Cum se simte gravida la mall

capra picasso parisNu știu dacă-i crește părul lu bebe cum ar fi zis bunica dar eu mor de stomac. Pe Veve nu o mai văd de săptămâni bune (o prietenă zăpăcită și gravidă avea același motiv de apăsare, bănuia c-ar fi executat un model nou de tuns dar nu știa exact unde). În momentele pe care le petrec la duș pare c-a-nceput să semene cu puloverele de mohair. Așadar pot să înțeleg de bună seama oripilarea stomacului meu. Mi-am tot programat o vizită la salon dar scăpai eu niște ceară zilele trecute și când am tras de ea mi s-au încleștat dinții ca-n criza de tetanos.

De-atunci iau magneziu, i-am spus medicului că mi se întărește burta adesea și-mi ies ochii și mă mai săgeată pe ici pe colo. Daaa, astea cu săgeata și_sau balena albastră sunt grele fetelor, chiar ești obligată să-ți ții respirația, nu știi până nu se inflamează uteru-n tine.

Acum sunt liniștită și-mi fac bucle, vârful capului fiind singura zonă la care mai am acces nerestricționat. Mă mai uit pe facebook.
Poze cu bebelusi. Voi știți ca nu se vede dacă aveți fetița sau băiat? Că toți bebeii arată cam la fel, așa că spuneți ce-i. Și-apoi, cu atâția nebuni în online mai bine puneți poze cu doctorul, măcar el are bisturiul de partea sa, numa zic…

Mi-am cumpărat azi o rochita drăguța. Sâmbăta vine Sorana să-mi facă poze și m-am gândit c-ar trebui s-arăt cumva ca un iepuraș drăgălaș nu ca Uriașul Continental când năpârlește. Ce mai, toate cad sau alunecă de pe mine. E frumoasă rochița pe care mi-a dăruit-o C, sper s-o port după ce-mi las placenta la maternitate că acum n-o pot îmbrăca, efectiv m-apucă panica-n tramvai până pe Barițiu. Păi pentru că rochița galbenă e din lână împletită cu fuioru și-i grosuță, eu grăsuță, oamenii se uită, eu transpir, oamenii nu mă lasă-să șed, bebele sughiță și m-apasă pe vezică, eu nu mai pot respira mă hiperventilez, baiu-i gata.
Rochița nouă am probat-o într-o cămăruță de la Meli Melo, după 7 minute fata de la casă respira ca mine și m-a întrebat dacă-s bine. Nici înainte să aflu ce-i prezentația craniană n-am fost eu bine dar acum eram agitată rău, nu-mi dădeam seama care-i spatele și care-i decolteul rochiei. Fata, uimită de cât de bine-mi venea (ca pe un umeraș pe care-ai pus deja o blană) a zis că merge oricum, că-mi vine @interesant. Interesant, auzi, mie-mi ieșea pe la brâu breteaua de la sutienu pentru alăptat.
Păi da, că doar nu-mi permit să cumpăr sutiene normale, parcă-s Nicole Eggert în Baywatch. Varianta zilele noastre.

Apropo de sutienele pentru alăptat, unele din cele mai cul și mai comode investiții, le trec pe lista de Victoria Secret nici nu mai iau vreodată normale. Bustierele de la H^M Parcă-s cine știe ce mătăsici sexy, nu elastan și poliamidă de-nfășurat produsele lactate. Sună rău sutiene pentru alăptat dar să știți c-arată bine.

Am achiziționat și chiloți. Lucru pe care-l fac de-acum tot la două săptămâni și aș vrea să știu dacă apar cumva oferte de pampers plus trei chiloți gratis, tamponașe cu lavandă sau alte chestiuni de primăvară pe emag. Știu de ce o femeie se numește împlinită după ce trece de graviditate și-și descoperă cu-adevărat toate funcțiile care converg înspre mai jos de buric. Dacă până acum credeam că e creierul organul cu cele mai dubioase, neînțelese și minunate funcții… uite c-a trebuit să devin femeie împlinită ca să mustesc de înțelepciune la propriu și la figurat.

Iarăși o să mă mustre mama pentru metaforele vizuale dar, revenind la epilat orice gravidă simte… (epilezi singură cât poți că mori de rușine să te crăcești pe la saloane, plus că orice crăcănare este deja un act extrasenzorial în trimestrul trei, vine la pachet c-un cârcel crunt), așadar revenind la epilat, nici nu mai știi dac-ai transpirat instant ori te-ai scăpat pe tine când ai tras banda.

Așadar de toate am, sunt absolut împlinită și-am venit de la mall fără să mă crizez pentru că m-am întâlnit cu Leti în Sephora și Letiția m-a făcut să mă simt frumoasă câteva minute. Mi-a dat un serum concentrat de la Clinique și mi-a spus c-arăt oarecum într-un fel maaare, dar a spus-o duios și sincer și ochii ei s-au strâns într-un surâs vesel și adevărat.

Similar Posts

4 Comments

  1. Stii ceva ??? trecand peste tot si toate ….cel mai frumos lucru ramane surasul vesel si adevarat al Letitiei,,,si mai pe urma va veni un alt suras la fel de adevarat si inocent ,,,cel al bebelusului tau 🙂

  2. mie mi-a plăcut tare mult aerul tău în rochița galbenă. mi-a amintit că și bebe va avea ceva galben, curând. 🙂
    și abia aștept să te văd în pozele cele noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *