Dragă Moș Crăciun

fata bradCum adică credeai că nu-ți mai scriu? Nu le vezi tu toate, măcar în perioada asta, că peste an ești cam mutălău și tălâmb. Bănuiesc pe bună dreptate că altcineva e de gardă cu supravegherea, împlinirea dorințelor, faultarea la nevoie și alte alea. Da, da, știu că ne faultăm singuri că doar nu ne-am născut în Sahara pe nisip pentru ca singura posibilitate să fie aceea de-a bea lapte de la o eventuală capră și-a aduna câcăreze toată viața. Auzi, sunt convinsă că și amărâții ăia au rolul lor foarte important pe Terra.

Mă rog, mulțumesc frumos pentru parfumul de la Paco Rabanne și pentru setul Ivatherm și pentru… Cum adică, ăla fu Nicolae? Taci din gură, că mă citește Omu și iară-mi bagi scandalu în casă, crede că-mi iau câmpii pentru Nicolae. Nu dragule, pentru mine sunteți unu și același, indiferent că lăsați cadoul în cizme sau sub brad.

Normal că m-am bucurat de ele dar nu pricep de ce ești tu încăpățânat și neapărat vrei să-mi lași lucruri legate cu fundă. Ei, nu aveam neapărată nevoie, asta e, îți spusei că tu n-ai văzut nimic peste an și-apari acu așteptând să-ți pup mâna și să mă hilizesc cu sclipici la tine.

Nuuu, sigur că nu de Doamne Doamne mă leg, m-ai auzit pe mine înjurând când mi-am pierdut jobul, când m-am despărțit, când plătesc ratele la bancă? Nici când mi-am pierdut umorul n-am zis mac. Mac, mac ca rața, da, e adevărat, folosesc diacritice dar să nu ne abatem de la subiect că văd că asta vrei. Să mulțumesc cerului că sunt mai rațională?? Adică pentru asta a trebuit să-mi suflu mucii și nădejdea pe la 2-3 îngropăciuni, să-mi pierd câțiva apropiați și să caut un psiholog bun de-a lungu Someșului? Da, de-a lungul Someșului, doar n-am specificat că vreau un psiholog viu. Oricum, Omu nu era de acord, a zis că-i toc ficații și sănătatea și răbdarea fără ajutor.
Da, terapie prin desen mi-a recomandat, auzi. Și-apoi i-a mâncat pisica limba, după ce i-am scăpat albastru de metil pe scaunul din spate, s-a făcut un desen cât harta Rusiei, hi, hi. Normal că pe scaunul din mașină, de-aia ești tălâmb că nu deduci nimic din viața mea și mai crezi că îmi închizi gura dacă mă lovești cu două cadouri.

Aha, adică nu meritam mai multe pentru episodul de acu câteva zile? Da dragă, l-am spânzurat pe nemernicu ăla de doua ori în mintea mea, fix în lobu drept, da. Și pe urmă mi-am  imaginat că asist la autopsie în timp ce mănânc un croissant franțuzesc. Păi și ce dacă sunt creștină, omule, normal că sunt, l-am ucis sistematizat pentru că arta compensației, nu așa mi-ar fi zis și psiholoaga aia bună pe care n-am găsit-o? 🙄 Nu din cauza lui mi se futu bisnisu? Da, știu că-s mulți oameni de nimic, dar uite, eu sunt rezonabilă și calmă, zâmbesc când îți scriu toate astea. Nu, sinceritatea nu mi se trage de la serialu cu Familia Borgia și nici de la Hanibal. Că-mi spuse mie un amic expert că-i mai bine să-i tăi felii în gând ca să n-ajungi ca Nero. Îți mai amintești că i-a învelit pe ăia sărmanii în suluri îmbibate cu ulei și le-a dat foc? Chiar crezi că omul e în esență bun sau trăind printre oameni are de luptat vitejește pentru coroana asta a altruismului? Păi uite, nu vezi și tu cât e de evident egoismul pe pielea noastra de șarpe? Da, da, ca un tatu, in piesa aia lui… idioată piesă. Degeaba te port în suflet dacă nu fac nimic să-ți fie bine.

pathologie

Clar că am alături oameni buni și frumoși, altfel cum crezi c-aș face față ultimelor realiti șhouri servite, cu cadouri din an în Paște? Da pe unii îi văd tare rar. In schimb, neciopliții mi se evidențiază ca niște funduri triste în pijamaua aia de-o poartă ISIS.
Cum nu știi cine-i ISIS? Nu domle, nu e formația aia cu care cântă Felicia Filip, mi-e clar acum că tu hibernezi până începe să se difuzeze Gingle Bellul pe Magic Fm. Dragă, sunt oameni, oameni ca noi dar care s-au transformat în bestii pentru că se cred mai presus ca alții și fulgerați de-o datorie strămoarămamalor, pardon, strămoșească de-a institui califatul. Da, se si droghează deci îi doare-n… Sigur că vor bani și putere, ce crezi, că vor să convertească Polu Nord?
Păi din cauza lor creștini ca mine strâng de gât într-o perspectivă practico-duhovnicească, musulmani ca tine. Ah, nu ești musulman. Mă rog, musulmani ca… omu meu. De le crapă obrazu de rușine pomeniților să mai spună care ce sunt, omu meu zice duamne agiută în loc de Allahu Akbar. Hm, crezi tu c-a zis doamna ajută numai alaltăieri când am urlat eu că plec și nu mai vin veeeci? O fi și ăsta un punct de vedere.

Cam asta. În rest oamenii și-ar schingiui aproapele pentru lucruri benigne, light așa, preț a porter cum s-ar spune. Ai văzut și tu pe FB. Si pe bloguri, da. Ce lucruri? Fumatu de exemplu. Normal că-s detașată, eu m-am lăsat da stai relaxat, tot deșănțată rămân, spune și cui e de serviciu. Pentru băut n-a zis nimeni nimic, cred că juma din ei își fac detoxu odată la 3 ani, botoxu anual, spirulină este… când își pierd familia din cauza asta se numește nepotrivire de gust și caracter. Dacă-și pierd serviciul s-a desființat postul iar dacă pierd copiii, fac alții.

Nu te grăbi, eu nu îl pierdui din cauză de organigralcoolemie. Alte vicii dacă pe astea două nu le am? Doar nu crezi că ți le spun ție. I le transmit șefului prin spovadă. La Paște, da. Și ce ai tu de acolo dacă eu obișnuiesc să mă spovedesc, ia uite, cine mă judecă, Moș Crăciun! Știi ce cred? C-ai stat prea mult între oameni. Ia du-te tu înapoi la pol, că te-am văzut în pozele pe care le-a pus Claudia în Alaska. Acolo ești mult mai simpatic și oamenii par mai dezghetati în pofida gradelor minus! Si fete blonde și frumoase îți șed pe genunchi, aici poate-ți iei un cap în gură.

Ce fac eu? Bine, bine, nu-mi mai crâmpoțesc schingiuitorii!  Da nu te aștepta să zic Ingerelu pentru ei, e destul că iert, da? Azi am făcut clătite pentru cei doi bătranei surzi. Mâine sau poimâine fac pentru fetele de la gardă. Îmi fac bagajele, daaa, mulțam de bilete, oricum am stat prea mult în loc la propriu și la figurat dar încă sunt indivizi care cred că mi s-ar fi urât cu binele. Și eu am cadouri de dat. Dar dacă poți, la anu, vezi, pui o pilă să nu mai lucrez pe pierdere? Știi ar fi bine pentru stima de sine. Mulțam si drum bun înapoi, dacă aluneci pe oaresce si ajungi la ortopedie în Romania, să mă suni. Nu dragă, nu vin să-ți aduc de mâncare, ceee, mă trimiți la cratiță? Normal că-s sensibilă.

Vin să ne facem selfiuri.

4 thoughts on “Dragă Moș Crăciun

 • December 16, 2015 at 7:30 pm
  Permalink

  rabanne zici? care paco adicătelea? 🙂
  sigur, dacă nu-s prea mâț curios…

  Reply
  • December 16, 2015 at 7:46 pm
   Permalink

   Million!! Preferatul.

   Reply
 • December 18, 2015 at 6:43 pm
  Permalink

  He, ce-am ras la faza cu spanzuratul in gand. Eu sunt mai sadica, apelez la voodoo, iar cand citesc paranormal infig “sageti de lumina” Cum unde? In capul victimei. E bine ca inca ii scrii mosului, eu nu mai practic deoarece se indeplineste cand vrea el adica atunci cand mi-a trecut mie cheful. Dar iti urez sa capeti tot ce ai cerut.

  Reply
 • December 20, 2015 at 9:51 pm
  Permalink

  🙂
  Îmi place bradul ăla…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *