Cu liliacul în cap si sub dulap

liliacVreau să vă spun că mă coc  în casă, mă cooooc de-a binelea.  Dar nu mai deschid geamul în noaptea asta, ailalta si vreo nu stiu cate-or mai urma  nici daca arunca Greuceanu cu palosu fermecat, nici daca-mi cantă Enrique la pervaz.

Că vorbitul la telefon dăunează sănătătii știm, putem face bube in cap sau pitici pe creier. Dar de slimurile mele să nu vă legați.

Noapte linistită.Stele străluceau de parcă se jucau paparudele cu ele iar eu stateam la tigara sorbeam din decofeinizată și vorbeam la telefon. Voi ați vazut țânțari anul ăsta? Eu nu prea.Noroc ca închei convorbirea si pun telefonul jos, ca-n momentul acela aud si -l văd pe dracu personificat sâsâind , fâlfâind  , redus la dimensiunile unui pricolici din mitologia romaneasca. Zboara direct in freza mea, apoi se napusteste sub dulap (ma rog, un fel de ….) si  pe fotoliu din odaie intre maiourile, pijamalele si niste minuni de la Zara.

Nu stiu momentul real în care am început sa urlu  de parca ma încuiase careva in Pestera Ghețarul , am sarit peste pat ca santimbancul  cu tigara in mana  , m-am lovit de masă si-am dibuit cumva usa pe care-am trantit-o in urma mea. Consortu a crezut ca suntem atacati, aseară ne-am uitat pe AXN SF, si-a tras repede capotul de baie si căuta iesirile de urgenta. Se uita la mine ca la ofsaid cand joaca Germania . Cu-n sfert de rasuflare i-am spus c-avem un liliac in casa.Insă de spaimă uitasem cum se numeste negriciosul în germana așa că nu avea habar CE avem de fapt în cameră. Coroborat cu reactia mea, trupele Dias, puscasii marini / putea fi orice.

 

Vreau sa va precizez ca daca mă pui sa pansez o rană urata, sa resuscitez, sa fac ceva urgent sau neplacut nu ma panichez. Dar cand vad ca-i Batman in casa si televizoru-i inchis, nu mai ai ce vorbi cu mine pana nu il scoti.

Domnul, parca se înfasura mai temeinic în halat si nu îl încanta deloc ideea de-a căuta lilieci in dormitor pe sub catrafusele mele asa ca m-a anuntat ca el oricum avea de gand sa doarma în living.

Cădem de acord si-l rog pe paznicul din parcarea de alaturi sa îmi dea o mana de ajutor. Vine domnul la exorcizare cu-n maturoi serios care-ar fi speriat si cea mai curajoasa vrajitoare .

Intre timp îmi îndesasem în freză caciula capisonata si-l poftesc în camera. Geamul deschis, lumina aprinsa, hainele mele împrastiate peste tot, liliacu zburătăcea roată pe langa fotoliul cu haine , cred ca nu stia ce model sa aleaga  , stiu, si mie mi-e greu de-aia cumpar atatea! Domnul pune mătura pe el, eu îl trag în chip ,mai strig de vreo 5 ori, îl ia de-o aripă si-i arată iesirea. De atunci fac exercitii pentru gât- ma uit in dreapta si stanga sa fiu sigura ca nu era cu maica-sa.

 

Omul meu strănută de 12 ori si apoi îmi spune: sper că te lasi de fumat. O da. Si eu sper ca sunt reduceri la Benvenuti maine.

Voi cum va petreceti serile?