Cum îmi îngrijesc decolteul?

hapiDa, știu, pe cine interesează? Păi pe voi pentru că dacă ajungeți la 50-60 și-o să aveți un chip oricât de drăguțel în felul vostru, pielea zbârcită, pătată și înnegrită n-o să vă facă cinste.

  1. Dacă grăsuțele au binecuvântarea ridurilor târzii, pare că noi astea slabe stăm cu pielea mai întinsă pe gâtlej ca niște berze grațioase și eventual lungane, pe care poți face anatomie.

Însă acest lucru nu sfidează legile gravitației. Multă vreme nu am folosit crema hidratantă și pentru decolteu dar acum folosesc untul de cacao sau cremă pe bază de nucă de cocos. Pielea persoanelor mai scheletice are nevoie de hidratare pentru că există prea puțin țesut adipos acolo.

2 Factorul de protecție.

Fără FPS 50 nu ies din casă, mai ales vara. Mai ies fără sutien, neepilată, fără bilet de troleu, fără telefon, dar Vichy trântesc automat pe zona respectivă.

În urmă cu câțiva ani, am văzut într-o stațiune o doamnă mai în vârstă, foarte elegantă și plăcută la chip, avea cam 60-70 de ani și un decolteu oribil pe care-l purta la vedere. La vedere era și soarele de care părea că se bucură prea des și neprotejat. Ca să nu ajungem la discuții despre cancerul de piele și de ce este necesar să folosim FPS. Acesta nu împiedică activarea melaninei dar previne hiperpigmentarea și alte neplăceri. Decolteul este zona cea mai expusă când e vorba să te ardă. Soarele.

creme de corp3. Masaj ușor cu zaț de cafea adică ceea ce numim peeling, descuamarea celulelor moarte pentru ca pielea să respire, da, ea respiră în felul ei 🙂

Sau cu păsat de-ăla pe care-l dădea bunica la pui. Sau cu făină de mălai, totuna. O dată pe săptămână. Apoi hidratare. Dacă vi se pare prea grunjos produsul, amestecați-l cu un ulei de corp, cu argan sau chiar cu gelul de duș.

Nu faceți peelingul pe stradă, eu am noroc, sunt aproape de Cojocna.

4. Iarăși, feriți-vă de arsuri, mai ales când vă scoate iubitul la sapă!

Vântul și vorbele dulci nu rezolvă nimic. Poate că nu simțiți pe loc dar o să vă usture… Și decolteul și palmele.

la sapăDecolteul este foarte ușor de întreținut, este aproape mereu vizibil și oricât de pro-natură ați fi nu cred că e plăcut să ai hiperpigmentare, nevii pigmentari se întind, se colorează mai intens cu trecerea timpului, pielea își pierde elasticitatea iar zona e destul de mare, nu-i așa?

După o anumită vârstă am înțeles că multe doamne apelează la tratamente cu laser. Uneori chiar nu este nevoie.

decolteu

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Iti cam place la sapa…Da, cu decolteul nu-i de gluma, dar si cu gatul, sa vezi cum arata dimineata dupa ce te-ai foit o noapte in pat, muncesti la piele sa o intinzi. Dar asta dupa o anumita varsta, evident.

  2. Uite si in sfera de beauty vorbim de un produs de curatat fata apoi de creme, de fata, insa poate corect e, ca toate aceste etape sa includa si decolteul. Si o fac destul de des, si ca sa persiste un dezechilibru amu corpul e mai neglijat… cu hidratarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *