Reteta mea de cheesecake (Käsekuchen)

Intr-o zi în care nu v-ati certat (înca) cu nimeni, nu vi s-au anuntat 12 musafiri si bebelușul n-are diaree sau nu v-a alunecat matza de pe balcon, fiecare dupa caz, într-o zi in care va expira abonamentul la fitness si ouale din frigider aproape ca strigă piu-piu aveti nevoie de :

-3 oua
– 1 kilogram Quark
(nu va speriati, pe siteul arta culinara.com se insinueaza ca îl gasiti la supermarket. Si este:

BRANZA QUARK: este o branza proaspata care seamana putin cu iaurtul dar e mai consistenta si mai cremoasa. Poate fi inlocuita la nevoie cu iaurt strecurat, cu toate ca iaurtul e putin mai acru decat branza quark. In Romania se gaseste marca Exquisa Quark Nature cu 0,2% grasime

(eu nu folosesc Quark degresat, asa ca e absolut egal ce fel de quark gasiti. De metionat ca la noi quarkul e mult mai ieftin decat branza aceea de vaci, în Romania!)

-350 gr zahar
– 2 pachete praf budinca de vanilie de la Dr Otker sau cum l-o chema p-ala
– 1 praf vanilie
– 1 praf de copt
– suc de o jumatate de lămaie

Se amesteca toate cu mixerul. La 180 C o las 45 de minute. In functie de cuptor…..Dar nu prea are cum sa nu va reuseasca prajitura asta. Si e delicioasa! Folosesc o tava rotunda, detasabila.
Si nu ma întrebati diametrul tăvii din moment ce nu-mi stiu nici măsura în talie.

Alte completari: puteti face o “podea” din biscuiti sfarmati amestecati cu cacao si unt, da un aspect frumos.
Am vazut multe retete de cheesecake pe net dar asta mi se pare cea mai simpla si eu o fac de ani buni. Se poate servi cu sos de afine, puteti pune jeleu deasupra daca va place sau puteti s-o scobiti putin si sa puneti fructe congelate si sa turnati jeleu tot pentru aspect. Mie-mi place “raw” , are un gust deosebit.E prajitura pe care-o gasesti la toate “cofetariile” nemtesti.
Si apropo de varianta raw vegana- cheesecake cu portocale

(sa nu-mi corectati niciodata expresii ca umpic, bebelasul si alte cuvinte pe care nu le gasiti in dex si pe care eu le folosesc. Cand fac acorduri gresite sau mai pun cate un i in plus atrageti-mi atentia daca va “unge” la suflet. Restul,mi le asum)

Similar Posts

101 Comments

  1. Când am dat de Quark mi-au ieşit ochii din cap! 😀 😀
    E adevărat, fac aproape orice cu Quark-ul (XPress, ce-i drept), numai plăcintă cu brânză nu reuşisem… 😀 😀 😀
    Normal, glumeam…
    I-am “pasat” reţeta doamnei mele, care m-a şi “ameninţat” că dacă nu mănânc rezultatul (indiferent ce iese) am încurcat-o! 😀 😀

  2. F bine arata! Imi spui te rog unde gasesc Quark in De? e acea speisequark magerstuffe? eu am facut o data, alta reteta si nu a iesit la fel de pufoasa ca si cea de la Bäckerei, ba chiar putin innecacioasa.

    Mersi mult!

    1. Speisequarkul de la Milfina! Ia-l pe ala normal, cu folie albastru inchis nu albastru deschis
      Il gasesti la Netto. Si la Aldi
      Ia 4 pachetele de-alea de 250 gr.
      Se face repede si e f buna.

  3. Ca si Peter, am pasat reteta catre consoarta. Astept rezultatul.
    Tot ca si Peter, m-am crispat la Quark… varianta pentru Windows mi-a dat candva niste dureri de cap (bine c-am uitat aproape intreg episodul) 😀

  4. arata absolut divin! tot am cochetat cu ideea, da-i musai sa o comit si eu, chiar cu riscul de a o manca tot eu pe toata 😀
    offtopic: multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le-ai spus in apararea mea. n-au folosit, parerea era deja formata…dar a contat pt sufletul meu :*

    1. Mie-mi iese foarte bun si e laudat de toata lumea. Nu bag nicio smantana in quark.Si am mancat de la mai multe backäreiuri da-i mai bun asta facut in casa
      Acu, daca tie-ti place mai moale sau mai cremos…….gusturile nu se discuta 😀

      1. Eu sunt un specimen mai ciudat, care traieste pe intuneric, fara alcool, tigari sau dulciuri (in traducere, riscul de diabet in familia mea este destul de ridicat – are bunicul, iar boala se manifesta cu precadere din doua in doua generatii – asa ca ne-am obisnuit fara dulce).

        Acum, ca mi-am mai sters balele 😀 pot sa intreb cam cata branza contine efectiv Quark-ul ala? e pe principiul 2%? Daca da, mai degraba astept sa apara quasarii 😀

  5. Salut! Te citesc cu plăcere de ceva timp, de când ţi-am descoperit blogul, într-o zi, pur şi (prin) simplu.
    … Că tot ai precizat în ultimul paragraf, corect ar fi “pe restul mi le asum” sau “restul mi-l asum”.
    P.S Restul mă “unge” la suflet.

  6. Nu te potoli, nu?

    Cred ca ti-am zis si pe fb, eu serveam cheesecake cu frisca si fructe de padure deasupra (cand lucram la restaurant). Imi placea mult combinatia.
    ps:Si mie imi place sa zic bebelash 😀 , hihi!

  7. Ah, chessecake-urile sunt “prajiturile” mele preferate, desi trebuie sa recunosc ca n-am incercat niciodata o varianta la cuptor, eu le fac intotdeauna asa, reci, le pun gelatina si le las la frigider. Dar as incerca si unul de asta de curiozitate, numai quark-ul ala imi da si mie emotii. Si cuptorul meu, ca nu-i prea bun (ceea ce explica de ce prefer cealalta varianta).

      1. Fac un blat din biscuiti sfarmati si unt topit, apoi cheesecake-ul il fac cu branza de vaci (sau crema de branza, cu care iese mai bun dar e mai scumpa), frisca lichida, zahar, zahar vanilat si suc de lamaie si vreo doua plicuri de gelatina. Pun totul intr-o forma rotunda detasabila si las la frigider cateva ore. Eu de obicei pun deasupra ceva fructe (pana acum am incercat cu afine sau cu o combinatie de mai multe fructe). In cazul cu mai multe fructe merge si un jeleu deasupra, dar e total optional.

    1. Cred ca trebuie sa fie si in Ro, in magazinele Lidl. (hapi a mentionat firma Milbona, care e un produs marca proprie lidl)

    1. Pacat…..Dar o bucatica AI VOIE din cand in cand. Daca esti diabetica, cam stiu toate trucurile, am grija de mama, chiar daca de la distanta
      Ce iei cand iti scade f tare glicemia? Nu o bucatica de glucoza, ciocolata sau orice altceva f dulce?

      1. Da ,ai dreptate dar eu nu am diabet din ala rau asa ca daca fac asa “bunatate” zic “ah, o bucatica nu îmi face rau!” si uite asa se duce toata “bunatatea”…. :))

  8. De cand m-am intors din Germania caut Quark si nu gasesc aici pe la magazine. Am aflat ca se face, de o companie din Montreal dar se vinde doar la anumite magazine de specialitate. Ce chestie. M-am indopat in Germania cu tort Käsesahne si acum sunt obsedata sa fac si eu unul aici, numai ca nu am gasit quark. 🙁
    Ce pofta mi-ai facut mai Hapi mai, mai ales acum cand sunt suparata pe zahar. 😆

    1. Nu m-am gandit ca la voi nu este. Poate ar merge iaurt amestecat cu niste branza dulce de vaca si cu smantana? Rea nu poate iesi……

      1. Eu vreau exact gustul ala din Germania, nu sunt dispusa sa fac compromisuri chit ca ma duc 6 ore cu masinas pana la Montreal pentru o cutie de quark. Sunt un taur incapatanat. 😆

      2. @Annarkali… I’m a genuine Cappy, so welcome to the stubborn horned(horny, too?! 😀 ) people club! 🙂 =)) Amândoua zodii terestre, determinate, practice, pragmatice si… epicuriene! 🙂 😉

  9. Arata frumos. Ar trebui sa fie buna. As incerca numai daca as gasi acea branza 🙂
    Desi…am atatea prajituri pe care-mi tot spun ca el voi face…si raman tot in caiet. Si eu fac vreo tot cele vreo 4-5 retete cu care m-am obisnuit :))

  10. Hapi, ochii vad, pipota cere… 🙂 Voi da mai departe reteta-ti originala(tradusa-n franceza) unei rude de sânge, cheese cake expert de când am locuit în USA, fara faina, fara smântâna, “stropita” cu crema de smeura…

      1. The answer, my friend is… NO! 🙂 Prefer din totdeauna salty food, sper ca al tau consort stie sa pregateasca tajine si cous-cous… 🙂

      2. Stie, stie, da astea asa mai rarut, zice ca eu pot manca si mai putin sofisticat :)))
        Adevarul e ca are si mult de lucru si sa mai gateasca pe poftele mele e deja preamult asa ca tac din gura:)

  11. Hapi, Quark asta e branza dulce din Romania? Stie cineva daca Quark asta e echivalentul la Cottage Cheese din SUA?…si daca tot sunt aici vreau sa iti zic, draga Hapi, ca ma numar printre cititorii tai zilnic doar ca las raspuns mai rar ca…nici nu am un motiv de zis 🙂 poate is cam lenesa la scris…dar de citit citesc si inca recuperez din ceea ce ai scris anterior.

    1. Cristina, scrie in reteta ce e Quarkul 🙂
      Si sa-ti spun un secret: la un moment dat voi lansa un mic concurs. Interesant zic eu- si pe care il voi sponsoriza singura din buzunarul meu tocmai pt ca nu fac reclame,……Conditia de participare va fi probabil …..ca persoanele sa aiba macar 5-6 postari pe blogul meu. Deci ar fi pacat, daca ma citesti, sa nu poti participa, nu ? 🙂
      M-am razgandit. 10 postari.Suntem in recesiune.

      😀

      Voi interzice participarea “vanatorilor de concursuri” 🙂

    2. Cristina, nu cred ca e chiar echivalentul la Cottage Cheese-ul pe care il avem noi aici peste ocean. Si eu caut quark in Toronto de vreo 2 luni. Cred ca in USA se gaseste sub denumirea de farmer’s cheese. Vezi daca gasesti in magazine una facuta de firma “Fresh Made” (Philadelphia, PA). E o cutie alba de plastic cu etichete albastre. Sau mai e una cu logo Friendship All Natural farmer’s cheese.

  12. O reteta de clatite nu puteai sa dai? Ceva mai fara cuptor la nu stiu cate grade, cu nu stiu cat la suta grasime, ca chestii de-alea de import…Bine ca n-ai spus si cate calorii are.Nu stii ce-s alea calorii? Sunt niste scarbe care se strecoara noaptea in dresig si-ti mananca din rochii, sa nu mai incapi dimineata in ele!:)

    1. Adelina, Rolling ti-a explicat mai bine 🙂

      Aceasta reteta este mult mai usoara decat una de clatite si acel ingredient minune se gaseste in supermarketuri din cate am inteles. In plus, se manaca o felie odata 🙂

      1. Aniela.
        Nu imi placi. Comentezi mereu fara substanta si felul tau de a fi (din ce am citit pe blogul tau ) nu imi place. Nu esti binevenita aici.
        Nu o sa te “banez”, am vrut doar sa stii
        O zi buna

        @ADELINA, o felie zdravana 🙂 e voie…..

  13. Hapi, mersi de raspuns si de “secret”, ma simt privilegiata ca mi l-ai spus numai mie:). Si totusi am citit ce ai scris despre quark insa doar un detaliu as mai vrea sa stiu e branza dulce sau sarata?

    1. Pfuuu, mie-mi pare ca n-are nici un gust daca nu pui nimic in ea. Deci as inclina sa-ti zic ca e dulce. Sarata nicidecum nu e
      A…e ca o smantana “dulce”!

  14. Reteta asta nu pare a fi complicata, dar trebuie sa ies la cumparaturi, ca imi lipseste(nici nu auzisem pana acum de…) branza aia. Ca tot a inceput weekend-ul si aveam de gand sa bucataresc… :))
    De corectat sa se ocupe altii, mie imi plac cuvintele putin distorsionate. 😛

  15. Hapi arata grozav cheesecake-ul tau ..si eu il coc destul de des ..insa reteta mea contine doar 7 linguri de zahar tocmai pentru persoanele cu probleme diabetice sau in cazul copiilor 🙂
    Aici folosesc philadelphia in ro am gasit dar nu-mi amintesc cum o cheama:) ceva crema de branza spalmabila si adaug 250 gr branza de vacuta , imi place sa o sevesc cu fructe de padure copiilor le place cu dulceata de cirese uneori chiar cu fructe proaspete daca vrei si reteta mea ..cu mare drag 🙂

    1. Crina, chiar te rog sa mi-o dai, imi place sa experimentez cu cheesecakeul
      Deci amesteci Philadelphia cu alta branza?
      Si numai 7 linguri de zahar? Si e dulce?

      1. Da e dulce si buuuunnnaaa 🙂
        Deci :
        3 oua
        7 linguri zahar
        250 gr branza de vaca
        250 gr philadelphia sau asemanator
        Un pachet biscuiti simpli (depinde de marimea tavei)
        200 gr unt topit
        Biscuiti maruntiti adaugi untul topit amesteci asezi in tava rotunda si pui la rece in frigider.Separi ouale galbenusurile impreuna cu zaharul amesteci bine ..adaugi galbenusurile batute spuma,branza, philadelphia
        tot in tava si la cuptor 180 ..cam 30 –
        40 min .
        Reteta originala spune-a de o crema

  16. Scuze Hapi …albusurile batute spuma 🙂
    In reteta originala spun despre SOUR CREAM
    20 ml panna ,suc de lamaie , 2 linguri de zahar le amesteci si le incalzesti pe foc pana obtii o crema o racesti si o pui pe deasupra :
    am si reteta la rece o sa o caut ..te pup

      1. Hapi nu e grea deloc merita sa
        o incerci practic 10 min ..
        Amesteci toate ingrendientele doar galbenusurile cu zaharul si albusurilea spuma 🙂
        si crema respectiva nu e obligatorie am facut-o doar o singura data poti orna pe placul tau 🙂
        Te pup cu mare drag si eu !

  17. Hapi baby, I’m so sorry. Sterge te rog diaria aia cibernetica din mesajul de mai sus. Nu am facut-o intentionat. In loc de imagine mi-a bagat codul asta de Matrix. 😆

  18. Acum ca Basbusa mi-a iesit, o trec si pe asta pe lista 😀

    Pentru cei care se intreba ce e Quark – e o cutie cu branza de la Exquisa. Se gaseste si cu afine, preferata mea, care nu merge totusi pusa in cheesecake :))

    1. Ti-aiesit basbusa foarte bine! Sunt curioasa si am uitat sa intreb acolo: ti-a intrat tot siropul din prima? pentru ca daca nu il pui tot, ramane cam uscata

    1. E ca o crema fina, eu n-o folosesc la altceva decat la aceasta prajitura dar aici in Germania e foarte apreciata si folosita la diverse deserturi

  19. Azi ma duc la Lidl sau Kaufland sa caut quarkul vietii, am un feeling ca la magazinelea astea nemtesti ar trebui sa aiba. Dar pt mine ce e interesant si nu am folosit niciodata la cheesecake-uri e praful ala de budinca, e prima reteta in care vad ca se pune asa ceva.

  20. N-am mai ajuns la nici un supermarket, din motive bebelusesti 🙁
    Dar cheesecake-ul tot l-am facut, cu brinza fagaras, plus un adaos de smintina. Imi place de mor, o s-o fac again and again, poate si cu quark dac-o fi sa fie. 🙂

  21. Multumim! Am incercat reteta, pt ca iubesc retetele care se fac usor si branza dulce la fel de mult 😀 A iesit bun bun, insa data viitoare voi pune mai putin zahar. Eu am facut si o glazura de ciocolata, foarte gustoasa combinatia 👍🏼

    1. Sa stii ca si eu pun mai putin zahar acum. Si daca il folosesc pe cel brun parca iese mai aromata
      Excelenta ideea cu ciocolata. Din lipsa de timp, eu cred ca am ceva toping vechi de 30 de ani prin frigider :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *