Suparat la mine ungurele daca i-am spus ca nu votez ungure primar, că așa simt EU

Ungurele superat degeaba, ca eu nu am spus la el ca  baga Ardealu in straiţă si fuge cu el Jajj istenem!  Cand am vazut pe plianţi puzderie de ungure care vrea sa fie primar si să primeasca delegatii  din alte ţari, m-am mirat la ei, da nu m-am mirat la toate ungurele din oras, asta nu au inteles nici unii romani, nici unii ungurasi!

Voi nu stiti cat iubesc eu ungurele petru gulas, da nu ca Primar in oras, iubesc musulmanu occidental pentru vorba dulce, da nu ca Soț în casă! Pai n-o să iubesc pe cine-mi zic alții!

Am intrebat fata in fata omu din pliant: Beszélsz romaneste bine? că mie mi se pare ca aveţ un pic de problema si de aia eu v-aș pune vice-orice da nu Primar. Si el suparat foarte tare că eu sunt Beteg, ca el câștigă că e tânăr si că știe el de unde începe vârste batrane si aia nu castiga, numa tinerele cu evaziune! Cu viziune, mai gresesc si eu limba romana dar eu nu candidez!  Pai poate ca eu oi fi putin gerontofila, am spus, Beteg tu, lase-mă-npace, votez cu cine vreau!

 Apoi spus purtatoru de vânt la mine, o tanti emigrantă  ca in Scufițe Rosie (ca si ea ba la bunica ba la mamica, ba la lup) , mi-a spus Szeretnék panaszt tenni!!!

 Alt ungure din oras spus la mine pisi ízű! Si penala! El nu gandit in romaneste cum simte la mine inimile ca bate mai repede ca masina de cusut, ca si eu enervat, Istenem!  

Si tot ei, vreo 10 acolo, suparat pe mine dupa ce stricat relatia cu colectivitatea in care prosper ca mușchiuletu de frasin? E muced, e umezeală, e bacovian, stradă cu stradă!

Altu a strigat pe un grup de croșetat: sor, sor de 3 ori. Daca striga arabu meu, stiam clar ca vrea sa divorteze ca si la ei, poti divorta fara sa te măriti-insori. Eu sunt pasionata de toate culturile.

Mie să nu-mi reproseze Samson si Galina Blanca cum că am ceva cu toata comunitatea la vreun ungure! (Andras daca citesti asta, te rog, nu uita de țuica aia, ca tu nu esti batut cucucuiu-n minte să te beșici din cauze de limbi române si alte limbe)

Sor sor si pisi, eu am crezut ca a zis apoi sorry. Sorry pe naiba! Ca ala nu stia de bune simțăminte, indecentu 🙁  Numa dupa trei zile am aflat ca baut trei bere atuncea si spus la mine cuvinte urite ca a crezut ca eu furat la el voturi si ca el are logo „fara hotie la bere“. Sau fara sotie la bere, nu am inteles exact.  

Daca va spun ca iubesc ungurele! Sunt inconjurata de ele si toate vorbesc ca-n limba mea, aproape sa iubesc femeile ungure mai mult da apoi, s-au suparat pe mine si vreo 3 mamici.

O mamica, vorbea cu mine inainte de campanii, acuma face numa hi ha hi la postari si prin parc se uite la mine de parca eu am scos copilu ei de la gradi, nu p-a meu.  Eu n-am nimica cu ea, numa dupa poza am aflat ca e nevasta de ungure candidat, d-apoi ce treaba am eu?? Ca nu spus la ea sa nu voteze cu barbat-su, eu spus numa de ce nu POT sa pun VOT pe primar daca nu stie sa se exprime romaneste. De-ar sti ca baci a ei  îsi mai si bate joc de mine ca femeie si ca locu meu e la căinta sau la cratita!

Apoi ea povestit la toate Nagyanya cu care era, ca eu sunt rea si prost si ca ma uit urat la kicsi bobo a lor, da eu ma uitam ca ea nu invatat pe chici bobo a ei, cu 5 ani mai mare,  sa nu-i dea in cap cu  pistolu pruncului meu. Mi-am dat eu seama ca ceva nu e regulat si am spus: servus toc, ele prefacut surde, s-au dus acasa si-au dat iconite de-alea cu furie, in pozele in care eu sunt cea mai frumoasa. Istenem!!Pe femeile romane le inteleg si mai greu dar magyar focoasa tare, ea nu striga Szent isten si nici tulai Doamne, ea face implozie si ma tem mai tare ca de romance. Eu nu votez primar ungure ca nu cred ca el intelege tot acolo in acte si termeni administrativi in primarie

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *