și ele-s naturale începând din stramtoarea de pe Bosfor până-n ridul frunții.

Peroxidate, dar foarte foarte puțin. Deci naturale. Îngrijite. 

Manichiurate și epilate la salon că tot îngrijire e, doar n-or sta ca tuta de mine, cu obrazul fin, în poziția Cuc sălbatic de scorbură ca să-și tragă benzile de pe pupăză.

Eu imi torn lunar tubul de Pallete între rădăcini și masez, așa cum se face mustu pe la Cetatea fetei. Dar cunosc foarte multe albituri @naturale care-ncep cu oja, și se termină cu dinții și părul de pui proaspăt scăpat de cloșca din iesle. Ferească Dumnezeu să pici între dinții vreuneia, c-asta analizează și cum or să-ți găsească arheologii silicoanele peste, sperăm, 177 de ani. Ia uite, două trufe veritabile cu bleu, numa-n regiunea Piemont mai găsești așa ceva! Oare unde-i porcu care-a scurmat la ele, mai trăiește?


Pe când, la dințatele vertebrate naturale, amprenta dentară rămasă, nu-i așa… albă-natural- poate fi confundată numai cu proteza reginei mamă care-o fi sucombat și ea pân la alde arheologii la care ne vom expune.

Tatuate. Discret.

O fluture (ca să nu discriminăm) pe dejtu mic si strâmb de la picioru drept. Cum să-mi pun eu fată acizi în șantulențele astea drăguțe de la gură? Mor de drag să mă recunosc în oglindă, ce dacă pe facebook am pus opt filtre și-aia care îmi tot dă laik nu m-ar recunoaște-n veci? Cine mă place, mă-nșală așa cum sunt. Că par capră, că apar dulce și nemachiată.

Hai să-ți zic… mie nu-mi place să bârfesc, da ieri mi-am pus unghii.

De-alea cu gel, le-am frezat mici miiiici ca să pot să mă șterg cu șervetelele umede. C-am înțeles că asta ar fi singura problemă la unghiile cu gel. Nu le poți introduce-n orice gaură, în rest nu se văd. Sunt naturale! Cum să-mi pun tu, dragă, botox, n-ai aflat că poți rămâne impotentă de la el? A, păi unghiile se regenerează, pielea nu… și dinții se regene… sau… pielea nu… uite, mă grăbesc puțin acum dar îți explic totul în cele 177 comentarii în care vom râde bine. Cum de cine? De astea injectate, dragă. Că s-a dovedit științific: dacă avem o diplomă și buze mici plus gură mare, suntem cu AiChiu superior. Da, da, AiChiu e știința aia japoneză despre aranjarea dormitorului fără colțuri care blochează energiile…

Pentru cele care sunt doar un trup umblător, scriitor, cântăcios, studios, este revoltător să-ți mutilezi vezi Doamne… corpul. E musai c-o faci să te placă cineva. Este și mai greu de acceptat pentru ele că sufletul tău percepe și vrea schimbarea. Că este locuința Lui, nu a ta și că ai putea, poate-ntr-o viață, să capeți minimul de decență încât să înțelegi că faptul că eu mă trag de fire cu chirurgul, nu e un atentat la decompresia ta. Mai mult sau mai puțin vizibilă.

Dacă ești talentată și frumoasă nu e nevoie să strigi în gura mare că așa ești tu. Lasă-i pe alții să se rupă-n vorbe de laudă. Lasă-ne pe noi, frivole exponate de ceară, să existăm, să dăm replici, să-ți șoptim că

chirurgia estetică nu este despre stoparea bătrâneții ci despre feminitate-n plan personal. Percepție, falsă ori ba. Uneori exagerare dar alteori nu. Chirurgia estetică este pentru mine un alt fel de  îngrijire.

Da ce, nu te simți femeie? Ți-aș răspunde că nu ai cum să te simți femeie dacă nu ești una. Cu sau fără buze injectate. Cu sau fără silicoane. Cu sau fără stil.
Dar așa, o ființă dulce, plăcută la vorba tete a tete, cu o blândețe și-o nebunie pe care știi numai tu când le etalezi.
Altfel poți s-arăți și ca un păstrăv, nu-i pasă pescarului c-ai solzi de lostriță. Ce voiam să spun –nu fii rea și nu fii proastă. Cu sau fără fillere și riduri, vei trece prin aceleași necazuri muierești pe această lume.

Muierești nu e înjurătură.