De ce port peruci fără motiv?

Nu comitem multe lucruri de beauty fără motive perturbatoare noi femeile.

Când îmi puneam unghii false, o făceam  pentru că am un tic: rosul unghiilor.

Când optam pentru mici intervenții estetice era pentru că voiam cumva să deviez tristețea dintr-o anumită situație la momentul respectiv. Să fac ceva să mă simt mai vie, să nu mă tot gândesc… acolo. Aveam nevoie de ceva pentru stima de sine care era foarte foarte jos. Dacă ți se spune că tu, în comparație cu alta nu valorezi nimic, o să ai de lucrat apoi la afirmația pe care-o preiei fără să vrei. Așa a fost la un moment dat.

Dinții fațetați, tatuajele, piercingurile, etc, etc, faptul că aproape fiecare știți măcar o femeie – vedetă ori ba – care poarta cel puțin extensii (detaliu pe care nici nu l-ați bănuit poate) toate au rolul lor în societatea de azi. Să te încadrezi într-o anumită perioadă de împăcare cu tine sau, poate în cazul altora, să crezi că poți cuceri mai repede inima cuiva.

Și mai sunt femei delăsătoare și furioase pe viață, ceea ce nu-i deloc preferabil ăstora de mai sus. Fă ce poți să te simți bine în pielea ta și cei de lângă tine se vor simți la fel.

Absolut ca o începătoare, câteva mituri-  răspunsuri despre peruci.

1 Sunt  scumpe

NU. Cea mai ieftina am luat-o cu 155 de lei, la reducere, vânată de pe Belher. Nu am peruci din păr real. Le poți cumpăra în rate. Cea mai scumpă am luat-o în rate și a costat vreo 600 lei.

2. Motivul totuși.

Totuși, pentru că nu-mi mai pun unghii false de mult timp, mani-pedi acasă, lăsat țigări (economie) m-am tuns foarte scurt ca să văd cît de multe fire de păr alb am – și peste cîteva luni aș vrea să obțin o culoare (cu care deja as fi obișnuită – asta fac perucile. Mă despart tare greu de părul negru și rujul roșu.

3. Cine poartă peruci.

Breaking a habit – la poli opuși se află dansatoarele de striptease sau escortele cu perucile lor strălucitoare și apoi pacientul oncologic sau cea cu alopecie. That- s sad. Foarte multe femei poartă peruci dar cele mai multe poartă extensy, pony tail, etc. etc. Și cum nu fac parte din categoria hai să ascund asta, să pară că așa-s eu, blondă și versatilă și mereu aranjată – împart cu voi.

4. Mie mi se pare ciudat?

La început da. Parcă nu eram eu în oglindă. Orașul e mic. Oricum, nu relaționăm cu mulți părinți prin oraș, așa că recunoașterea și salutul au fost ultimele mele probleme. Acum, orice perucă aș pune, mi se pare absolut normal, ca și cum aș purta o căciulă. Adevărul e că am ales bine sezonul. Și da, aveam planul ăsta în minte de câteva luni. Interacționez cu persoane străine și nu am vrut să port părul atât de scurt la serviciu. În plus mi-e foarte dor de un prieten foarte bun și foarte bolnav. Se mai întâmplă.

5. Câte am și daca sunt de calitate.

Eu am zis că  în “perioada perucilor” care poate dura câteva luni, îmi doresc 7, pentru fiecare zi a săptămânii. E ciudat să te duci la ședința cu părinții si la cumpărături aici, cu peruca, dar la birou nu e ciudat deloc. E important  ce fel de om ești până la urmă.

Nu mă pricep încă la calitate dar vă pot spune că o perucă de peste 400 lei (poate fi și la reducere) care suportă tratarea termică – a se citi descrierea de unde cumperi- nu e la fel ca una de 150 de lei, la reducere. Totuși, evit perucile de carnaval, cu păr lucios, am și returnat una, pe cea din poză. Acum știu două=trei firme de unde aș mai cumpăra pentru că chiar imită părul natural.

Dacă ar fi să dau timpul înapoi, referitor la calitate, as avea acum în loc de 4 peruci – două.

Dacă vă gândiți să purtați vreodată o perucă 8-9 ore pe zi sau mai mult, investiți și cumpărați-vă în rate. Nu trebuie să fie păr natural dar măcar are aceste caracteristici foarte importante. Vă va costa așadar peste 500 lei. Las un citat de pe site-ul belher “arata si se simte ca parul natural.
Datorita fibrei pre-coafate din care este confectionata, veti avea un look impecabil intreaga zi. Fibra Speciala se poate coafa la maxim 180°C.
Partea din fata a perucii este din dantela,firele de par sunt cusute manual si imita plantatia naturala a parului iar spatele si lateralele sunt realizate din trese deschise pentru o foarte buna circulare a aerului, permitand scalpului sa respire.”

Da, vă pot spune că arată și se simt ca părul natural. Că nu-i place vecinei cum îți șade, e fix problema lu George Coșbuc…

6. De ce o pune, ea nu vede că nu-i stă bine culoarea aia?

😊 E fix sentimentul ei. Tu nu ai cum să @vezi ce vede ea. Dincolo de asta, dacă te tunzi scurt ca să-ți regenerezi părul și porți perucă, aș recomanda ceva absolut diferit de părul tău natural. Pînă la urmă, dacă-s sănătoasă, n-am timp cu Doamne Agiută de la Dumnezeu să-mi port părul natural în culoarea pe care o am sau o pot obține? Ani, zeci de ani, sper. Păi și atunci de ce să nu probez ceva absolut diferit de confortul meu și rutina mea de beauty? Mai ales că aleg să investesc puțin ȘI în mine.

7 Dacă-s peruci ieftine și culoarea e diferită, nu se vede că porți perucă?

Pot să vă spun că dacă aș fi cumpărat una singură și doream să mă ascund, 4-5 persoane și-ar fi dat seama că nu e părul meu. Am primit cu drag complimentele sincere și am ignorat restul. Acum, așa cum am zis, nu merg pe drum și nu stau la birou gândindu-mă că am o perucă 😊

Dar DA, se vede dacă ai pe cineva apropiat și te mîngîie, studiază, atinge. Mai ales daca tu ești brunetă (cu alb 😊 și pui o perucă blondă. Încă nu am aflat secretul perciunilor – îmi cresc părul dar tund perciunii??) și a tresei (întăriturii) de  la tâmple, acolo unde cred eu că se poate observa dacă te studiază cineva de aproape. Nu e cazul meu. Nici Moș Crăciun n- o să mă caute.

La alte peruci e mai vizibil în față, unde vine cărarea, dacă nu stai 30 min la oglindă să lipești, blenduiești, maschezi și doamne fereste ce proceduri – dar cum nu mă joc de-a Beyonce sau lady gaga, le cam port cu breton și atunci problema rădăcinilor e rezolvată.

7. Nu te temi că-ți cade?

Peruca? Nuuu Nu. Am citit povești din astea pe site-urile care vând – mai bine zis pe blogurile lor. Se vede că cele care scriu articolele nu prea poartă ele însele peruci. Poate că dacă aș merge la party=uri și aș desfășura activități mai puțin cucernice, aș gândi altfel. În câteva zile, îți simți peruca exact ca pe o căciulă, ai un fel de cleme cu care se reglează, poți alerga, sări, iei paltonul, dacă s=ar mișca măcar, ai simți-o.

Se spune că te obișnuiești cu orice în viață iar mie mi se pare relaxant să pot să am un stil personal creativ, amuzant și să testez.

Dacă vor mai fi întrebări sau curiozități aici pe blog, o să mai scriu despre subiectul ăsta.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *