De Paste 2013 si de altele


1.Crestinii nu sunt“obligati“sa taie un miel de paste. Spun asta din punct de vedere strict religios, nu m-am gandit peste noapte sa devin vegetariana si sa umplem pamantul de stane si pastorite- ca ciobani avem .


Impartasirea cu „trupul si sangele mielului“ se face prin taina sfintei Impartasanii in Biserica Ortodoxa din cate stiu eu
.

Suntem prada si pradatori, da, e drept. Vrei sa schimbi asta? Fa-o. Nu vrei? Accepta.

N-o sa ma vezi alergand cu cutitu in mana dupa curcanu din curtea matusii dar nici n-o sa ma duc la casa ei cu un tratat despre raw-veganism in ziua in care implineste 80 de primaveri si 40 de menopauze.

2. Nu „s-au schimbat obiceiurile“. S-a schimbat modul in care le percepem noi, dupa ce-am trecut prin n experiente. Normal ca la 15 ani totul mai pare inca -magic.

3. Da, unii gatesc multa mancare de sarbatori dar nu pentru ca vor neaparat sa fie ostentativi sau sa-si saboteze colesterolul ci pentru ca: e perioada in care iti mai apar musafiri neinvitati (sau care se anunta in ultimul moment) , vine familia la masa si pana la urma, chiar nu e o zi ca oricare alta asa ca vrei sa depasesti conditia de snitel si ciorbica facute la repezeala. Gatesti cu drag, cu dragoste. Noi asa faceam cand eram „fata la mama“ .Daca pentru tine gatitul e o corvoada nu inseamna ca si pentru altii.

4. Imi plac toate pozele cu pregatiri de Paste, imi plac povestile, imi place traditia si nu, nu m-am intrebat nicio secunda daca Iisus a inviat exact cand e slujba de la miezul noptii 🙂 Probabil e greu sa ramai crestin daca nu reusesti sa accepti si istoria si traditia si crezul altora


5. Da, mama , mi-e dor de momentele in care desfaceam amandoua ouale vopsite in coji de ceapa , invelite in ierburi si-n ciorapi vechi 🙂 Si mi-e dor sa ne barfim una alteia udatorii cu parfumuri ieftine, p-aia ce-au mancat toate chiftelele din castron si p-aia ce-au promis ca vin si n.au mai venit…….

6. O postare despre Paste si Iepuras am scris anul acesta aici

Nu-mi plac oamenii prietenosi care se transforma in arici fara nici-o avertizare.Ma fac sa raspund la fel!


Altceva? Iubesc Pastele si abia astapt sa va vad ouale.
Sper ca asta n-a sunat ciudat.
Sarbatori Fericite , iubire, sanatate s-aveti!