Seriale gen Naufragiații: suspans, SF, submarine

last resortLAST RESORT

Un submersibil american “ridică” o echipă SEAL după ce aceștia și-au terminat misiunea.

Suspansul nu lipsește, o comandă clară și indiscutabilă este transmisă căpitanului: lansarea  unei bombe nucleare, atac ce trebuie executat imediat.

Cum ar fi de așteptat, căpitanul submarinului (Andre Braugher) e un tip deștept și refuză să ucidă fără să analizeze situația. Chestiune care transformă tot echipajul într-un inamic al US.

Echipajul se refugiază pe o insulă, căutând o soluție. Dar se pare că cei care doresc dispariția lor nu se află doar pe mare ci și pe uscat. Oamenii devin agitați. Frica se instalează. Situațiile se precipită repede.

În afară de faptul că acest căpitan, de altfel un actor bine ales, își etalează cam teatral înalta ținută morală, adică pare a juca rolul unui președinte ori și care dar nu român, serialul e bine legat. Deși nu ajunge la dramatismul din LOST, s-ar putea să aibă rolul unui placebo.

Mi-a părut rău că l-au anulat. Are un sezon și 13 episoade.

THE LAST SHIP

the last ship

Un fel de postapocaliptic. SF dar nu în stilul Avatar. O navă de război se află pe mare de câteva săptămâni bune, pentru un exercițiu militar. În tot acest timp a fost impusă tăcere radio, comunicațiile de orice fel nu au fost posibile.

Când misiunea se apropie de final, căpitanul *Eric Dane -că pentru el m-am uitat-  încearcă să ia legătura cu cei de acasă.

Numai că acolo unde fusese America… sunt doar cadavre și câțiva care trag să moară. Haos. Un virus mortal a distrus planeta în câteva săptămâni, decimând guverne și președinți.

Pe navă se află și frumușica cercetătoare Dr. Rachel Scott, un paleo-microbiologist care pare că ar avea posibilitatea să găsească un vaccin dintr-o anume tulpină. Dar comandantul navei nu e încântat când află că misiunea lor a fost creată pentru ca dr Scott să-și efectueze cercetările.

Nimic nemaivăzut, o doză mare de realism în interiorul vasului în care se petrece majoritatea acțiunii, un echipaj bine ales, niște ruși care vor și ei o bucățică de ciolan, că pălincă au, câțiva anarhiști.

Lumea are nevoie de un lider. Și de vaccin. Nu vă ține în suspans 100%  dar 50% merge.

 

 

Similar Posts

8 Comments

  1. Hm…la ce ma uit eu momentan ? Poi asa : a inceput unul nou intitulat Lucifer (comedie/detective story). Interesant si usor de digerat. Ma mai uit la The Black List si Suits care sunt fenomenale, la Vikings…abia astept sesonul 4, la Orange is the New Black si How to get Away with Murder. Mai am altele in lista dar astea sunt favoritele.

    1. Am început și eu Orange is the new black dar parcă erau 2 sezoane și… m-am pierdut pe la începutul anului trecut. 2 turnate. Sau unul.
      Tot aud de Suits, mna, tre să-mi fac timp.
      Acu mai stau să văd dacă salvează planeta Eric Dane

  2. Apropo, daca iti plac mult astea SF, am vazut “The 100”, “Almost Human”, “Terra Nova” si “Under the dome”. Cauti trailerele pe youtube si vezi care iti plac. Mie toate mi s-au parut bune, dar ultimul e un pic plictisitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *