Prietenii mei, cunostintele lor, dușmanii voștri

friendsLa gradinita am avut prima „prietenie adevarata“.

Pe Narcisa a mutat-o doamna educatoare cu mine in pat, pentru somnul de amiaza, dupa ce Tibi a facut pipi pe cearsafurile ei, de-au stat educatoarele numai intr-o sedinta 3 zile- Narcisa era fata de preot si Tibi ii necinstise pijamaua cumparata de la Complex.

Ne-am imprietenit repede, dupa ce am aflat ca ea vomeaza dupa grisul cu lapte, ii merge burta daca mananca fructe si are alergie la ciocolata „numai la aia de casa“ ca asa i-a zis muma-sa. Ma ingrasasem in 3 luni ca macaroana fiarta, mama era incantata, singurul inconvenient e ca n-aveam voie sa vorbesc cu Tibi, care intre timp rezolvase problema cu incontinenta urinara.

„Sa iti spun un secret“, a chitait Narcisa dupa 3 zile de la deplasarea pentru somnul de amiaza. Mama mi-a spus ca Tibi a incercat sa imi faca farmece cu pipi, te rog sa nu te apropii de el ca farmecele se iau.
Atat mi-a trebuit. M-am dus cu lacrimi de crocodil la educatoare si i-am spus ca Tibi a incercat să mă farmece.
Doamna a inteles exact ce nu am eu in cap la varsta aia si mi-a spus că e normal, că-s o fată frumoasa (arătam ca gălbiorii ăia pătrați, cu salopeta- din Despicable me, numai ca eu purtam ștrampi crosetati de bunica) si o sa mai fie baieti care-o sa încerce diverse vrajeli.
Cand mi s-a rupt gentuța, cand mi-a disparut sandvișul, cand am urlat ca uliu la vaccin, am dat vina pe Tibi. In scurt timp, timidul nostru coleg a devenit inamicul public numarul 1.

Lucrurile au stat mult mai clar in liceu

Eca, prietena cea mai buna, mi-a subliniat dupa doi ani si două pahare de Florio, că e vremea sa aleg: ori ea ori Alexandra dintr-a XI- C. Prietenele bune-s ca ciorapii- nu poti iesi cu unul verde si cu unul visiniu. Noroc că ne-a pălit pe urma capitalismul si am trecut la lucruri mai serioase: e musai ca cei care s-au certat cu o cunostinta sa ma includă eventual si pe mine in lista cu persoane non grata desi n-au schimbat cu mine-o vorba, in vesnicie.

Sigur ca pierderea nu-i a nimanui dar delirul sistematizat e tragic si comic. Tarziu mi-am dat seama că Narcisa nu s-a inselat cand eram la grădi: Tibi chiar ne-a facut farmece. Numai ca ele s-au prins de cei cu mintea mai usoara.

Stimabililor.
Daca o plac pe Georgeta si Georgeta i-a trântit alaltaieri un pamflet Mihaelei iar Mihaela a făcut atac de panica in timp ce citea textul pe smartphone stand la compensate pentru Colebil, nu-i vina mea.
Daca ii dau like lui Alexandru care tine cu Steaua, nu-s legată cu coarda mâniei de Cosmin care ține cu Dinamo (chiar mai exista Dimano?)

Daca mai faceti analogii prin alipirea unor afecte, vă pândește spinul paranoiei. Nu toata lumea are timp, chef sau interes sa afle ce vraji a mai facut nevasta vecinului.

Intotdeauna o sa tin partea prietenilor, indiferent ce vor face, pentru ca ii voi vedea prin prisma relatiilor mele cu ei, evident. N-am fost parasita cand am gresit si nu-mi las putinii prieteni deoparte cand vor gresi.
Imi respect cunostintele.
Si nu-mi (re)cunosc dusmanii.

Similar Posts

16 Comments

  1. Excelent Hapi, recent am trecut printr-o situatie asemanatoare: “nu mai vorbesc cu tine, insa voi da block tuturor prietenilor tai si rudelor tale cu care n-am vorbit in viata mea, dar le am in lista pentru ca voiam sa-ti fiu candva pe plac, iar asta ma face sa ma simt mai barbat” :)))

  2. adica cine nu-i cu mine, nu-i neaparat impotriva mea 🙂 . multi ar tebui sa invete asta. le-ar deveni viata si relatiile mai simple.

  3. Probabil tuturor ni se intampla sa avem prieteni care nu se agreeaza intre ei si incercam sa-i impacam pe toti. Cel mai bine se vede la cate o sindrofie unde trebuie sa invitam pe toata lumea si sa fim echidistanti in relatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *