Și-am păstrat tradiția musulmană

hapi Cu 10 kile în minus m-am întors spre locul în care s-a născut, a murit si va reînvia Hapi.
Bine ca mi-am luat haine largi, c-altfel o hoardă de transilvăneni săritori m-ar fi îmbrancit la o parte, să-mi ia bagajul de pe bandă, sa nu mi se rupa mâna ca la Venus.

Acasă circ mare , vizite, bucurie.

Vine văru-meu si-mi spune ca imediat o sa ne onoreze cu tradiționala prezență, viitoarea posibilă sotie musulmană a lu ăl´lalt văr mai mare si că s-ar bucura toti sa le facem o primire pe măsură.

Eu, dupa ce mancasem bine, stateam ca placinta la dospit si citeam Minciunile Adultilor.

Le facem, ce să spun.
Mno, aud clopotei afară, zurgălăi, îmi trag repede pe mine niste blugi esprit (am vazut eu că-s mai larguti asa, în talie, da am zis ca iau o bluza lungă). Zis si facut, am înșfăcat un bluzoi mai larg, cusut cu mărgele de-alea orientale, sa-i iau ochii viitoarei mirese, sa vada si ea ce șinașe si gingașe îs ardelencele.

Urcă scările, ca oastea lui Baiazid, parca nu se mai terminau, varu-meu emoționat aștepta lângă ușa de lângă living, vara-mea mi-l prinsese c-o clemă crecă pe-ala micu de un deget, coboram spre living eu cu copilu, vara-mea în spatele meu, ei urcau.

Mai aveam doua trepte sa cobor, Jamilla face cunoștința cu eventualul viitor soț, zambim fiecare cu sau fără chef și Lancome-uri, vizitatorii împachetati bine, li se vedea chipu și câte un deget.

„ Tu, ăștia nu-s cam constipati? o întreb pe vara-mea. Uită-te că abia-si ridica privirea din pământ, și fata se tot uita la noi și râde, poate-i lesbi, n-ar trebui să se uite la frate-tău? De ce sa porți abbaya în ditamai orașu european, ca eu pe voi nu v-am văzut niciodată, deși ai o colecție și respecți toate cele.Păi nu mai mult atragi atenția?”

abbaya
„Nu mai șușoti, că ne barfesc dup-aia. Am înțeles că asta a crescut în KSA și-amu de-acolo vine. Doar luam masa, nu îi logodim acu. Da unde mi-i piticu?”

H scutura pe scări în jos geanta Jamillei.

Sar ca arsă, îmi cer scuze într-un kaind of parlevu fronse, iau copilul și fug în bucătărie sa aduc platoul cu prăjituri.
Îmi fac curaj și intru: 12 persoane, păganu mic în spatele meu ținandu-se de pantaloni și începe consortu: „ Faceți cunoștință cu bla bla, e româncă…..puteti discuta în limbile…..dânsa se ocupă cu…dânsa locuiește aici de… și chiar are o pasiune pentru valorile noastre tradiționaaaaaaăăăăăăă…………….. „

Nu-s eu mimoză pârguită dar n perechi de ochi se zgâiau acum la mine de parc-o vedeau pe Cleopatra reîncarcată.
„Ce Dumnezeu…oare mi s-a întins machiaju, ia sa văd unde să pun platoul ăsta că masa-i plină, emotii aveam oricum destule, nu percutam rostul zgâielii colective….si….

Varu-meu: „ Trage-ti pantalonii.“ Si-apoi în românește: „Cred că oricum nu-mi plăcea de socru.“

Asta micu mă lăsase-n chiloți. A tras constant de blugi, au alunecat, nesimțită suficient am fost – din cauza emotiilor si oricum îmi ajunseseră abia pe la genunchi. Ca tâmpita, primul lucru pe care l-am făcut a fost sa ma uit ce chiloți am pe mine. Erau rezonabili cat timp nu ma întorceam cu spatele.

Pentru ca nu-s adepta leșinului, mi-am tras repede textila înapoi pe pupăză, mi-am cerut scuze în română că uitasem sa parlesc în alte sprașe-uri, i-am lansat tava în brațe lu Jamilla, stătea cel mai aproape si oricum geantă nu mai avea în mână si-am iesit ca Oana  Zavoranu din platoul de filmare. In urma mea, copilul plangea de se scutura casa,  înainte ne jucasem si-acum am dispărut, oh na, na, what s my name?

copilas

Am ajuns la etaj. Casa si creierii mei se scuturau în continuare. Care-i primul gand care-ti trece prin minte cand patesti asa ceva? Ei bine, in cazul meu a fost „sunt epilată???“

Musafirii au plecat cu convingerea că le respectăm traditiile, obiceiurile si pe deasupra, au rămas intacte prajiturile mele.

Dupa 5 ore varu-meu, vara-mea si copilul se scuturau de ras in bucatarie, ma prinsese foamea si-a trebuit sa ies din culcuș.
Varu-meu: „ daca mai faci odata va trebui sa ma marit cu tine“
Consortu: „ peste cadavrul meu“
Vara-mea: „verzi?? De la H&M ți i-ai luat?“

Copilul: Hose, Hose (pantaloni, pantaloni).
Eu : Hase, Hase (iepure). Bine ca dimineata am stat 2 ore să spui corect iepure, balon, apa rece si-acu vorbesti si tu germană.

M-am sucit p-o glezna si m-am dus în camera mea cu cafeiu. Si cu o curea la blugi.

„Auzi Hapi, taica-su lui Jamilla ne mai viziteaza peste doua zile. A fost singurul care-a mâncat prajitură.“

Similar Posts

24 Comments

 1. Nu pot sa cred!:)))))
  Si cum spuneai,bluzoiul era mare,dar n.a contat,piticul a tras in jos,tu in sus! :))))))

 2. Pana la urma…erai sau nu epilata??? E un aspect deloc de neglijat! Vreau sa corespunda realitatii ceea ce-mi imaginez!:)))

  Vezi, de-aia-i bine sa fim tot timpul frezate, aranjate pana-n panzele albe! 😀

  Nu zic ca te pup acum ca nu-i momentul potrivit, se poate interpreta! 😛
  Ilda
  Lavender Thoughts

 3. faci tu ce faci si tot de la copii ti se trage… in jos :). acum cred ca oftica mai mare e ca nu s-a intamplat intr-un anturaj mai putin familial. sa fi fost vreo cativa dragalasi prin preajma… atunci chiar conta si ce purtai si ce era pe dedesubt :)). hai ca ai avut ce povesti. daca nu e liliac e un copil, daca nu e copil gasesti tu ceva si tot ne amuzi.

 4. esti de coma :)))))) din ciclul toate mi se-ntampla numai mie :))) eu una n-am slabit atata sa-mi cada pantalonii 🙂
  in orice caz willkommen!

 5. Am ras cu lacrimi! Mi-ai adus aminte cum tragea al meu de fusta cu elastic in centru, pe trecerea de pietoni, noroc ca am simtit-o cum se duce pe solduri…Sa fii fericita ca ai ajuns asa supla, restul nu mai conteaza!

 6. Sunt prapastioasa in cazuri de genu’ si cred ca as fi in stare sa plang o zi intreaga de bleaga ce sunt. 😀 Daca i s-ar intampla altuia as cauta o solutie sa se simta cat mai putin prost cu putinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *