De ce acte ai nevoie cand muti sediul social al firmei

Sa zicem ca ai infiinta un SRI, pardon SRL in Bistrita si vrei sa muti sediul social la Cluj.  Daca vrei sa schimbi doar adresa firmei (sediul pentru  corespondenta )ca sa-ti vina documentele in alta locatie,e mult mai simplu si iti urez  succes  dar te anunt  ca cel putin 60% din hartogarii o sa-ti aterizeze tot la vechea adresa……..

Inainte sa te apuci de operatiune, recomand vreo 14 sedinte de yoga. Asaaa. Acum cu sufletul impacat si nervii adormiti poti purcede la drum(uri)

Asadar – schimbi din Bistrita la Cluj. Tu, administratorul firmei trebuie sa te prezinti la Oficiul pentru Registrul Comertului din Bistrita cu urmatoarele :

un contract de comodat intre firma si proprietarul apartamentului sau a cladirii in care vrei sa muti sediul. Surpriseeee. Daca tu esti proprietarul colibei in care iti muti firma, esti obligat sa faci oricum un contract de comodat intre ……tine si tine.Adica tu ca stapan al colibei iti permiti tie (administrator de firma) sa te folosesti de bunul……propriu.

Legal – ai nevoie de acordul vecinilor pentru ca sediul social sa fiinteze in apartamentul tau. Ilegal……..cati vecini v-au cerut vreodata acordul ?Sau n-aveti nicio firma in bloc?

– extras de carte funciara pentru apartamentul in care iti muti sediul social. Il scoti de la  Cadastru  . Daca nu stii numarul castral ca sa ceri extras CF , platesti 100 de lei ca sa aflii. Nu numai ca platesti. Faci o cerere, achiti, astepti vreo doo zile si daca doamnele de la ghisee nu sunt in perioada menstruala, aflii informatia.

Extrasul CF de informare costa 20 de lei si este evident ca depui o cerere , apoi revii in 2-3 zile. Este valabil 30 de zile de la data emiterii

o adeverinta  de la finante  (Finantele din localitatea in care muti sediul) cum ca  apartamentul e liber de sarcini si ei sunt de acord ca tu sa poposesti in el.Ca sa obtii adeverinta de la Finante te duci cu contractul de comodat, extrasul CF. Acolo mai scrii o cerere tip 😀 iar daca  ai pile , cineva te ajuta sa completezi fituica. Hartia de la finante o iei cam in doua zile.

Asadar faci frumos un dosarel cu aceste minunatii si te duci la ORC Bistrita. Evident ca trebuie sa ai la tine si actele firmei -.Certificatul de Inmatriculare si Statutul firmei. Daca ai un asociat sau doi – trebuie sa vina si ei  . Sau sa iti faca imputernicire legalizata la notar

Daca trimiti pe cineva cu aceste acte sa rezolve in numele tau – faci imputernicire la notar. Te costa vreo 40 de lei.

Daca e cazul o sa revin cu detalii.

Similar Posts

11 Comments

 1. Văd că te-a apucat dorul de antreprenoriat… Mie mi-au scos peri albi ăştia! Pe bune! Un an şi ceva am plătit ca prostul “forfetaru'”, chiar dacă am avut pierdere, ca în primăvară să mă pomenesc cu conturile blocate, că aş fi datorat nu ştiu ce, că li se îmbârligase lor fişa fiscală în calculator. De la finanţe aveam hârtie că n-am datorii apoi, iar la trezorerie nu voiau să-mi deblocheze conturile, “că n-au primit ei hârtia de la finanţe”, deşi eu aram cu hârtia în mână!
  Vezi că pentru un sediu social de firmă s-au mai schimbat reglementările acum câteva luni. Pentru cei potenţiali interesaţi, uite două surse:
  http://www.cabinetexpert.ro/
  http://codfiscal.money.ro/
  Au etichete, se pot face căutări. Dacă te mai interesează ceva în mod special, dă-mi un semnal!

  1. Peter , merci de linkuri, am facut miscarea luna trecuta si chiar astia sunt pasii……
   Sa nu-ti imaginezi ca citesc tot ce updateaza astia in materie de birocratie….ca legislatie nu-i pot spune………..

  1. Yousef, stii care e cea mai grea parte? Ca nimeni nu-ti spune de la inceput care sunt TOATE formalitatile care trebuie facute.
   N-ai ce face, te duci pana la capat cand esti platitor de impozite in Ro……….

 2. “Daca tu esti proprietarul colibei in care iti muti firma, esti obligat sa faci oricum un contract de comodat intre ……tine si tine.”

  WTF ? 😆

 3. Super tare tutorialul…o sa mai am nevoie de niste informatii de la tine peste vreo 2 zile :))) dupa ce imi trec firma unui prieten pe numele meu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *