Motivele pentru care te-aș părăsi

pat matrimonialCe-ati da din voi ca sa ramana cat timp existați sentimentul „cu Tine si numai cu Tine vreau sa traiesc“?
In afara de comentariul ăla grețos care n-o sa-mi placă.

Da, mi-am pus un titlu bun de „atras suspecti“. Dar nu-i las fara indicii.

Bănuim ce NU ne-am dori sa se intample pentru ca ne e teama sa anticipam ce va fi de fapt.
Sperăm sa gasim tot mai multe calitati, uitand inițial de ale noastre defecte.
Ne prefacem, ca si voi, că toate motivaționalele citite ne-au convins sa-i îngropăm pe foști si sa scăpam neîncarcerate, sa uitam valize in aeroporturi si sa nu ne intrebăm daca le-a luat vreodata cineva. De cand cu internetul, urmarim daca existati, nu, nu vrem sa tulburam zone gri, suntem curioase.
Si voi la fel.
De ce-a plecat ea?
De ce-a plecat el?

O femeie măritata are un statut- acela de femeie maritata si atat. Nu are garantia ca-si va trai propria comedie divina alaturi de subsemnatul soț. Nici ca nu-si va dori, la un moment dat, sa se afle sub un alt-semnat, macar in luna lui Marte sau ma rog, cand se împerecheaza guguștiucii si revine pe scenă Paula Seling.

Dar daca îmi placi, de ce te-aș părăsi?

Linisteste-te, n-o s-astept 8 luni sa se sparga un prezervativ si-apoi sa-ti spun ca plec. Ai jucat in Great Gatsby? Atunci… mint. Joci in liga a treia la nu stiu ce echipa? Atunci articolul ăsta e a…de-ala pestrițu, cu mine ratezi de la 3 metri, nu-ti trebuie 11.

Inceputuri de relatie si-atat?

Personal, te pot parasi pentru c-am fost răpita de o nava extraterestra, lobotomizata si pentru ca stiu c-atunci cand iubeam eu, nu iubeai tu. Nu destul cat sa te sacrifici. Nu destul cat sa imi dai o sansa cu orice pret. Nu destul cat sa crezi ca voi fi acolo pana mor.

1. Nu ma asculti!

Nu vorbesc mult (cateodata) dar tu oricum, n-ai idee sa faci un rezumat. Poate-ti spuneam de ce-am renuntat la a doua facultate. Imi arati ca nu esti interesat. Iti spuneam ca poate par prea slaba/grasa? M-ai intrebat daca am bere. Te-am intrebat daca vrei sa ne plimbam. Ai spus c-ai fost aseara la nu stiu ce prieten. La inceput, ne-o mai tragem, mai respiram, mai mâncăm si mai vorbim. Ca si cum am vrea sa se întâmple ceva frumos. Ca si cum n-am vrea sa tragem usa dupa noi si sa ne-amintim ecoul. Cand nu m-asculti iar eu sunt atenta la ce spui, pătrund in lumea ta. Insa tu n-ai de gând sa vii inspre mine. Recunoaste, pana si Freud ar fi invidios pe ultima fraza.

2. Nu ne potrivim.

Nu inseamna ca nu ne placem. Nu ne potrivim la sărut- eu sunt broscuța, tu elefant, nu ne potrivim la povești desi daca ne-am plia macar pe restul, asta ar fi rezolvabilă. Nu ni se potriveste programul, orasul, nu ni se potrivesc hobbiurile. Nu se aprinde scânteia si gata. Ne-am înselat. Din nou. Si nu-ti pot spune tot ce nu-mi place la tine pentru ca nici tu nu poti! Am lesina amandoi de indignare.

3. Unul nu e pregatit.

Nu ma refer la faptul ca nu ti-ai sters de pe fesă tatuajul cu „Adela“ sau ca mie mi-a dat in sfarsit psihiatrul rețeta pe care scrie ameliorat. Daca unul dintre noi a sarit dintr-o relatie in cea actuala, n-a avut timp sa se descoase cu adevarat din prima. Mileu de-ala, in care ramane acul. Nu mi-a venit pofta – mancand- de cand ma stiu.

4. Unul cauta Iubirea, chiar daca nu mai crede ca exista- o caută disperat. Celalalt cauta un partener.

Si-a dat peste tine. Peste mine. Peste oricare. Adica ma faci sa ma simt ca oricare. M-ai vazut, m-ai placut, m-ai… Mai bine ne oprim aici. Si tie si mie ne place sa credem că pentru cineva vom fi mereu cei mai importanti oameni de pe pămant. De ce sa ratăm asta?

5. E criza. Criza de 33, 38, 29, 40.

Scapa cine poate, stampila de fată mare arata ca un cur de gaină pe cand coronita de burlac face spume la TeVe. Data viitoare cand faceti spume, aveti grija. Convulsiile omoara rapid neuronii, prin impulsurile electrice necontrolate.

6. De 5 ori ai promis ceva si nu te-ai ținut de cuvant. Nu esti un om pe care ne putem baza!

7. Faci torticolis uitandu-te dupa altele cand esti cu partenera langa tine.

Se mai intampla, ne mai uitam si noi, lumea e frumoasa si sunt mai multe cuvinte care încep cu P, nu numai Printesa. Ia-ti masina sau tramvaiul si du-te. Pana si amantlâcul se face cu bun simt modernizat azi. Ne prefacem c-avem Alzheimer si pleoape căzute. Dar nu din prima seară, că se taie Crema.

Similar Posts

4 Comments

  1. Si as mai adauga si specimenul care e baiatul mamei, desi are 35 de ani, pe acela iresponsabil care uita si sa-si puna ceasul sa-l trezeasca pt a ajunge la munca si clar pe cel care iubeste (prea)mult alcoolul. Si mai sunt, precis, din pacate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *