De pe acum – Craciun Fericit!

De maine o sa fac o pauză – de doua sau trei saptamani. Sa nu credeti ca de Craciun v-am uitat pentru că nu trec pe la voi cu urări, colinde, chestii. Mai ales ca am o înclinatie speciala pentru colinde. Cand eram micuta si mergeam la colindat, vecinii îmi dădeau bani ca să tac. Ceilalti copii primeau nuci si mere, pierdeau o zi întreaga lălăind prin blocurile ceausiste înghetati de frig. Eu terminam repede .Mereu m-am considerat o norocoasa 🙂
La sat era mai greu pentru ca lumea merge mai rar la ORList si nu aude prea bine. Așa ca trebuia să cânt tot colindu, apoi eram poftită în casă. Aveam 8 ani cand lelea Raveca m-a servit cu țuică și știu ca n-am mai fost răcită vreo 3 ani . Dar despre asta, vă povestesc altădată.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FHNAgqQlb1w]

Asa ca eu va urez de pe acum , simplu si direct, Sărbători Fericite.Si nu uitati că ceea ce contează cu adevărat în viața asta- este Iubirea. Eu stiam asta dar mi-am reamintit acum citind cuvintele Sf Apostol Pavel . Restul e fum

Similar Posts

49 Comments

 1. WOW! Crăciun fericit! Să îţi aducă pace, linişte în suflet şi iubire de la cine-ţi doreşti! Iar dacă nu ne mai auzim, îţi urez şi un An Nou pe cinste!

 2. Craciun Fericit si linistit iti doresc si tie! M-ai incantat cu postarea asta, si mi-au placut mult cuvintele despre dragoste, chiar daca eu nu sunt o persoana religioasa, uite ca aceste cuvinte sunt universal valabile indiferent de credinta fiecaruia.
  Un Craciun minunat si tie iti doresc, Hapi!

 3. Pentru mine , un ghiolban , adevarata sarbatoare crestina este invierea Domnului si nu nasterea Lui , care mi se pare irelevanta din cauza comercialului Mos Craciun…Lasa , ca nici nu prea ma patrund pe mine sarbatorile , care , oricum sunt prea multe , dar iti urez si eu Sarbotori fericite si urarea Cristos s-a nascut !
  Iubirea este tot una cu dragostea pe care o numeste Paul ?

 4. Va multumesc tuturor pentru urari si sa stiti ca nu sunt vorbe goale , ma bucur c-ati trecut pe aici.

  Crisu Adi – daca ne legam de etimologie , as spune ca nu e aceeasi dragoste despre care vorbeste Pavel. Dar pentru asta ar trebui sa facem un topic separat si probabil ca ar fi o idee buna 🙂

  Culmea culmilor e ca m-am inregistrat cu o alta adresa si am intrat la moderare 😀 pe propriul blog

 5. Nu e vorba de etimologie ci de multitudinea imprejurarilor in care gasim cuvintele Iubire si Dragoste . Care ar fi diferenta intre ele ? Eu niciodata n-am stiut . Cum poti sa spui ca iubesti o femeie (de exemplu) si sa vorbesti incontinuare folosind si cuvantul dragoste ..? Sunt sinonime sau nu ?
  Tu spui ca ceea ce conteaza in viata este iubirea , de acord , dar Pavel vorbeste de Dragoste…de acord si cu el.M-am indragostit de tine si te iubesc… 🙂

 6. Bine, o sa-ti treaca repede, cand o sa vezi ce fandosita sunt.
  Lasand glummy la o parte, putem sa nu facem o diferenta intre sensul cuvintelor dragoste si iubire, dar sa ne referim la context.
  Cred ca Dragostea despre care vorbeste Pavel nu este aceea care exista in cuplul clasic. De ce? pentru ca aceea nu dureaza . Multi zic ca ea se transforma, sa scorojeste , se bulbuca si se alchimizeaza si ramane nu stiu ce , dar astea sunt doar vorbe.
  Daca se transforma, e clar ca nu mai ramane asa cum am perceput-o initial.

  Cum spuneam…..ar trebui o postare despre dragostea aia de care vorbea apostolul. Nu stiu (sigur stie cineva ) care era etimologia cuvantului folosit in limba ebraica pentru Iubire…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *