Manastirea Nicula- vant, stejari si minuni.

De patru ori pe an cel putin , mi-e dor de Manastirea Nicula. Mi-e dor de fosnetul maruntit al frunzelor de stejar si fag, imi imaginez ca urc dealul ca in zecile, sutele de ori in care mi-am dus sufletul la purecat. Fara sa vorbesc cu cineva si fara sa cer iertare pentru pacate pe care inca le indrageam, „fugeam“ la Nicula ca sa ma regasesc pe mine, fata de 12 ani care spunea ca ar vrea sa se calugareasca.

Am asistat la slujbele de Maslu si am vazut „posedati“ tipand cand parintele Nicolae citea dezlegari, am vazut oameni fericiti care spuneau ca rugaciunile lor s-au implinit datorita harului cu care au fost inconjurati, am varsat zeci de lacrimi la Icoana Facatoare de Minuni cerand lucruri cu care azi n-as stii ce sa fac dar atunci pareau vitale. Ma credeti daca va spun ca am primit mereu ce am cerut? Nu conteaza…………..

La Nicula am incercat sa-mi gasesc viitorul , oglindit in sticlele de pe icoane si tot la Nicula, am ingropat iubiri. Am pus lumanari, m-am rugat, am ras , am sperat si m-am bucurat asa cum se bucura un pacient dependent emotional cand intra in cabinetul psihologului preferat.

Mereu ma voi intorce acolo , ca sa-mi mai plang iubirile simtite cu suflet de copil

Similar Posts

6 Comments

  1. Frumos!…. Am şi eu un loc drag, unde sufletul meu se descarcă de tot ce e raţional şi material şi devine imponderabil – biserica Drăgănescu, cea cu pereţii amprentaţi de picturile părintelul Arsenie Boca, în nuanţe diafane de roz, galben auriu şi albastru ce cerul primăvara… de spiritul lui, de căldura mâinilor sale, lăsată în ziduri de-a lungul celo 15 ani, cât a pictat-o. Cum spui şi tu, îmi este dor periodic şi simt nevoia să ajung în acel loc, la fel cum am nevoie de sfatul perinent al unui psiholog bun, care ştie exact ce să facă şi ce să-mi spună, pentru ca eu să ies de la “şedinţă” transformată, liniştită, încrezătoare în viitor. Am constatat că , de fapt, în astfel de locuri primim ingredientul principal, fără de care fericirea umană nu e posibilă – acela este echilibrul interior…

  2. Unde se afla aceasta biserica?

    Imi place sa merg la Nicula atunci cand slujba e gata, cand pot sa stau singura in imensitatea lacasului, sa admir picturile si sa ma gandesc la nimic pana ce-mi simt inima linistita

  3. fratilor va spun o mare taina in comuna plataresti judet calarasi sat dorobantu exista o sfanta biserica care nu de mult timp a fost refacuta toata pictura dar important este sfinta slujba de acolo care o indeplineste preotul MIHAESCU IOAN este ceva fantastic fenomenal ori de vis este putin spus mai alescind iese cu sf taine impartaseste in chip nevazut pe toata lumea din biserica .Pot sa spun ca ieste un preot cu mare har de la bunul DUMNEZEUeu va spun cu mina pe inima ca am avut probleme si acel preot cu puterea bunului DUMNEZEUm a scos din acel necaz .Scumpule si bunule parinte nu stie limba mea sa spuna laudele pe care tu le meriti ca unui mut imi sta gura mea si nu stiu sa gasesc cuvintele de multumire decit ; Laudaputerii tale de credintape care tu iipovatuiesti si pe altii .Laudasi multa dragoste iti aducem tie bunule pt slujba ta minunata din biserica .Lauda glasului tau de sfant Lauda purtarii tale in lume pt ca iesti un exemplu pt credinciosii ortodocsi Parinte te iubim cu totii foarte mult sa va tina DUMNEZEU indelungat intru multi aniAmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *