Întindere de ligament inghinal în sarcină

Când mă ridic din pat, dimineța, piciorul drept cedează, chițăi de durere apoi mă echilibrez cumva.

Când mă ridic de pe scaun, după 5 minute de stat, senzație de picior blocat. Durere. Mersul de robotel se aplică la primii pași în ambele situații. Am tot așteptat să-mi treacă de vreo 5 zile, m-am gândit că cu cât mobilizez mai mult, cu atât va reveni ligamentul la loc mai bine și mai sigur. Se simte și cred că este o durere de la un ligament, o ușoară întindere, o deplasare. Poate o inflamație minoră în contextul ăsta -creșterea greutății, modificarea echilibrului.

Mai nou, realizez că îmi limiteaza mișcarea și când merg 500-800m și se menține, nu cedează. Ușor șchiopătat, grijă la deplasare.

Flexie față-spate aceeași mobilitate dar lateral dacă încerc mi se taie răsuflarea pur și simplu.

Din ciclul fix asta-mi mai lipsea am vrut să știți că există. Mergi la medic, sigur, fix așa o să fac, cunosc atâtea cazuri de întinderi la gravide rezolvate cu-n ecograf de părți moi și-o trimitere. Antiinflamatoare nu se pune problema, așa că aștept să văd cât mă mai ține și asta.

 

La voi toate bune?

Similar Posts

8 Comments

 1. Eu stiu ca intinderea, fie ea de ligament sau tendon, trece mai degraba prin imobilizare nu prin miscare. Ar fi bine sa menajezi partea dureroasa, macar o saptamana, zece zile, ar putea trece astfel de la sine. Cu cat o mobilizezi mai mult cu atat va fi mai dureroasa… Iti doresc multa sanatate!

  1. Mulțumesc Geni… din păcate mi-e imposibil acum să fac repaus.
   Poate că m-am autodiagnosticat greșit, oricum, în ideea că nu prea am ce face la medic, nu merg de data asta.
   Ti-ai închis blogul?

 2. Sigur, tu simți cel mai bine, (totusi nu strica sa-l folosesti cat mai putin. si sa-i pui comprese cu varza tăiată mărunt, astfel incat sa-si lase zeama pe locul dureros, mai ales daca e inflamat )
  🙂 Nu mi-am inchis blogul, doar ochii peste ochelari, atunci cand am tastat adresa. 🙂 Imi cer scuze!

  1. Voiam sa te vizitez, nu trebuie sa-ti ceri scuze, face bine la trafic adresa corecta 🙂
   Sunt zile in care ma lasa. Si dimineti in care ma trezesc asa, cu ligamentul acela sensibil si dureros la mobilizare. Eh, sa nu fie mai rau, atât suport

  1. Mirela, nu cred ca e de la coloana. Desi-mi faceam probleme ca o sa ma doara datorita kg in plus acumulate asa brusc, a modificarii centrului de echilibru, din fericire de coloana nu ma pot plange.
   Totusi, cand merg mult imi resimt sciaticul, acela stiu exact unde e si cum doare.

 3. avui si eu, mergeam ca baba, tzop tzop. M-am dus la farmacie ca nu reuseam sa fac decat cativa pasi, farmacista a zis ca nu imi da nimic si sa ma vada dr-ul. O trecut, nu stiu cand. Au venit alte dureri dupa 😀 😀

  Hai sarcina usoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *