Kabbalah și bijuteriile grozave ale creatoarei israeliene Thea Haimovitz – lansare Cluj

SONY DSC
*foto blog theahaimovitz

Am trecut prin 24 de ore oarecum agresive. Pline de provocări. Poate c-au fost mai mult mentale și tare bine mi-ar fi prins o piatra sau o bijuterie magică. Să mă apere, să-mi protejeze mintea de intruziunea altora, de problemele lor – proiectate asupra mea- să mă fereasca de vampiri energetici.

Dar n-am gasit nici om, nici piatra. Ba mai mult, dimineata, cand am coborit din taxi, mi-am dus mâna la gat, parcă mi se lipise ceva acolo pe piele. Osecundă am încremenit. Am pus repede mâna pe medalionul egiptean. Ochiul lui Horus era acolo. Dar cartușul personalizat de la Luxor nu mai era…

Nu merg la serviciu cu taxiul. Dar acum a trebuit sa duc cu mine ceva greu, eu cu Tudor ne-am pupat mai mult și ne-am promis oua kinder si vremea era nicicum. Am sunat imediat la compania de taxi dar doamna m-a intrebat ce culoare avea masina și alte lucruri pe care nu mi le aminteam. Am repetat ca-n transă: am facut comanda acum 5 minute. Soferul m-a dus la locul cutare și m-a luat de langa singurul bloc ce-i construit pe-o centrala veche. Fac comenzi la dv de un an, va rog, rugati soferul sa arunce o privire-n spate…

Poate ca omul s-a uitat si nu era acolo. Poate ca a gasit cineva medalionul si i s-a parut prețios. Sau pretențios. Poate zace undeva-n țărână. Poate…

Dar medalionul nu e prețios pentru altcineva. Berberul angajat la Isis 2 Papyrus a alergat gafaind când autocarul pornea. O sa ziceți, ia da-o-n colo că toate i s-au întamplat ca prin minune. Incolo, incoace, așa a fost atunci. 50 dirhams lady, 50! Soferul striga la el dar berberul se ținea strans de spatarul scaunului meu.

Ialla, hai, coboara omule, nu vezi ca nu-l vrea?

Il vreau!

Am scos repede banii si foaia mototolita.

– I write it: VERA  U said: VERA.

– I said so…

– 40, the last price lady!

I-am dat repede 50. Nu voiam sa ma targuiesc. L-am vazut cum lucra. Culmea, facuse pentru trei turisti si pe a mea, nu mai apuca s-o facă. Am citit repede literele de pe o fațetă. Scarabaeus, flowering  reeds, vulture, Ankh.  Thank you sir!

L-am pierdut astazi și am fost foarte trista.

N-a vazut nimeni pentru ca oamenii triști sunt interesanti într-un fel straniu și nu voiam să atrag atentia.

Nu am avut o zi mai plina de evenimente în toata luna asta. O fi luna-n pești? Depun peștii icrele pe lună? Cert e că am promis unei prietene bune că-i dau un articol astazi, astazi neinsemnand la ora 23. Cert e că m-am tinut de programare, am curațat casa si am mai promis ceva: ma uit imediat peste o traducere, iti raspund. Nu stiu daca-mi lipseste medalionul, daca e vina lui sau a mea, daca avea asupra mea o anumita rezonanță așa cum mi s-a spus. O să-i răspund Marei, care mă crede astazi neserioasă.

Eu sunt neserioasa numai cand ma îndragostesc, ori asta nu mi se întamplă, pentru că sunt deja îndrăgostită. Sunt nebunește de neserioasă în mrejele dragostei.

 

Nu am bijuterii multe. Dar aveam două, lipite de mine. Nu mai vreau Pandora, nu mai vreau Swarovski. Daca maine ar fi să aleg o noua bijuterie m-aș duce la ora 18:00, la  Librăria Diverta în Piata Unirii 31-33  din Cluj pentru o intalnire cu creatoarea bijuteriilor Kabbalah. Da, este si om de televiziune: Thea Haimovitz. Am citit putin despre ea dar am simțit pasiunea si de asta, as cumpara o brațara, m-aș duce la conferința, m-aș duce ca să uit ce-am pierdut azi.

Plus ca iși lanseaza  cartea “Bijuteriile Kabbalah si Lumina lor” . Povesteste – pentru prima oară la Cluj, subiectul si secretul eliminarii blocajelor din viata prin Kabbalah. Eu personal nu cred că mi-as putea elimina blocajele din viață cu ajutorul vreunei religii, dar citisem că Kabbalah nu-i religie. În sfarsit, Credința poate sta într-un simbol, altfel de ce simt că-mi lipsește ceva?

De ce simt că sunt iarăși atacată, de ce nu vor unii oameni să vadă că problemele lor sunt ca niște coșuri cu pietre, degeaba mi le dai mie să le țin, tot tu te duci acasă cu coșul, em am ales să pun altceva în coșul meu! Oameni, femeilor, bărbaților, asumați-vă pierderea: sentimentelor. Controlului. Pierderea magiei. Căutați-vă alte coșuri, nu vrea nimeni să facă loc pentru pietrele voastre. Tot voi plecați cu greutatea acasa pentru c-ați ales-o! Puteti să urâți pe cine vreți, nimeni nu vă ia povara, e a voastra și numai a voastra. Vorbesc din experiență, eu nu mai am poveri din cauza altora, sunt la mine doar cele pe care le-am innodat personal în Univers.

 

În seara asta am să-mi desprind de la gât Ochiul lui Horus.

Sigur aș alege o bijuterie de la Thea!

Mergeți la  intalnirea cu Thea Haimovitz daca aveți oportunitatea. Maine e la libraria Diverta  dar probabil va mai avea conferințe, întalniri, si-n orașele voastre. Ce m-a apucat sa cred în magie? Dar nu e nimic nou, o aveam in mine din copilărie, numai c-am uitat de ea și de mine și n-am mai cautat-o. Kabbalah, taxi, sinagogă, cămin pentru copii, catedrala, cimitirul în care doarme un părinte, ascultă-mă, du-te si caută-ți magia că poate fi oriunde!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *